Ηλικιωμένοι κάθισαν στα θρανία και οι νέοι φόρεσαν ποδιές

* ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 13:41

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γόννων, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη και πλήθους ηλικιωμένων της Κοινότητας.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, η οποία τόνισε τη σημασία του να τιμούμε και να φροντίζουμε την Τρίτη Ηλικία. Ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γεώργιος Μανώλης, σε χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι ηλικιωμένοι είναι οι θεματοφύλακες των παραδόσεων και των αξιών που διαμορφώνουν το παρόν μας» και δεσμεύθηκε ως ο Δήμος Τεμπών θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις που ενδυναμώνουν την αλληλεπίδραση και τη συνοχή μεταξύ των γενεών. Ακολούθησε η ομιλία της κ. Χρύσας Δήμου, εκπροσώπου του Συλλόγου Γυναικών Γόννων, η οποία με λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στη σημασία των οικογενειακών και τοπικών δεσμών, που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη και την ταυτότητα της κοινότητας καθώς και τη δύναμη που έχει η νέα γενιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές/τριες του σχολείου οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στο υπόγειο του σχολείου, όπου η Στ’ Τάξη με την καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Αλεξανδρή, παρουσίασε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Γόννων μια αναπαράσταση παλιάς σχολικής τάξης, φορώντας μπλε μαθητικές ποδιές, φέρνοντας στη ζωή τις εικόνες και τις αναμνήσεις από τις παιδικές μέρες των ηλικιωμένων. Οι παρευρισκόμενοι, καθισμένοι στα ξύλινα θρανία του παλιού σχολείου, ένιωσαν σαν να ξαναγύρισαν στα δικά τους σχολικά χρόνια, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό και ανεκτίμητο.
Στη συνέχεια, οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Παρασκευής Τσιούρβα και κ. Αικατερίνης Πούλιου τραγούδησαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους. Οι μαθητές της Β’ Τάξης απήγγειλαν ποιήματα, που φώτισαν την εκδήλωση με αγνότητα και ευαισθησία, αναδεικνύοντας την αξία των ποιημάτων ως μέσου επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παιδική χορωδία, με την καθοδήγηση της μουσικού, κ. Θεοδώρας Κολτσίδα. Τέλος οι μαθητές προσέφεραν στους ηλικιωμένους ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι, μια ζωγραφιά χρωματισμένη με τα πινέλα της καρδιάς, ένα συμβολικό «ευχαριστώ» για την σοφία και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γόννων κ. Θωμάς Παπαδόντας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές, ο κ. Δημήτρης Γουγουλιάς και η κ. Φλώρα Γουγουλιά μέλη του φορέα Φίλοι Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, συνταξιούχοι δάσκαλοι του σχολείου και εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass