Ζητούν το σκήνωμα του Ιγνατίου στη Σαλαμίνα για να τον τιμήσουν

* ΠΕΝΘΙΜΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ * ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2018 22:50

«Σαν κεραυνός έπεσε στη Σαλαμίνα το θλιβερό νέο της εκδημίας προς Κύριον του αγαπητού πνευματικού πατέρα μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον κατατάξει στους αγίους πατέρες της εκκλησίας μας, στη δε τοπική εκκλησία της Λάρισας που διαποίμανε με τόση αγάπη προς το ποίμνιό της για 25 χρόνια, να έχουν την ευχή του. Ο Θεός να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του και στους στενούς άμεσους κληρικούς συνεργάτες του π. ΑχίλλιοΤσούτσουρα, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και π. Μωυσή».

Με τη λιτή αυτή δήλωση ο Δήμος Σαλαμίνας και η δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου ανακοίνωσαν χθες το πρωί την εκδημία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου δίνοντας ανάγλυφα το στίγμα του πένθιμου κλίματος που επικρατεί στη γενέτειρα του εκλιπόντος.

Με το άγγελμα του θανάτου του τις πρώτες πρωινές ώρες χθες οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα και η θλιβερή είδηση μεταδόθηκε ταχύτατα από στόμα σε στόμα με τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διαδοχικές αναρτήσεις να ενημερώνουν τους πολίτες για βιογραφικά στοιχεία του αγαπητού τους συμπολίτη καθώς και για το τελετουργικό της κηδείας.

Νωρίς το πρωί ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος μετέβη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στη Σαλαμίνα και τέλεσε τρισάγιο με τη συμμετοχή 18 ιερέων ενώ το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέφρασε δημόσια την οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του κυρού Ιγνατίου, εξέδωσε ψήφισμα και αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές (κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδο) να επιτρέψουν να ταξιδέψει το σκήνωμα του εκλιπόντος στη Σαλαμίνα προκειμένου να εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο με επικεφαλής τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου στην κηδεία του ποιμενάρχη Λαρίσης και Τυρνάβου την ώρα που άρχισαν ήδη οι πρώτες κινήσεις για την οργανωμένη μετάβαση κατοίκων της Σαλαμίνας στη Λάρισα με λεωφορεία αλλά και επιβατικά αυτοκίνητα από το Σάββατο για τον τελευταίο αποχαιρετισμό εφόσον απορριφθεί το αίτημα του Δήμου Σαλαμίνας να ταξιδέψει το σκήνωμα στη Σαλαμίνα.

Συντετριμμένος ο αναπληρωτής δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νικόλαος Αγαπίου μιλώντας στην «Ε» θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του συμπολίτη του στη συνοικία του Αγίου Νικολάου στη Σαλαμίνα. Ενός παιδιού, που όπως είπε, ήταν ορφανό από πατέρα και τόσο φτωχό, που αναγκάστηκε να απασχολείται στο κουρείο του θείου του σε βοηθητικές εργασίες προκειμένου να αποταμιεύει τα φιλοδωρήματα για να χρηματοδοτήσει στη συνέχεια τις σπουδές του τόσο στη Νομική όσο και στη Θεολογική Σχολή.

«Ο ποιμενάρχης σας ήταν αγαπητός, προσηνής και ταπεινός…» συνέχισε ο αναπληρωτής δήμαρχος για να θυμηθεί τη στάση του σε εκείνη την ταραγμένη περίοδο του εκκλησιαστικού προβλήματος στη Λάρισα, οπότε κλήθηκε να αναλάβει την καθοδήγηση της τοπικής εκκλησίας. Σε μια εκπομπή της σημερινής βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, θυμάται, ο εκλιπών ποιμενάρχης ρωτήθηκε για τη στάση του διεκδικούντος τη θέση μητροπολίτη Θεολόγου και εκείνος απάντησε με τη φράση που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας «Αδελφέ μου ας κάνουμε αγάπη…».

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass