ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:09

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 24 Μαρτίου 1821 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός στις δημόσιες υπηρεσίες, στα καταστήματα και τις οικίες της πόλης, ενώ θα γίνει εορτασμός με ομιλίες, ποιήματα και σκετς για την 25η Μαρτίου 1821 στα σχολεία της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης στην πλατεία Δημαρχείου, από τα σχολεία, τους οδηγούς και τους προσκόπους, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Ανήμερα της εορτής στις 8.00 π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, με τιμητικό απόσπασμα της 61 Μ.Ε. και στις 10.15 π.μ. προσέλευση των επισήμων και επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Φαρσάλων κ. Ανδριανή Μανδάλη. Κατόπιν θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των οδηγών, των προσκόπων επί της οδού Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο θα κλείσουν στις 18.00 με την υποστολή της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου, με τη φροντίδα τιμητικού αποσπάσματος της 61 Μ.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass