ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2024 17:11
*H καθιερωμένη συνάντηση Λαρισαίων παλαιών, πολύ παλαιών, συμμαθητών. Εντάξει, καλοκαιρινή ήταν η άνοιξη, αλλά όχι δα και για κοντομάνικα... *H καθιερωμένη συνάντηση Λαρισαίων παλαιών, πολύ παλαιών, συμμαθητών. Εντάξει, καλοκαιρινή ήταν η άνοιξη, αλλά όχι δα και για κοντομάνικα...

Θα έβρεχε
* ΑΝΑΛΟΓΩΣ με το νερό που θα έριχνε τη νύχτα, η σημερινή ημέρα για τους Λαρισαίους. Μετά τις προειδοποιήσεις, και το μήνυμα του 112 που ακούστηκε ξανά μετά από τόσο καιρό, ο κόσμος στον κάμπο ανήσυχος. Κι ας ήξεραν όλοι πια, λογικά σκεπτόμενοι, πως αν ήταν να προκύψει το όποιο πρόβλημα με τα νερά, τότε αυτό θα εμφανιζόταν τουλάχιστον μία μέρα αργότερα. Η επιφυλακή των αρμοδίων, μα και η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, δημιούργησε κλίμα, μια φοβία. (Εκτός φυσικά από περιοχές σαν το Πήλιο, όπου το νερό φτάνει χαμηλά και ορμητικό σε χρόνο dt. Μακριά επομένως τα αυτοκίνητα από τους κάθετους δρόμους στη Μηλίνα, στον Πλατανιά κ.λπ., όπερ και έκαναν οι άνθρωποι).

* * *
* ΗΤΑΝ οι μετεωρολόγοι και οι προγνώσεις τους που ομοφωνούσαν, ωστόσο ο μεσήλικος Λαρισαίος το πόδι του ήταν που εμπιστευόταν.
- Σας λέω θ’ αλλάξει ο καιρός. Με πονάει το μόσχευμα στην αρθροπλαστική.
Κι έτσι κι αλλιώς
* ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σαφής η επίσημη ανακοίνωση της ΕΜΥ από χθες το πρωί. Σας πληροφορούμε ότι το μεσημέρι το έκτακτο δελτίο θα αναβαθμιστεί σε επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό όλες οι περιοχές που θα αναφέρονται στο δελτίο. Θα αναφέρουμε τις περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα... Ας έχουμε πάντως υπόψιν μας ότι μπορεί και στα υπόλοιπα, να έχουμε πρόσκαιρα μεγάλες εντάσεις. (Εν ολίγοις, ας ήξερε ο καθείς για την περιοχή του πως ‘’Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει’’...).
Μονίμως εκεί
* ΚΙ είπε χθες το απόγευμα ο διευθυντής στην εργασιομανή της επιχείρησης, η οποία είχε καθυστερήσει μόνο μια ωρίτσα να φύγει από τη δουλειά.
- Είπαν ότι απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις, τι θες και φεύγεις;
Ρόδο κι αγκάθι
* ΟΦΘΑΛΜΟΣ αντί οφθαλμού, κατά την ισραηλιτική παράδοση της Παλαιάς Διαθήκης ή επίθεση στο Ιράν για να σωθούν τα προσχήματα; Που μακάρι να ήταν έτσι δηλαδή. Όπως και με την ιρανική επίθεση που είχε προηγηθεί κι ήταν τέτοια ώστε να αποκρουσθεί χωρίς συνέπειες...
* * *
* ΚΙ έτσι όλοι έμαθαν για το Ισφαχάν, τη μεγάλη ιρανική πόλη στα υψίπεδα της χώρας. Και πολλοί θυμήθηκαν το Ρόδο του Ισπαχάν. Ένα εντελώς ροζ μισάνοιχτο είδος τριαντάφυλλου, λέει, το οποίο έφτασε στη Δύση προ αιώνος «από την πόλη του Ισφαχάν στο Ιράν, ονομαστή για τους κήπους και τα τριαντάφυλλα...».
Το Ισπαχάν, στα περσικά Εσφαχάν, μια πανάρχαια παραποτάμια πόλη με βιβλικές ρίζες, που αναπτύχθηκε σε μεγάλο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο στη διάρκεια της μεσαιωνικής εποχής, στην οποία συνδυάστηκαν όλα τα στοιχεία του πλούσιου περσικού πολιτισμού με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές αντιλήψεις του 17ου αιώνα.
Και που η φήμη της οδήγησε στην περσική παροιμία «Esfahan nesf-e-e-jahan ast» που σημαίνει ότι το Ισπαχάν είναι το ήμισυ του κόσμου. Δηλαδή όποιος είχε επισκεφθεί το Ισπαχάν είχε δει τον μισό κόσμο. (Δεν είναι τίποτε τυχαίοι...).
* * *
* Η πόλη μπορεί να ισοπεδώθηκε από Αφγανούς εισβολείς, πριν από 300 ακριβώς χρόνια, δεν άφησαν λίθον επί λίθου κι έκανε δύο αιώνες να συνέλθει, ωστόσο κατά τον 20ό αιώνα ξανά «Το ρόδο του Ισπαχάν» γοήτευσε Ανατολή και Δύση, σαγήνευσε περιηγητές, έγινε θρύλος, παραμύθι, πόθος.
Έγιναν και ταινίες, αμερικανικές εξωτικές τη δεκαετία του ‘50, με Αλή Μπαμπά και λοιπά, μα και ελληνικές, δεκαετία του ‘30 Αλέκος Σακελλάριος.
Ενώ οι πάντες θυμούνται από τις παλιές ελληνικές της δεκαετίας του ‘70, τον όρο «Ρόδο του Ισπαχάν», ως το fake profile της Μάρως Κοντού σε περιοδικό γνωριμιών που με αυτό έδινε ραντεβού στον Ιππόδρομο με τον παιχνιδιάρη Λάμπρο Κωνσταντάρα.
(Τώρα το Ισπαχάν όχι ως ρόδο, αλλά σαν αιχμηρό αγκάθι στην παγκόσμια σκηνή).
Τεμπελόσκυλο
* ΕΛΑΦΡΩΣ μπερδεμένοι στην καθημερινότητά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
-  Ήπια έναν καφέ και 5 ποτά χθες και σήμερα έχω πονοκέφαλο. Κατάλαβα ότι ο καφές το απόγευμα, πειράζει.
* * *
* - ΣΑ σκυλί δουλεύω τώρα τελευταία...
- Τι σκυλί;
- Τεμπελόσκυλο.
* * *
* - ΒΡΗΚΑ αμέσως να παρκάρω σήμερα και κάθομαι μέσα στο αμάξι να περάσει το μισάωρο που θα έκανα κανονικά μέχρι να βρω θέση.
* * *
* - ΕΧΩ και μια απορία. Οι φαλακροί χρησιμοποιούν σαμπουάν ή με ένα αφρόλουτρο μόνο κάνουν τη δουλειά τους;
7-3
* Ο Θάνος Αδαμόπουλος απείχε από τη διαδικασία διαφωνώντας με τον στενό της χαρακτήρα, αλλά κι ο Ντ. Διαμάντος που έθεσε υποψηφιότητα για επικεφαλής μέτρησε στο τέλος μόνο τη δική του ψήφο.
Στους υπόλοιπους 12 δημοτικούς συμβούλους της ‘’Συμπαράταξης’’ που ψήφισαν, ο Δημ. Δεληγιάννης επικράτησε με 8-4 του Γ. Ζαούτσου. Ο οποίος -εκτός της δικής του- έλαβε κατά τα φαινόμενα και τις ψήφους των καθαρόαιμων πασοκτζήδων, ήτοι Γ. Σούλτης, Μιχάλης Τολίκας και Μάκης Γιαννακόπουλος, αν κι ο τελευταίος δηλώνει πλέον Κασσελάκης.
Οι άλλοι επτά, συριζαίοι και λοιποί, προτίμησαν τον αντίπαλό του, ήτοι μαζί με τον ίδιο και οι Γιανν. Αλεξούλης, Παν. Νταής, Άννυ Ψάρρα, Δημ. Μαβίδης και οι Ρίτα Απρίλη, Νικολέττα Μπασδέκη, Ιωάννα Καραβάνα. Και οι τέσσερις κυρίες της παράταξης μαζί του. (Ψήφισαν 10 δηλαδή και οι 2 υποψήφιοι αρχηγοί, που έφεραν σκορ 7-3).
Χύμα κόμμα
* - ΜΑ τι κόμμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ πια...
Κουνούσε το κεφάλι του ο Λαρισαίος.
- Είναι δυνατόν, τρεις μέρες τώρα, να είναι το βασικό θέμα τους ο Παπανώτας; Ούτε κόμμα σε κώμα...
- Βέβαια, ξεπέρασαν έτσι το θαύμα που είχε συντελεστεί στα βαφτίσια του προέδρου Κασσελάκη, τον παρηγόρησε ο φίλος του
Ο πρώην
άσημος
* ΜΠΟΡΕΙ να στάθηκε καλά στο ματς ο Ολυμπιακός, δεν φαινόταν όμως να έχει καμία τύχη όταν έφτασε με τη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι. Από τη μια ο προπονητής Μεντιλίμπαρ, που δεν θέλει ούτε καν να βλέπει τις εκτελέσεις κι ήταν εντυπωσιακή, έως ανατριχιαστική, η εικόνα του αποστρέφοντας το πρόσωπό του, πλάτη στη δράση.
Κι από την άλλη ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς, που τα πιάνει ο αίλουρος. Μόλις πρόπερσι, στο Μουντιάλ του Κατάρ, είχε πιάσει τέσσερα πέναλτι κι έτσι η Κροατία απέκλεισε την Ιαπωνία και κατόπιν τη Βραζιλία. Δεν έφταιγαν Ελ Αραμπί και Ροντινέι που τους ψάρεψε, τους είχε ήδη ψαρώσει με το παρελθόν του, καθώς είχε αποκρούσει εκτελέσεις από άλλους κι άλλους.
* * *
* ΚΙ ύστερα εμφανίστηκε επί σκηνής ο Τζολάκης ο Κωνσταντής. Ο 21χρονος Κρητικός, πιτσιρικάς για τερματοφύλακας, μπέμπης, ο οποίος κατέπληξε τους πάντες. Δύο ο διάσημος Λιβάκοβιτς; Τρία έπιασε αυτός κι ένα ακόμη παραλίγο. Οδηγώντας τον Ολυμπιακό από την Αγιασοφιά της Πόλης, στον δρόμο για την Αγιασοφιά της ΑΕΚ, όπου και ο τελικός της διοργάνωσης. Ρίχνοντας μέχρι και τα τσιμέντα του γκρεμισμένου παλιού Καραϊσκάκη.
Κεντροεπίτροποι
* ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΝΔ από Αθήνα, με ανώτερα κομματικά στελέχη επισκέφθηκε τη Λάρισα ενόψει ευρωεκλογών, με στόχο προφανώς να ενεργοποιήσει τη γαλάζια οργάνωση.
Συνοδευόμενοι από τομεάρχες θεσσαλικών νομών και τον τοπικό πρόεδρο Ηλ. Σουφλιά, επισκέφθηκαν και τον δήμαρχο, δικός τους είναι άλλωστε, συναγωνιστής. Τον Θαν. Μαμάκο πλαισίωναν στη συνάντηση δύο συνεργάτες του, ο αντιδήμαρχος Αχ. Κέλλας κι ο γεν. γραμματέας Γ. Ζιαράγκας. Λογικό, ο πρώτος είναι τώρα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος κι ο δεύτερος ήταν παλιότερα στο ίδιο κομματικό πόστο.
Παρανοήσεις
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τις λέξεις στην παρέα Λαρισαίων.
- Βρε γυναίκα πού είναι τα παπούτσια μου;
-Ποια παπούτσια, δεν ξέρω.
-Τα Βανς.
-Όχι, τα δικά μου βάζω.
* * *
* - Η θεια μου δεν ήταν σίγουρη για κάτι και μου λέει: «Κάτσε να πάρω και τη μάνα σου για του αλόγου το αληθές»
* * *
* - ΚΑΛΟ παιδί μωρέ, αλλά λέει πως θα σκίσει βέτο.
* * *
* - ΣΙΔΗΡΙΚΑ-εργαλεία εκεί;
- Μάλιστα, τι θα θέλατε;
- Έχετε παξιμάδια;
- Βεβαίως, παξιμάδια για βίδες θέλετε;
- Γιατί, έχετε και για μνημόσυνο;
Υπερακόντισε
* ΤΟ ΛΑΟΣ πάλι, ναι υπάρχει, έκανε ρελάνς σε όλους. Και στη σόουμπιζ και στη Β. Ήπειρο. Ανακοινώνοντας στο ευρωψηφοδέλτιό του την εθνική μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου, υπερήλικη μεν αλλά, την Εύη Βατίδου, που ως πρώην σύζυγος Κούγια είναι πιο γνωστή, την τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη κι άλλες 2-3 τηλεπερσόνες τύπου ‘’Τηλεβόας’’.
Αλλά και την Ερμιόνη Κατσίφα, με την ιδιότητα της αδελφής.
Τι να λέει ο Μπελέρης, απλώς φυλακή είναι, ο Κ. Κατσίφας σκοτώθηκε για την πατρίδα.
Κλειστά λόγω
...κακοκαιρίας
* ΜΕ τις πληγές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 να παραμένουν ακόμη ανοιχτές, η χθεσινή κακοκαιρία σήμανε συναγερμό σε όλη τη Θεσσαλία.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν εγκαίρως για τα καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενώ άλλαξε και ο προγραμματισμός λειτουργίας των υποδομών που την προηγούμενη φορά χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel».
Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε χθες και ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές για κλείσιμο όλων των δομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από χθες το μεσημέρι στις 2 μέχρι και το πέρας των φαινομένων.
«Παρακαλούνται τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να πάρουν όλα τα μέτρα για την προστασία πρωτίστως της ασφάλειάς τους, αλλά και των υποδομών του Πανεπιστημίου» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά... Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.
Στο μεταξύ λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν χθες και τα εσπερινά σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ν.Π.
Ανάμεικτα
* ΠΗΓΕ να της κάνει τον ξύπνιο ο νεαρός Λαρισαίος, απαντώντας στην απορία της γυναίκας του.
-Αγάπη μου, για πες μου τι σημαίνει ανάμεικτα συναισθήματα;
-Να, για παράδειγμα πέφτει το αυτοκίνητό μας στον γκρεμό, αλλά είναι η μάνα σου μέσα.
-Α κατάλαβα, έχω κι εγώ ένα.
Απ’ όλους τους φίλους σου, εσύ είσαι ο πιο προικισμένος σεξουαλικά.

---------------

KARDITSA.jpg* ΟΠΟΥ η Καρδίτσα συνδυάζει την μπάλα με τη διανόηση..

 

 

ZAXARAKH-SXOLIO.jpgΑνισότητες

* ΑΠΟ τους πιο δραστήριους υπουργούς η Σοφία Ζαχαράκη, νιάτα και ενέργεια. Τρέχει παντού ανά την επικράτεια, πύραυλος. Κι αρμοδίως της έχουν παραχωρήσει ένα σαράβαλο για τις μετακινήσεις της. Και αστυνομική συνοδεία την ελάχιστη. Αποτέλεσμα; Ταξιδεύοντας για Λάρισα, το υποτιθέμενο υπουργικό αυτοκίνητο την άφησε άλλη μια φορά. Στην εθνική οδό, στο ύψος της Λαμίας, να περιμένει υπό καταρρακτώδη βροχή, μέχρι να φτάσει άλλο υπηρεσιακό για να τη μεταφέρει στον προορισμό της.
Φαίνεται ότι στο Μαξίμου τα αυτοκίνητα τα έχουν για τις μετακινήσεις των βαρόνων εκεί τριγύρω στην Αττική, για τους μαχόμενους υπουργούς, σαπάκια; (Πρέπει δηλαδή να ζητήσει χάρη από κάναν γνωστό της υπουργό;).

 

MNHMEIO.jpg* ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ προχθές τα μάρμαρα της περίφραξης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, από τα γκράφιτι, για να τα βρει καθαρά η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς έξω από το μνημείο θα γινόταν η εκδήλωση-συζήτηση, για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές, στην οποία ήταν ομιλήτρια χθες. Όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια και η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass