ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 17:11
*ΟΧΙ στον Δένδια, στον Μητσοτάκη παρακαλώ να το παραδώσετε. Εντάξει; *ΟΧΙ στον Δένδια, στον Μητσοτάκη παρακαλώ να το παραδώσετε. Εντάξει;

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Εκλογίκευση
* ΛΟΓΙΚΕΥΤΗΚΕ ο καιρός, ήλθε στα συγκαλά του, με θερμοκρασίες 20 και κάτι, αν και εδώ που τα λέμε σα να μας καλάρεσαν τα ...τριαντάρια της περασμένης εβδομάδας που μας γέννησαν σκέψεις και επιθυμίες καλοκαιρινές.

Η προαναγγελθείσα κακοκαιρία ήταν μια απλή (λυτρωτική για τα σπαρτά) μπόρα, αν και άλλοι λένε πως το χαμηλό βαρομετρικό, μόλις είδε τον Κικίλια, «άντρα βαρύ και ντερτιλή», δύο μέτρα παλικάρι να έρχεται στη Λάρισα ...έφυγε τρέχοντας.
Πάντως ρε παιδιά, έλεγε ο πειραχτήριος της παρέας «αν με μία ψιλή βροχούλα καταφτάνει στη Λάρισα κοτζάμ υπουργός Πολιτικής Προστασίας, με μία πρόβλεψη για ...χαλάζι, βλέπω να εγκαθίσταται στη Λάρισα ο Μητσοτάκης με το ...μισό τουλάχιστον Υπουργικό Συμβούλιο!»
Το συμπέρασμα είναι ότι στην Κυβέρνηση μετά το κάζο με τον Ντάνιελ, υπάρχει πια τεράστιο άγχος για τα καιρικά γενικώς. Είναι και οι ευρωεκλογές στη μέση, άστα...
Φλόγα και θέατρο
* ΛΑΜΠΡΗ μέρα για την πόλη χτες. Η Λάρισα έγινε ...κρίκος αυτής της παγκόσμιας αλυσίδας που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι. Μπορεί σε ορισμένους να φαίνεται έως και ...παγανιστικό, αλλά μην υποτιμάς ποτέ τα σύμβολα, έχουν τεράστια ισχύ.
Το σκηνικό ήταν υπέροχο και η ύπαρξη του Α’ Αρχαίου Θεάτρου και μόνο δίνει στην πόλη μιαν «εικόνα» και μια ταυτότητα. Δεν είναι η απρόσωπη πόλη, είναι η πόλη με το αρχαίο θέατρο στο κέντρο της. Και η ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της αποκατάστασης του μνημείου όλο και πιο φανερή σε όλους μας.
Τους «θκους μας»
* ΜΙΑΣ και περί ευρωεκλογών ο λόγος, ας πούμε και κάτι σοβαρό. Είσαι Θεσσαλός. Διανοείσαι άραγε να ψηφίσεις τις διάφορες κεντρικές «φίρμες» των ευρωψηφοδελτίων; Αν ναι, μέγα λάθος. Είμαστε Θεσσαλοί, ας ψηφίσουμε Θεσσαλούς, μ’ όποιο κόμμα κι αν κατεβαίνουν. «Τα θκα μας τα πιδιά» που λεν. Είναι η μοναδική ελπίδα να βγάλει η Θεσσαλία έναν ευρωβουλευτή και να έχει μια κάποια πρόσβαση στις Βρυξέλλες! Από τις περιπτώσεις που επιβάλλεται να είναι κανείς σωβινιστής.
Προβάδισμα
* ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο «Καλογιαννέικο» ... Ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης εξελέγη λοιπόν «συντονιστής» της παράταξης Καλογιάννη και πήρε έτσι ένα πρώτο προβάδισμα μεταξύ των υπόλοιπων δελφίνων. Λογικό είναι τώρα να επιδιώξει από απλός «συντονιστής» να αναβαπτιστεί σε «επικεφαλής» και να πάει στις επόμενες εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας. Θα τα καταφέρει; Και τι θα κάνει ο τηρών αποστάσεις κ. Θάνος Αδαμόπουλος που δεν αναγνωρίζει αυτές τις διαδικασίες;
Μακρύς δρόμος
* ΚΑΤΑ την άποψή μας ο κ. Δεληγιάννης έχει πιθανότητες. Αλλά μέχρι να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος θα κυλήσει πολύ νερό στην κοίτη του ...Πηνειού. Θα εξαρτηθεί δηλαδή σε τι φάση θα είναι τότε το ΠΑΣΟΚ (από το οποίο προέρχεται) και ο ΣΥΡΙΖΑ και τι επιδιώξεις θα έχουν.
Οπωσδήποτε όμως, αν ο κ. Δεληγιάννης κρατήσει την παράταξη, δύσκολα θα τον παρακάμψουν.
Εκτιμήσεις
* Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μας ξέρει τα νεοδημοκρατικά πράγματα από ...πολύ μέσα. Μας μίλησε και ιδού τι εκτιμά για τις ευρωεκλογές. Στο κόμμα έχουν πληροφορίες ότι ο «εκ δεξιών» κίνδυνος για τη ΝΔ δεν είναι τόσο μεγάλος όσο εμφανίζεται. Δεύτερον, ο Ανδρουλάκης δεν θα πάει τόσο χάλια όσο λένε αυτοί που τον υποτιμούν. Τρίτον, υπάρχει μουρμούρα στη ΝΔ για το πώς αντιμετωπίζεται ο Κασσελάκης. Οι προσωπικές επιθέσεις που κάνουν ορισμένοι δίνουν αέρα στα πανιά του, άρα θα πρέπει να κοπούν. Τέλος, η ΝΔ βρίσκεται σήμερα στο 32-33%. Το ποσοστό αυτό, εκτιμούν, μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη και στο 35%, αλλά αν τις επόμενες πενήντα ημέρες δεν γίνουν οι σωστές κινήσεις ο κίνδυνος να μπει το «2» μπροστά από το ποσοστό είναι υψηλός. Γι’ αυτό ...«τρέχουμε τώρα»... Αυτά.
Φεύγουν;
* ΧΑΝΕΙ η Θεσσαλία τη βάση ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου;
Η συγκεκριμένη βάση (1η ΤΑΞΑΣ) βρήκε ως γνωστόν προσωρινή «στέγη» στο Στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο και στην 110 ΠΜ, έπειτα από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και τώρα άνοιξε θέμα οριστικής (μετ)εγκατάστασής της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν εξετάζονται τρία ενδεχόμενα. Είτε να μείνει στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, είτε να πάει Κρήτη (Ηράκλειο) είτε Χρυσούπολη Καβάλας. Προφανώς και θα είναι απώλεια για την περιοχή η αλλαγή έδρας.. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τίνι τρόπω οι στρατιωτικές μονάδες συνεισφέρουν στο ΑΕΠ κάθε τόπου...
Τι άλλο!
* ΩΣΤΕ εθεάθησαν αρκούδες στον Κίσσαβο;
Τι άλλο θα ζήσουμε ρε φίλε στα χρόνια του Μητσοτάκη... Μ’ αυτόν, μέχρι ελέφαντα θα δούμε, να μου το θυμηθείς!
Διακοπές ρεύματος
* ΠΑΡΑ το γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής δεν άνοιξαν τελικά οι ουρανοί στη Λάρισα, αρκετές περιοχές δεν γλίτωσαν τις διακοπές ρεύματος. Μάλιστα για κάποια λεπτά της ώρας η ηλεκτροδότηση ήταν προβληματική, το ρεύμα ερχόταν και έπεφτε, με κίνδυνο να «καούν» οι ηλεκτρικές συσκευές. «Πού να είχαμε και τον κατακλυσμό του Νώε» σχολίασε ειρωνικά ο Λαρισαίος.
Γ.Ρ.
Ωράριο
* ΚΑΛΟ είναι οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ στα σημεία διενέργειας rapid test για τον κορονοϊό να τηρούνε το ωράριο, το οποίο συνήθως είναι 9-3 μ.μ. Τελευταία έχουν αυξηθεί οι διαμαρτυρίες συμπολιτών ότι μετά τις 2:30 μ.μ. τα περισσότερα Κέντρα κατεβάζουν ρολά. Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που τελειώνοντας τη δουλειά, τρέχουν να προλάβουν τους δωρεάν ελέγχους.
Γ.Ρ.
Δημοσκόπηση
* ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΕ η Λαρισαία όταν κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσκόπηση που διενέργησε εταιρεία της Αθήνας για δομικά υλικά! Αφού απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις, στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει «τι θα ψήφιζε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές και ποια η γνώμη της για νεοσύστατο κόμμα από τον δεξιό χώρο». Εύλογα αναρωτιέται αν οι ερωτήσεις για τα δομικά υλικά ήταν το …τυράκι για να συμμετάσχει στη δημοσκόπηση, λόγω της απροθυμίας του κοινού να απαντά για τις εκλογές ή για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους η εταιρεία έτρεξε ταυτόχρονα δύο ερωτηματολόγια;
Γ.Ρ.
Ποιος πρόεδρος
Εντάξει η πίεση χρόνου και η αμεσότητα των γεγονότων, όμως η ακρίβεια και η υπεύθυνη ενημέρωση, πάντα προέχουν. Και το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, τόκανε χθες το λαθάκι. Αναφέροντας σε σχετική, επίσημη, ανακοίνωσή της, ως πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τον Σάκη Βασιλειάδη (που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας) αντί του -γνωστού εδώ και χρόνια- προέδρου Σπύρου Καπράλου. Μεγάλη η διαφορά -όχι μόνο- για τους γνώστες ...
Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass