ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2024 17:11
* «ΕΣΤΑΖΕ μέλι» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ  και πρόεδρο του ΕΑΚΛ Χρήστο Μαϊμουλιώτη, τον οποίο και συνάντησε χθες στη Λάρισα.  Ξέρει καλά άλλωστε η υφυπουργός, ότι είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους και ένα σημαντικό  «πολιτικό κεφάλαιο» για τη Λάρισα, που συνδυάζει εργατικότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. * «ΕΣΤΑΖΕ μέλι» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και πρόεδρο του ΕΑΚΛ Χρήστο Μαϊμουλιώτη, τον οποίο και συνάντησε χθες στη Λάρισα. Ξέρει καλά άλλωστε η υφυπουργός, ότι είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους και ένα σημαντικό «πολιτικό κεφάλαιο» για τη Λάρισα, που συνδυάζει εργατικότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Άλλη μέρα
* ΑΠΟ νωρίς εμφανίστηκε κακοδιάθετη η Παρασκευή, το βραδάκι θύμωσε κιόλας. Το Σάββατο χθες όμως ξημέρωσε μια άλλη μέρα, με λιακάδα λαμπρή και καθησυχασμένους τους ανθρώπους που είχαν ανησυχήσει με τις προγνώσεις.

Οι μετεωρολόγοι επιβεβαιώθηκαν, η κατάσταση παρέμεινε υπό έλεγχο, η κακοκαιρία αποδείχθηκε εξπρές, άφησε πίσω της τις θερμοκρασίες χαμηλότερα, άρα καλύτερα για την εποχή.
Στέγνα
* ΜΙΑ βροχή καλοδεχούμενη δεν αλλάζει τη γενική εικόνα. Κι η Λαρισαία είχε να επισημάνει.
- Οι πιο αποτυχημένοι είναι όσοι αγόρασαν στεγνωτήριο φέτος τον χειμώνα. Σε κατάθλιψη έχουν πέσει…
Της Διακαινησίμου
* ΕΙΝΑΙ και το Πάσχα αργά, δεδομένη η μετατόπιση. Κι η Λαρισαία της συμπαραστάσεως.
- Πότε γιορτάζουν οι Γιώργηδες φέτος;
- Τι ταλαιπώρια βρε παιδί μου κι αυτή κάθε χρόνο…
Προθάλαμος
* ΓΙΑ τις απόψεις τους στα Ευρωπαϊκά ζητήματα θα ερωτώνται στο εξής οι υποψήφιοι πανελίστες τηλεοπτικών εκπομπών. Βεβαίως, διότι επιβάλλεται πλέον από τις εξελίξεις. Μία νέα διαδικασία θα περιμένει επομένως στο εξής, όσους δημοσιογράφους ή απλά τηλεπερσόνες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τιμ πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών ως πανελίστες ή ακόμη και ως παρουσιαστές, πληροφορεί το Κουλούρι.
***
* ΠΛΕΟΝ, εκτός από τις γνώσεις επί παντός του επιστητού, τη διάθεση για χορό όλες τις ώρες και τα χαμόγελα χωρίς κάποιο λόγο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση και επί όλων των θεμάτων που αφορούν την Ευρωπαϊκή επικαιρότητα. «Η θέση του πανελίστα δεν είναι απλή όπως παλιά, που αν ήξερες ποιος τα έχει με ποιον ήσουν καλυμμένος. Πλέον, είναι ένας προθάλαμος της Ευρωβουλής και γι’ αυτό πρέπει όσοι συμμετέχουν στις εκπομπές να είναι προετοιμασμένοι και κατάλληλα καταρτισμένοι», σχολίασε γνωστό στέλεχος καναλιού, αιτιολογώντας την απόφαση.
Λαρισοκρατείται
* Ο εν Αθήναις Λαρισαίος δικηγόρος Γιάννος Γραμματίδης ορίστηκε από την κυβέρνηση ως ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με πολυετή εμπειρία σε διοικήσεις Τραπεζών και Επιμελητηρίων, καταλαμβάνει τη θέση του συγκοινωνιολόγου Παν. Τερεζάκη, ο οποίος είχε οριστεί πέρυσι, λίγο μετά τα Τέμπη και εν τέλει βρέθηκε κι αυτός στο μάτι του κυκλώνα.
Οπότε ο σιδηρόδρομος Λαρισοκρατείται πλέον, για τους κρατικούς οργανισμούς του ο λόγος. Αφού πέρυσι, στις 10 Μαρτίου, είχε οριστεί επίσης Χρήστος Παληός στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, ο σαραντάχρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός.
Για την καρέκλα
* ΕΙΧΑΝ τα προβλήματά τους οι αρμόδιοι της εθιμοτυπίας στην εκδήλωση της Στρατιάς. Πέραν των άλλων μπερδεμάτων που έγιναν, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πολιτισμού, ο οποίος ζήτησε να πάει στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Όπου είχε μεν προβλεφθεί θέση, για την επιχώρια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας δε, η οποία προηγείται στο πρωτόκολλο. Η οποία όμως τελικά δεν προσήλθε. Ενώ ο συνάδελφός της δυσαρεστηθείς, αποχώρησε. Είναι σπουδαίο πράγμα η καρέκλα τελικά. Αλλά και οι νέοι της Περιφέρειας δείχνουν να μην έχουν βρει ακόμα ρυθμό, δεν εμπέδωσαν τους κανόνες.
Και την πίτσα;
* ΕΙΧΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έκανε όπισθεν η γειτόνισσα στην αυλή και χτύπησε το δέντρο. Έφταιγε φυσικά ο άντρας της επειδή το είχε φυτέψει πριν 20 χρόνια.
***
* - ΟΤΑΝ πεθάνω να μου αφήσετε τη βέρα στο δεξί ώστε να δει ο Άγιος Πέτρος ότι έχω περάσει από την κόλαση.
***
* - Ο άλλος είπε να κάνει μπάτσελορ και κάλεσε εκτός από τους φίλους του και τον δικηγόρο του, τόσο παρέα κάνετε τον ρωτάω, όχι ρε τον καλοπιάνω για να μου κάνει καλή τιμή αργότερα στο διαζύγιο, μου λέει…
***
* - Μ’ ΑΓΑΠΑΕΙ...δεν μ’ αγαπάει...μ’ αγαπάει...δεν μ’ αγαπάει...
- Ρε συ, κόψε επιτέλους τις βλακείες με την πίτσα μαργαρίτα, θέλω να φάω και εγώ.
Δίδυμο
* ΔΥΟ οι Λαρισαίοι και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φιλ. Σαχινίδης και ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Ν. Τσιλιμίγκας. Διετέλεσαν και αντίπαλοι κάποια στιγμή στο παρελθόν, τώρα συναγωνιστές. Κι έτσι το κόμμα καλύπτει και την Ελασσόνα αλλά και τα Τρίκαλα.
Στου κουφού…
* ΝΑΙ, σε αναμονή έντονων καιρικών αλλά και πυρκαγιές ενόψει, για τους ίδιους περίπου λόγους. «Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών». Είναι το ΚΚΕ, που όπως κάθε χρόνο χτυπάει το καμπανάκι. Σύμπασα η κοινοβουλευτική του ομάδα, 21 βουλευτές με επικεφαλής τον Δημ. Κουτσούμπα, μαζί φυσικά ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης κι ο Βολιώτης Β. Μεταξάς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή αναδεικνύοντας εγκαίρως το θέμα: «Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για την ετοιμότητα του κράτους απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Πριν από κάθε αντιπυρική περίοδο, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, το ίδιο και η σημερινή, παρουσιάζοντας το «νέο επιχειρησιακό δόγμα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών», ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες, πλην όμως διαψεύδονται κάθε χρόνο από τις τεράστιες καταστροφές.»
***
* «ΚΑΘΕ χρόνο οι προειδοποιήσεις του λαού, των πυροσβεστών, των δασικών, του ΚΚΕ, για τους κινδύνους, για τις μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον, στις περιουσίες του λαού και τις ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των πυρκαγιών δεν παίρνονται υπόψη από όλες τις κυβερνήσεις. Το έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια», θυμίζουν. «Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει τη μετατροπή της Πολιτικής Προστασίας σε ένα ακόμα κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.»
***
* ΤΟ ΚΚΕ καταθέτει άποψη: Κάθε πυρκαγιά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν εξασφαλίζονταν οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού σε επιστημονική βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών από κάθε κίνδυνο, που θα έδινε βάρος στην πρόληψη, θα εξασφάλιζε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών σε χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές. Σε όλα τα παραπάνω εμπόδιο μπαίνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. (Και καταθέτει 15 πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Που όμως το κάνει κάθε χρόνο, απευθυνόμενος σε ώτα μη ακουόντων.)
Ποια δίαιτα…
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ λύσεις στο αιώνιο πρόβλημα οι νεαρές Λαρισαίες.
- Και στην τελική καλέ, δεν κάνουμε όλοι για όλα. Εγώ για παράδειγμα, δεν κάνω για δίαιτα.
***
* - ΑΥΡΙΟ ξεκινάω δίαιτα, οπότε σήμερα προλαβαίνω να πάρω άλλα δύο κιλά.
***
* -ΑΛΛΕΣ είστε σέξι σύμπολ κι άλλες είμαστε σ’ έξι μπολ…
***
* - Ο χωρισμός είναι σαν τη δίαιτα. Η πρώτη εβδομάδα είναι δύσκολη, στη δεύτερη συνηθίζεις, στην τρίτη είσαι άλλος άνθρωπος.
Με τη μηχανή του
* ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΤΑΙ στα 60+ του, ο γνωστός Λαρισαίος Μ. Μ. κι αναθαρρεί ταυτόχρονα σε ανάρτησή του.
- Η μοτοσυκλέτα μου κι εγώ, ειδική για κλαρινογαμπρούς με blazer και μαντηλάκι pochette. Διότι το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, αλλά το να γερνάμε είναι προαιρετικό.
Όπως οι αμαζόνες
* ΣΕ αμαζόνες του κάμπου αλλά και των ημιορεινών της περιοχής επίσης, αναφέρεται η Καρδιτσιώτσα Artιστα Α. Κ. Αυτή την εποχή που κελαηδάει η μισινέζα σε αυλές και περιβόλια.
- Μοντέλες του παγκοσμίου στερεώματος, όσο υπάρχει η ζώνη που στηρίζει τη μισινέζα, πατικώνει το ένα βυζί αναγκάζοντας το άλλο να κινηθεί επιθετικά, κόβοντας τα χορτάρια του θεσσαλικού κάμπου, ελάτε να μιλήσουμε για το πόσο σεκς-μπομπ είστε…
Ντελιβεράδες
* ΣΤΟ κοινωνικό πεδίο, υπάρχει πλέον μεγάλη εσωτερική ένταση. Ποτέ μέχρι σήμερα ο καπιταλισμός, που γεννήθηκε τον 17ο και τον 18ο αιώνα, δεν έτριψε στη μούρη των «ιθαγενών» τόσα πολλά καθρεφτάκια, ποτέ δεν τους έκλεισε τόσο πολύ στο σπίτι, ποτέ δεν τους έκανε τόσο ατομιστές, ποτέ δεν τους έκανε να νιώθουν κλεισμένοι στο στενό τους σύμπαν ακόμα και αν παίρνουν δέκα αεροπλάνα τον μήνα.
***
* ΤΟ φιλοσοφεί ο Μ. Π.: Ποτέ ο πόθος για μια Εκάλη δεν ήταν τόσο μεγάλος για τόσους πολλούς και ποτέ η χιλιομετρική απόσταση Περιστέρι - Εκάλη δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο σήμερα. Όλα αυτά εξηγούν και τα φαινόμενα βίας που φαίνεται να εντείνονται και να αλλάζουν μορφή. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν κι εδώ σκοτωμοί με όπλα στα σχολεία. Και μόνο που το σκέφτηκε, κάτι σημαίνει.
***
* ΚΑΙ προσθέτει: Τα παλιά πρότυπα έχουν καταρρεύσει και τη θέση τους έχει πάρει ο ανταγωνισμός. Όσοι δεν αντέχουν σε αυτόν, κάθονται σπίτι και περιμένουν τους πάσης φύσεως ντελιβεράδες. Οι λαϊκές χάνουν πελάτες γιατί οι νεότερες γενιές μαγειρεύουν λιγότερο, ωστόσο το ντελίβερι δεν αφορά μόνο σουβλάκια και πίτσες που τις φέρνουν μαχητές της επιβίωσης, αφορά και ψεύτικα όνειρα και υποσχέσεις που τις φέρνουν πιο καλοβαλμένοι, αόρατοι άνθρωποι, μέσω της οθόνης. Μαζί κάνουν ντελίβερι και τη βία, ατομική και αυτή, που έρχεται στο σπίτι δώρο, μαζί με την υπόλοιπη παραγγελία. (Οι νταραβερτζήδες, όπως θα τους έλεγε κάποιος πιο λαϊκός.)
Τάχα μου
* ΕΠΙΜΟΝΟΣ μεν στο φλερτ, τοίχο συνάντησε δε, ο νεαρός Λαρισαίος.
- Θες να πάμε για καφέ τ’ απόγευμα;
- Δεν μπορώ, πρέπει να πάω βόλτα τον σκύλο.
- Α, έχεις και σκύλο;
- Όχι. Είδες; Πρέπει να πάω να πάρω κιόλας…

 

---------

 

EYUYMIOY.jpg* ΤΙ πιο σύνηθες, θα πει κανείς… Ακόμη μια λαοθάλασσα σε διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου.
Απολαυστική για άλλη μια φορά η Λαρισαία ιστορικός.

 

 

MNHMATA.jpg

* ΒΟΗΘΑΕΙ ο καιρός να αναπτυχθεί η βλάστηση, παντού σε όλη την πόλη. Βέβαια στα νεκροταφεία η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των στενών διαδρόμων ανάμεσα στα μνήματα. Κι άντε οι συγγενείς που βρίσκονται εδώ κοντά, τα φροντίζουν μόνοι τους και ξεχορταριάζουν, όταν χρειάζεται. Αυτοί από μακριά; Δεν μπορούν να έρχονται συχνά. Άρα; Σίγουρα δεν μας τιμά αυτή η εικόνα.

 

 

DENTRO.jpg* ΤΟ κύμα κακοκαιρίας που έπληξε προχθές τη Θεσσαλία προκάλεσε, ευτυχώς, ελάχιστες υλικές ζημιές (η φωτ. από τη Σκόπελο). Μας προειδοποιεί λοιπόν η επιστημονική κοινότητα ότι (και ) στη Θεσσαλία θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο… μοντέλο που θα εναλλάσσεται μεταξύ των έντονων ξηρασιών και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.
Να μάθουμε να ζούμε με αυτά, συστήνουν με ένταση οι (κατά καιρούς) κυβερνήσεις, οι οποίες με την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων, ουδεμία πλέον ευθύνη φέρουν. Φυσικά δεν γίνεται καμιά συζήτηση για τις περιβαλλοντικές πολιτικές τους. Εδώ μας πήρε και μας… σήκωσε ο καιρός και στις συνόδους της Ε.Ε. συζητάνε ακόμη πότε θα… «ορίσουν» τη Σύνοδο για την αύξηση της θερμοκρασίας κατά μισό βαθμό Κελσίου.
Β.Κ.

 

PASXA.jpg

* ΠΑΣΧΑ Ελληνικό, Πάσχα Λαρισαϊκό, αναθυμάται ο Χρ. Ξ. Σωτήριον έτος 1980, στον Άγιο Θωμά.

 

 

KOYNOYPI.jpg* ΤΩΡΑ που εμφανίζονται ο Λαρισαίος έχει κατασκευάσει σούπερ κουνουποπαγίδα. Πάει λοιπόν το κουνούπι στο αλάτι νομίζοντας ότι είναι ζάχαρη, διψάει μετά και πάει να πιει νερό απ’ το καπάκι που όμως έχει τσίπουρο, ζαλίζεται, σκοντάφτει στο ξύλο και σπάει το κεφάλι του πέφτοντας στην πέτρα. Ναι, την έχει κατοχυρώσει την πατέντα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass