Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 8:55

Με τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ ΔΕΥΑ).

Στη συνάντηση, που συμμετείχαν ο πρόεδρος Παύλος Δραγκόλας (ΔΕΥΑ Βέροιας), ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μητράκος (ΔΕΥΑ Λάρισας) και ο γεν. γραμματέας Κώστας Μανδρώνης (ΔΕΥΑ Τρίπολης), συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου που πρέπει ικανοποιηθούν άμεσα από την πολιτεία.

Όπως σημειώνεται από την ΠΟΕ ΔΕΥΑ «συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα: Η τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στις ΔΕΥΑ. Η άρση απαγόρευσης προσλήψεων που ισχύει από το 2010.

Η επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων που το κατήργησαν τα μνημόνια. Η μείωση της γραφειοκρατίας που επέβαλε η πολιτεία τα τελευταία χρόνια με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η αλλαγή του τιμολογίου της ΔΕΗ από οικιακή σε βιομηχανική χρήση (τιμολογείται φθηνότερα) για τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Συζητήθηκαν επίσης, η πορεία και ο εκσυγχρονισμός των ΔΕΥΑ για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών που εξυπηρετούν, η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πόσο θα επηρεάσει το νερό στην Περιφέρεια, τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν με το ΕΣΠΑ, το κοινωνικό τιμολόγια και η επέκτασή του σε άλλες κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, η μείωση της εισπραξιμότητας των τιμολογίων λόγω οικονομικής κρίσης κ. ά.

Ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε να εντάξει τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή εντός του επόμενου μήνα» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass