Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Οι μουσαφίρηδες έρχονται, το ρεύμα φεύγει…

* Τι λένε τεχνικοί και διοικητικοί του ΔΕΔΔΗΕ στην «Ε» – Διαμαρτύρονται κάτοικοι

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 14:38

Ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, παρουσιάστηκε εκ νέου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και δεν είναι άλλο από τις διακοπές που προκαλούνται στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάτι που εξοργίζει κάποιους κατοίκους αλλά προκαλεί και πονοκέφαλο σε συνεργεία και διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με τεχνικούς και διοικητικούς της υπηρεσίας το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτές τις ημέρες κάτοικοι της περιοχής δέχονται επισκέψεις από συγγενείς και στην προσπάθειά τους να τους φιλοξενήσουν «θερμά» προβαίνουν στην παράνομη επέκταση της εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. «Δηλαδή μπορεί ένα σπίτι να τροφοδοτείται κανονικά όμως από πίσω τροφοδοτεί αλλά πέντε σπίτια και αυτό γίνεται για να ζεστάνουν τα ηλεκτρικά σώματα που επιλέγουν ως μέσο θέρμανσης για τους φιλοξενούμενους».

Αυτό εξηγεί και στην «Ε» άνθρωπος της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ στη Λάρισα που ως πρόβλημα το αναλύει ως εξής: «Υπάρχει μια υπερφόρτωση δικτύου στην περιοχή, από πλευράς καταναλώσεων οι οποίες ως επί των πλείστον οφείλονται σε φαινόμενο χρονικά εντοπισμένο στις γιορτές και έχει να κάνει με τη φιλοξενία πολλών επισκεπτών στη Νέα Σμύρνη».

Με την τακτική αυτή όμως, ήδη έχουν καεί και αντικατασταθεί μετασχηματιστές στην οδό Ζάνου, σύμφωνα με τους αρμόδιους. Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να λειτουργήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, διοικητικός του τόνισε πως «έχουμε προσπαθήσει να προστατεύσουμε τους μετασχηματιστές οι οποίοι βράζουν σαν φριτέζες από τα φορτία. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, επιδιώκουμε πλέον να ασφαλίσουμε τις γραμμές που πηγαίνουν στη Νέα Σμύρνη. Το κάνουμε με τέτοιες ασφάλειες έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα μια υπερφόρτωση να καούν οι ασφάλειες και όχι ο μετασχηματιστής. Γι’ αυτό τον λόγο καίγονται οι ασφάλειες» και εν συνεχεία ξεμένει από ρεύμα τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Ορισμένες φορές, δημιουργούνται και προβλήματα τη στιγμή που άνδρες του τεχνικού τμήματος πάνε για να επέμβουν και να δώσουν λύση καθώς σύμφωνα με τους ίδιους «για να μπορέσουμε να επανατροφοδοτήσουμε αυτή τη γραμμή θα πρέπει να την αφήσουμε πρώτα απ’ όλα να κρυώσει για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε. Είναι μεγάλες οι θερμοκρασίες αλλά επίσης μεγάλοι και έντονοι είναι οι λεκτικοί «προπηλακισμοί» που δέχονται κάποιοι εργάτες». Έτσι το αφήνουν να «κρυώσει» και από τις δύο όψεις και μετά επεμβαίνουν για να δώσουν λύση.

Οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ τονίζουν πως δικαίως διαμαρτύρονται κάποιοι άλλοι κάτοικοι οι οποίοι πληρώνουν τους λογαριασμούς και δεν σχετίζονται με αυτά τα φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται γύρω από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τεχνικά, υπογραμμίζουν στην «Ε», είναι πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστεί το θέμα εφόσον «γίνονται όλα αυτά που γίνονται και δεν είναι στον έλεγχό μας καθώς ενώ στο τέλος ενός δρόμου βγαίνουν καλώδια, στην αρχή ξαναμπαίνουν τα καλώδια…».

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass