Στον «αέρα» οι καθαρίστριες-ές των σχολείων

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 16:30
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Κάθε χρόνο, κάθε σχολικό έτος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται στον αέρα» κατήγγειλαν τα μέλη του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών Νομού Λάρισας, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Τα μέλη συζήτησαν το νέο διεκδικητικό πλαίσιο για το 2019, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα περιλαμβάνει ενιαίο μισθό για όλες τις εργαζόμενες στην καθαριότητα χωρίς διαχωρισμούς και μισθολογικές και εργασιακές διαφορές (επίδομα ανθυγιεινής Εργασίας, ΜΑΠ, κανονικές άδειες κ.ά.).

Να καταβάλλονται σταθερά και σε μηνιαία βάση άμεσα τα δεδουλευμένα. Πληρωμή των δεδουλευμένων Κάθε μήνα.

Να εκδοθεί απόφαση από την κυβέρνηση που θα προβλέπει ότι θα πάρουν αναδρομικά οι εργαζόμενες σε χρήματα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) από το 2012 ως σήμερα.

Να δώσουν οι δήμοι αναδρομικά τα ΜΑΠ από τις 31/7/17 ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δηλαδή από το σχολικό έτος (1-9-2017)

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και μετατροπή σε πλήρη 8ωρη.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.

Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, καμία ΚΟΙΝΣΕΠ στα σχολεία».

Τα μέλη του σωματείου ενημερώθηκαν από την Α. Δασκαλάκη, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για το συνέδριο της ΟΙΥΕ, η οποία υποστήριξε ότι: «πρόκειται για συνέδριο νοθείας, τρομοκρατίας και βίας που επιχειρήθηκε να γίνει με τη συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και διευθυντών».

Η συνέλευση εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και στο τέλος έγινε η κοπή της ετήσιας πίτας του σωματείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass