Οι κατασκευασμένες βιομηχανίες της ψευτιάς

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 15:40

Το ψέμα είναι σύμφυτο και συνυφασμένο στοιχείο με την ανθρώπινη φύση. Θα μπορούσαμε το ψέμα να το χαρακτηρίσουμε φυσικό φαινόμενο και να το ταυτίσουμε με την αληθοφάνεια των ψεύτικων πραγμάτων γύρω μας.

Θα μπορούσαμε ακόμα να πούμε πως είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της αλήθειας. Ναι. Άλλα, για να δούμε όμως, τι γίνεται με τις κατασκευασμένες βιομηχανίες της ψευτιάς, στις μέρες μας…; Για να δούμε – λέω – πού μας οδηγούνε αυτές οι παγκόσμιες καταστροφικές δυνάμεις, που εξουσιάζουν με τις κατασκευασμένες ψεύτικες ειδήσεις που μας δίνουν καθημερινά, τα ΜΜΕ.

Ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε, σε καθημερινή βάση, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, να μας ενημερώνουν και να μας πληροφορούν, για πράγματα και γεγονότα που διαδραματίζονται σε κάθε γωνιά της γης, χωρίς να ξέρουμε, όμως, αν οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι πιστοποιημένες, αν είναι αληθινές, αν είναι πραγματικές.

Μας πληροφορούνε, τα εξουσιαστικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ, για τις σφαγές των τζιχαντιστών της ISIS, που εξαπέλυσαν σε πολλές χώρες και πρωτεύουσες, κυρίως της Δύσης, τα τελευταία χρόνια, όπως, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νίκαια της Γαλλίας, στο Μόναχο, στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού, με πολλές ακρίβειες και λεπτομέρειες, για τα αθώα θύματα και τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν, οι ορκισμένοι τζιχαντιστές του Ισλάμ.

Μας πληροφορούνε τα ίδια ΜΜΕ, για τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων προσφύγων, που εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες, παίρνοντας τους δρόμους της ξενιτιάς για την επιβίωσή τους και τις αμέτρητες καραβιές των θαλασσοπνιγμένων στη Μεσόγειο θάλασσα, για τα hot spot στη χώρα μας, άλλα και για τα μιλιούνια των εγκατεστημένων προσφύγων στα παράλια της γειτονικής μας χώρας, της Τουρκίας.

Μαθαίνουμε από τα ίδια ΜΜΕ, για τον πολύχρονο καταστροφικό πόλεμο της Συρίας, με τις εκατόμβες των νεκρών.

Μαθαίνουμε, για την καταστραμμένη, τη διαμελισμένη Λιβύη, του δολοφονημένου κυβερνήτη της, του Καντάφι, του άλλοτε πανίσχυρου ηγέτη αυτής της χώρας, με τ’ αργυρά σπαθιά και τα ολόχρυσα πιστόλια.

Χρόνια πολλά τώρα, από τη δεκαετία του 1990, μαθαίνουμε και για το Ιράκ, του Σαντάμ Χουσεΐν τη χώρα, που τον κρέμασαν (2006) εκείνοι που τον ανέβασαν στην εξουσία, γιατί λέγανε πως είχε «παράνομα κρυφά» πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής.

Θέλουμε να πιστεύουμε αγαπητοί φίλοι, πως δεν διαφωνείτε με τα παραπάνω. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, με μια πρώτη ανάγνωση, που θα κάνει ο σκεφτόμενος άνθρωπος είναι δύο τα σπουδαιότερα. Το πρώτο ερώτημα είναι: Πόση αλήθεια εμπεριέχουν οι πληροφορίες και τα δελτία των ειδήσεων αυτών; Και το δεύτερο ερώτημα είναι: Γιατί να παραπληροφορούν και να ψευδολογούν τα ΜΜΕ και ποιους εξυπηρετεί ένα κατασκευασμένο ψεύτικο δελτίο ειδήσεων; Η απλή απάντηση στο πρώτο ερώτημα θα μπορούσε να είναι: Υπάρχει οπωσδήποτε πάντα μια ή περισσότερες αλήθειες στα λεγόμενά μας, που όμως περικλείεται πάντα από ένα μεγάλο πολύμορφο ψέμα. Και στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση θα μπορούσε να είναι: Πως, η παραπληροφόρηση εξυπηρετεί τις κυβερνητικές εξουσίες, στους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους σκοπούς και στόχους που απεργάζονται τα μέσα, από τα δόλια πάντοτε αντιλαϊκά και καταστρεπτικά σχέδιά τους. Καμιά κυβερνητική εξουσία δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό της ποτέ. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η εξουσία θέλει να λέγεται πλανηταρχική. Βλέπουμε, ακόμη, πολύ καθαρά τώρα, τι παθαίνουμε με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από την σημερινή κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της επιτροπείας που εφαρμόζεται από το διευθυντήριο των Βρυξελλών και τους εντολοδόχους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για το ανεξάντλητο και τεράστιο αυτό θέμα, με τις κατασκευασμένες βιομηχανίες της ψευτιάς, έχουμε απαντήσεις και εξηγήσεις πολλών απλών ανθρώπων, που αφουγκραζόμαστε καθημερινά. Λένε λοιπόν, πολύ απλά, συνάνθρωποί μας: Πως, στις μέρες μας το ψέμα πάει σύννεφο… Μας λένε ψέματα πολλά, τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και πολλοί δημόσιοι «καλοπληρωμένοι» δημοσιογράφοι που παραπληροφορούν το Λαό μας. Οι τζιχαντιστές της ISIS, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, παλιότερα, που ξεσήκωσαν όλη την Αφρικανική ήπειρο, έχουν κι άλλους πολύ σπουδαιότερους λόγους – εκτός από τους θρησκευτικούς – για τα φοβερά τους εγκλήματα που προκαλούν στους Δυτικούς ιδιαίτερα λαούς. Αυτοί – λένε – φταίνε και οι καταστροφικές πολιτικές τους, για την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας κλπ, με την εκμετάλλευση και τους κερδοσκοπικούς πολέμους που κάνουν. Για τον ξεριζωμό της κάθε φυλής, και τα εκατομμύρια των προσφύγων που δημιούργησαν. Με κατασκευασμένα πολιτικά αληθοφανή ψέματα διέλυσαν το Ιράκ και κρέμασαν τον Σαντάμ οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι. Το ίδιο κάνανε και στη Λιβύη τον Καντάφι. Τι έκανε στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1999 ο Κλίντον; ψάχνοντας τάχα τον Μιλόσεβιτς να πιάσουν; Βομβάρδισε ανελέητα το Κόσσοβο, διέλυσε και κατέστρεψε ένα μεγάλο ομόσπονδο κράτος που είχε συσταθεί στα χρόνια του Τίτο.

Έτσι, συμπερασματικά να πούμε κλείνοντας το κείμενό μας αυτό, πως, η ψευτιά εξαπλώθηκε θανατερά απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, με συνέπειες απρόβλεπτες συνάνθρωποι ρωμιοί. Οι Λαοί θα πληρώσουν πανάκριβα το τίμημα της κάθε «ολιγαρχίας», που εφαρμόζει τέτοια φονικά σχέδια, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης του πλανήτη μας.

Από τον Δημήτρη Τσικούρα

* Ο Δημήτρης Τσικούρας είναι λογοτέχνης και ιστορικός μελετητής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass