Λίγες οι εγγραφές στο «Μητρώο Καλλιτεχνών»

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση που άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό

Δημοσίευση: 02 Νοε 2020 15:00

Στην κυβέρνηση στρέφει τα βέλη του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αναφορικά με τον μικρό αριθμό εγγραφών στο «Μητρώο Καλλιτεχνών». Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η προθεσμία υποβολής αίτησης εγγραφής στο «Μητρώο Καλλιτεχνών» έληξε πριν μερικές ημέρες. Η σοδειά του Υπουργείου ήταν πολύ μικρή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έγιναν 18.500 αιτήσεις και αν αφαιρέσουμε τις διπλοεγγραφές μένουν μόνο 15.000 εργαζόμενοι.


Οι αριθμοί δείχνουν την καταστροφή και τη συρρίκνωση που έχει φέρει η Κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων, στον κλάδο. Δείχνει επίσης την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης των Καλλιτεχνών στις Κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά και στους σκοπούς και στόχους του «Μητρώου Καλλιτεχνών». Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο κ. Βρούτσης να δηλώνει ότι οι Καλλιτέχνες «κρύβονται» για να μην τους βρει ο Υπουργός να τους «σώσει». Οι εργαζόμενοι Καλλιτέχνες δεν έχουν να κρύψουν τίποτα. Τη φτώχεια και την ανέχεια στην οποία τους ρίξατε, εσείς και οι προκάτοχοί σας, τη γνωρίζετε. Επίσης γνωρίζετε ότι οι προϋποθέσεις που βάλατε για να πάρει κάποιος το επίδομα του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη αφορούν πολύ λίγους. Γιατί σήμερα κάνετε τους έκπληκτους για τον αριθμό των δικαιούχων όταν εσείς στην οικονομική έκθεση που προέβλεπε τη δαπάνη της επιδότησης υπολογίζατε 20.000 δικαιούχους, μαζί με τους ξεναγούς και τους τουριστικούς οδηγούς; Άρα γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν ήδη βρει μια δεύτερη δουλειά, σε άλλο κλάδο, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με ένα 800άρι από τον Μάρτη και ότι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή είναι ελάχιστοι λόγω του ότι, δεν έχουμε έναν σταθερό εργοδότη. Γνωρίζετε ότι η κατάσταση στη δουλειά μας εδώ και χρόνια εξασφαλίζει οριακά την επιβίωσή μας και η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει λεφτά στην άκρη ούτε και για τον επόμενο μήνα. Συνειδητά λοιπόν αφήσατε εκτός επιδότησης τους συναδέλφους μας που έχουν βρει μια περιστασιακή δουλειά για να ζήσουν. Συνειδητά αφήσατε εκτός τους συναδέλφους που κάνουν λίγες ώρες μαθημάτων σε ένα Ωδείο, χωρίς να μπορούν να ζήσουν». Καταλήγοντας ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να συναντηθεί με εκπροσώπους των σωματείων και να απαντήσει στα αιτήματα για πλέγμα προστασίας των εργαζομένων στον Πολιτισμό, ενώ προειδοποιεί για συνέχιση των κινητοποιήσεων-παρεμβάσεων κλείνοντας με τη φράση «Δεν έχουμε δουλειά, αλλά έχουμε φωνή και το επόμενο διάστημα θα την ακούσετε πιο δυνατά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass