ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Γιατί όχι φεστιβάλ όλο το καλοκαίρι;

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2008 6:06 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Σεπ 2015 9:37

Είναι γεγονός ότι το Φεστιβάλ Πηνειού έχει καθιερωθεί στις καρδιές των περισσότερων Λαρισαίων.
Ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας εκφράζουν τις διαφωνίες τους με το περιεχόμενο του Φεστιβάλ και επιθυμούν να ταιριάζει περισσότερο με την ιστορία και τη φύση της περιοχής μας, και να διαρκεί πιο πολύ.

Γι’ αυτό προτείνω:
1) Το Φεστιβάλ να ξεκινάει από το Μάιο, για να συμμετέχουν όσα Δημοτικά Σχολεία επιθυμούν.
2) Να διαρκεί όλο το καλοκαίρι, αλλά να μη λειτουργούν συνέχεια τα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα για να μην ενοχλούνται τόσο οι χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής (συνοικίες Αγ. Αθανασίου, Αγ. Αχιλλίου, Ιπποκράτη, Αμπελοκήπων κ.ά.) όσο και τα πολλά είδη της πανίδας (πελαργοί, χελιδόνια, σπουργίτια, πάπιες, κουκουβάγιες, δρυοκολάπτες κ.ά.).
3) Οι χώροι του Φεστιβάλ θα πρέπει να καταλαμβάνουν μικρότερη έκταση, για να μην καταστρέφεται η σημαντικότερη χλωρίδα και πανίδα του Πηνειού.
4) Οι κατασκευές, δηλ. τα περίπτερα που χρησιμοποιούνται επιβάλλεται να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Δυστυχώς, φέτος τοποθετήθηκαν κατασκευές οι οποίες δεν ήταν αρμονικά δεμένες με τη φύση του Πηνειού (π.χ. μεταλλικές).

Πιστεύω ότι οι παραπάνω προτάσεις είναι υλοποιήσιμες. Πολλοί συμπολίτες μας είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στην καυτή Λάρισα το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού και λογικό είναι να έχουν ανάγκη από ψυχαγωγία, διασκέδαση και δροσιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να φύγουν ορισμένα τσιμεντένια και ασφαλτοστρωμένα τμήματα, να φυτευτούν άλλα υλικά που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του καλοκαιριού (τσιμέντα κ.ά.).
Όμως και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, τις ημέρες που εορτάζουν κάποιες συνοικίες (Αγιος Αχίλλιος, Αγία Παρασκευή - συνοικία Ιπποκράτη κ.ά.) μπορούν να γίνονται μεγάλα αφιερώματα στους Αγίους (ομιλίες για το βίο τους, εμφάνιση χορωδιών και χορευτικών δίχως μικρόφωνα και μεγάφωνα κ.ά.).
Επίσης, είναι εύκολο να γίνονται εκδηλώσεις για την τοπική ιστορία, να οργανώνονται βραδιές για τους Λαρισαίους συγγραφείς κ.ά.
Οπωσδήποτε η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι δύσκολο να γίνεται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι εφικτό ωστόσο, να πραγματοποιούνται δύο - τρεις βραδιές την εβδομάδα (π.χ. Τρίτη - Τετάρτη - Σάββατο).
Και βέβαια, για να αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη το Φεστιβάλ, αλλά και για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής όλων των Λαρισαίων είναι απαραίτητο να προστατευτεί το φυσικό κάλλος της περιοχής, να κυλάει συνέχεια το νερό, να είναι καθαρό το ποτάμι, να απομακρυνθούν όλες οι αποχετεύσεις που καταλήγουν σ’ αυτό, να μειωθεί το καυσαέριο, ο θόρυβος, η σκόνη και η υγρασία.
Αλήθεια, εάν διαπλατυνθεί η κοίτη θα αυξηθεί ή θα μειωθεί η υγρασία;
Η πρόθεση του κ. Τζανακούλη να απαγορεύσει τη διέλευση βαρέων οχημάτων από την περιοχή μας είναι ένα θετικό βήμα και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Απομένουν όμως πολλά να γίνουν ακόμη, τα οποία θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα εάν συνεργαστούμε και έχουμε καλοπροαίρετη διάθεση.

Βασίλειος Αρότσιος
Δάσκαλος, μέλος του 1ου
Διαμερισματικού Συμβουλίου
του Δήμου Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass