Εφυγε ο Ιγνάτιος της καρδιάς μας

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2018 22:00

Μηνύματα πένθους και θλίψης κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.

Ήδη από χθες ξημερώματα που ακούστηκαν στη Λάρισα οι καμπάνες να χτυπούν πένθιμα, οι χρήστες του facebook ξεκίνησαν τις αναρτήσεις. Σχόλια γεμάτα θλίψη και πόνο για τον ποιμενάρχη της Λάρισας, φωτογραφίες του και εικόνες με πρόσωπα γεμάτα δάκρυα στα προφίλ δεκάδων χρηστών. Άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά ή άνθρωποι που απλώς γνώριζαν το έργο του, έσπευσαν να καταθέσουν τον σεβασμό και την εκτίμησή τους, στο πρόσωπο του εκλιπόντος. Όλοι τους έχουν ένα καλό λόγο να γράψουν για εκείνον. Το facebook μετατράπηκε σε τόπο θρήνου. Πολλοί ήταν εκείνοι που έγραψαν ότι η χθεσινή βροχή, ήταν τα δάκρυα των πιστών για τον χαμό του Δέσποτά τους.

Αναρίθμητα τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα που αναρτήθηκαν χθες και η «Ε» ξεχώρισε ορισμένα, ενδεικτικά της αγάπης και της οδύνης που αισθάνεται ο κόσμος της Λάρισας.

-«Κλαίει το σύμπαν σήμερα Δέσποτα. Η βροχή ασταμάτητη όπως και τα δάκρυα των πιστών. Καλό παράδεισο».

-«Η Λάρισα αποχαιρετά έναν άνθρωπο που τον διέκρινε η εντιμότητα, το ήθος, η ευγένεια και το αγωνιστικό πνεύμα. Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην κοινωνία και κέρδισε τον σεβασμό. Με ήθος, σύνεση και πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, εργάσθηκε με ζήλο για την προβολή και επίλυση των προβλημάτων του Λαού και της Εκκλησίας. Αφιέρωσε την ψυχή, το πνεύμα και όλες τις σωματικές του δυνάμεις στο Ποίμνιό Του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας».

-«Πατέρα μας, πνευματικέ καθοδηγητά και ποιμενάρχα, Καλό παράδεισο».

-«ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ»

-«Δεν υπάρχουν λόγια! θλίψη πόνο δάκρυα! Είχε πολλά ακόμη να προσφέρει!

Αυτό ήταν το θέλημα του!!!!»

-«Η "Δράση Πολιτών" πενθεί. Έφυγε από κοντά μας ένας Άνθρωπος της Πραότητας και ένας Ποιμενάρχης της Αγάπης, της Υπομονής και της Ανιδιοτέλειας. Αιωνία του η μνήμη».

«ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Η ΛΑΡΙΣΑ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ Π.ΙΓΝΑΤΙΟΥ! ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ! ΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ,ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ! ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ».

-«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη μεγάλη οικογένεια της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. Ο Θεός να τον αναπαύσει εν Ειρήνη. Καλό Παράδεισο Δέσποτα»

-«Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ... ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ... ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ...»

«ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ... Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΣ... Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ, Ο ΦΙΛΑΚΟΛΟΥΘΟΣ, Ο ΙΕΡΟΠΡΕΠΗΣ, Ο ΣΕΜΝΟΣ, Ο ΝΗΣΤΕΥΤΗΣ, Ο ΑΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ, Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ, Ο ΕΥΓΕΝΗΣ, Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ... ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ... ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΥΛΑ...»

«Η Λάρισα πενθεί !»

Συγκλονιστικά συγκινητική ήταν η ανάρτηση του πατέρα Ιγνάτιου Μουρτζανού: «Έφυγε ο Πατέρας μου… ορφάνεψα και πάλι… τουλάχιστον πλέον είναι στην αγκαλιά του Θεού… μακριά απ’ όλες τις θλίψεις, τους πόνους, τις πικρίες, τα μαρτύρια… είναι πλέον ανάμεσα στους Αγίους… και ξέρω ότι και από εκεί θα μας προστατεύει ως γνήσιος Πατέρας… η ιστορία θα καταγράψει το μεγαλείο του… τους συγχώρεσε όλους… εξομολογήθηκε… κοινώνησε… έφυγε έτοιμος… κρατάω σαν παρακαταθήκη τα τελευταία του λόγια μέσα στο χειρουργείο και ως ανεκτίμητο δώρο εκτός από τον Σταυρό του και την ευχή που μου έδωσε προτού του φορέσω το σκουφάκι στο κεφαλάκι του… μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να είσθε αναπαυμένος Γέροντά μου, Πατέρα μου, Δεσπότη μου και «Φίλε μου…»!!! Έπρεπε με το τρεμάμενο χέρι μου να γράψω τη συγγένεια στο χαρτί για να μπορέσουν να μας τον δώσουν… και αυτή ήταν η πλέον αποδεκτή από το νοσηλευτικό προσωπικό! Ευγνώμων από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα της διακονίας μου κοντά σας… ο Ιγνάτιός σας».

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass