Δικαστική δικαίωση για 83 δημοτικούς υπαλλήλους

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 22:15

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας που θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου θα εξετασθεί τελικά το θέμα της καταβολής χρημάτων που αναλογούν σε δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδομάτων αδειών, σε 83 εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων.

Οι 83 εργαζόμενοι μετά από δικαστική προσφυγή δικαιώθηκαν από Δικαστήριο της Λάρισας και σήμερα διεκδικούν την είσπραξη ποσών που αφορούν στην προηγούμενη διετία και κυμαίνονται από 1.300 έως 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από παρέμβαση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένας Καραλαριώτου. Η οποία υπενθύμισε ότι η στάση του Δήμου έπρεπε να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση με βάση και τη δέσμευση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, από την προηγούμενη συνεδρίαση όταν πάλι η κ. Καραλαριώτου ανέδειξε το θέμα. «Οι δεσμεύσεις είναι για να τηρούνται» τόνισε η κ. Καραλαριώτου σημειώνοντας την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα.

Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε ότι «το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί αφού η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχει ακόμη έτοιμες τις γνωματεύσεις λόγω των δυσκολιών του θέματος το οποίο πρέπει να προετοιμασθεί σωστά».

Η διαδικασία, από την πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα με τον κ. Καλογιάννη να αντιπροτείνει τη συζήτηση του θέματος σε εμβόλιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 12 Μαρτίου «και προτού εκπνεύσει η προθεσμία της 21ης Μαρτίου με βάση την οποία ο Δήμος έχει τη δυνατότητα άσκησης έφεσης» σε βάρος της απόφασης του Δικαστηρίου της Λάρισας που δικαίωσε τους 83 εργαζόμενους. Πρόταση που έγινε δεκτή και από την κ. Καραλαριώτου, οπότε το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΠΠΓΝΛ

Τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από παρέμβαση του συμβούλου της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, Γ. Παζιάνα απασχόλησε και το θέμα της καθυστέρησης καταβολής μισθών σε 8 συμβασιούχους (μέσω ΕΣΠΑ) που απασχολούνται στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει κινήσει τη διαδικασία έτσι ώστε ο Σταθμός, «για λόγους βιωσιμότητας και καλύτερης λειτουργίας» όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης, να ενταχθεί στο οργανόγραμμα της αρμόδιας Δημοτικής Διεύθυνσης αντί της ΔΗΚΕΛ.

Η απόφαση ωστόσο του Δήμου Λαρισαίων επιστράφηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες «διορθώσεις» με αποτέλεσμα το διάστημα αυτό, οι εργαζόμενοι να μη λαμβάνουν τον μισθό τους.

«Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τις 9 Δεκεμβρίου» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, Ζήσης Γκαραλιάκος σημειώνοντας την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του προβλήματος με αφορμή και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι, συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

ΓΗΠΕΔΑ

Η κ. Καραλαριώτου επέκρινε επίσης τη δημοτική αρχή για καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος με την παραχώρηση γηπέδων τένις σε αθλητικό σύλλογο. Με τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού, δημοτικό σύμβουλο Γ. Κωσταρόπουλο να σημειώνει πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεννόηση με τους αθλητικούς συλλόγους και με τη συμμετοχή νομικών εκπροσώπων εξετάζεται το θέμα της παραχώρησης δύο ακόμη γηπέδων τένις σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια του γηπέδου AEL FC ARENA.

Στο πλαίσιο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, μεταξύ άλλων εγκρίθηκε το έργο ανακατασκευής της οδού Μπουκουβάλα και η διοργάνωση εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και οι αποκριάτικες.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass