Μετά από καβγά η θανατηφόρα μαχαιριά

Από 34χρονο στον 22χρονο πρόσφυγα -Συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα -Εύσημα ΕΑΛ σε αστυνομικούς που εξιχνίασαν άμεσα την υπόθεση

Δημοσίευση: 02 Νοε 2020 21:01

Από μία συνηθισμένη αψιμαχία, σχεδόν για ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,

φαίνεται πως ξεκίνησε η διαφωνία μεταξύ προσφύγων που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 22χρονου Σύριου από έναν 34χρονο Ιρακινό, που τον τραυμάτισε θανάσιμα με μια μαχαιριά στην καρδιά.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, συνέλαβε τον 34χρονο αλλά και δύο ακόμα ομοεθνείς του, καθώς ήταν παρόντες στον καβγά και μπροστά τους έγινε το φονικό.
Η διαφωνία δράστη και θύματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», ξεκίνησε από την πλατεία, με τον 22χρονο Σύριο να μεταβαίνει στην πρώην δομή απόρων του Δήμου Λαρισαίων, σε μια πάροδο της οδού Γεωργιάδου εκεί όπου σήμερα διαμένουν οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων μισθώνοντας διαμερίσματα -μέσω του προγράμματος «Εστία 2»- οι οποίοι είναι παράλληλα δικαιούχοι ασύλου.
Γείτονας τόνισε στην «ΕτΔ» ότι, στις 8.30 προχθές το βράδυ «ακούστηκε καβγάς», όπως συχνά συμβαίνει, χωρίς ωστόσο να δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Ο άτυχος 22χρονος πήγε στα διαμερίσματα της Γεωργιάδου αναζητώντας τον δράστη, με αφορμή κάποια δοσοληψία μεταξύ τους, -σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών- ξεκίνησε ο καβγάς.
Μεταξύ των δύο ανδρών εκτυλίχθηκε λογομαχία και στη συνέχεια υπήρξε συμπλοκή, με τον 22χρονο να πέφτει νεκρός στον δρόμο, στην εξωτερική είσοδο του χώρου έχοντας δεχθεί μια μαχαιριά στην καρδιά, παρουσία δύο ακόμα ομοεθνών του δράστη, ενός 23χρονου και ενός 27χρονου.
Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σημειώνοντας στην «ΕτΔ» πως «από τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας το θύμα φέρει ένα θανατηφόρο τραύμα από νύσσον και τέμνον όργανο στην καρδιακή χώρα». Επίσης, πρόσθεσε πως «το θύμα φέρει κακώσεις στο πρόσωπο και ενδεχομένως να προηγήθηκε συμπλοκή».
Την ίδια ώρα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ ερευνώντας στις γύρω περιοχές, προχωρούσαν σε προσαγωγές υπόπτων μεταξύ των οποίων και ο 34χρονος Ιρακινός που βρέθηκε σε παραπήνεια περιοχή.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τον 34χρονο, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής προχώρησαν και στη σύλληψη των δύο ομοεθνών του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» ο δράστης -που αρνείται την κατηγορία- αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες.
Να σημειωθεί πως ο άτυχος 22χρονος καταγόταν από το Χαλέπι της Συρίας και με την οικογένειά του -μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικα παιδιά- διέμενε στη συνοικία της Φιλιππούπολης. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξεταστούν σήμερα στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας, όπου θα απαντηθεί το ερώτημα αν ο άτυχος πρόσφυγας δέχτηκε και άλλες μαχαιριές.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου μετά την απαγγελία κατηγοριών ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από την Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.
ΕΑΛ
Τέλος, με αφορμή την υπόθεση, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η δολοφονία αλλοδαπού η οποία έγινε απογευματινές ώρες, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την τοπική κοινωνία και λογική ήτανε η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε.
Οι συνάδελφοι της ΔΑ Λάρισας έδρασαν άμεσα, συγκροτημένα και με τεράστιο επαγγελματισμό. Εκμεταλλεύτηκαν όλα τα στοιχεία που υπήρχαν και μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μισής ώρας, ο δράστης επίσης αλλοδαπός, είχε προσαχθεί από την ΟΠΚΕ στην ΥΑ Λάρισας, ενώ λίγο μετά από την ομάδα ΔΙΑΣ του Τμ. Άμεσης Δράσης Λάρισας προσήχθησαν και οι δύο συνεργοί επίσης αλλοδαποί.
Τα δημόσια συγχαρητήριά μας σε όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους (ΥΑΛ, ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ, Κέντρο Επιχειρήσεων). Η Λάρισα ήταν και παραμένει ασφαλής πόλη» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass