ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2024 13:50
* ΜΕ αγωνιστική διάθεση και με χαμόγελα, ξεκίνησαν χθες, δύο λεωφορεία από τα Φάρσαλα, για το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Έτοιμοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, αγρότες και αγρότισσες στις επάλξεις… Γ.Γ. * ΜΕ αγωνιστική διάθεση και με χαμόγελα, ξεκίνησαν χθες, δύο λεωφορεία από τα Φάρσαλα, για το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Έτοιμοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, αγρότες και αγρότισσες στις επάλξεις… Γ.Γ.

Γενικότερα
* ΜΕ 12 και 15 βαθμούς θερμοκρασίες δεν είναι μόνο η Μεσογειακή Ελλάδα αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Και δεν είναι ότι ξανοίγει ο καιρός καθώς πλησιάζει η άνοιξη, είναι που τώρα επιδεινώνεται καταπώς λένε οι μετεωρολόγοι. Τι να πει κανείς...

Ζ.

Ευρωπαϊκά
* «ΠΑΡΑΚΑΛΩ, περάστε...» Με άνεση και προστατευμένα από περιπολικά, τα τρακτέρ στην εθνική οδό. Ελεύθερη κίνηση στους άδειους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μέχρι και να κινηθούν ανάποδα στην Πανεπιστημίου ελήφθη μέριμνα, για να πάνε από Ομόνοια προς Σύνταγμα. Μα...
* * *
* ΠΟΥ είναι οι εποχές Μπούτα, προ τριακονταετίας... Όταν πεζοί αγρότες έσπρωχναν τα περιπολικά που είχαν μπλοκάρει την είσοδο στην εθνική οδό, τα μετακινούσαν και τα τρακτέρ περνούσαν μέσα από ανθρώπινη αλυσίδα. (Τώρα Ευρώπη...)
* * *
* ΑΛΛΩΣΤΕ για χθες το είχε πει κι ο πρωθυπουργός. «Θα πάω στην Ευρώπη να διαπραγματευτώ και μπορώ να επικαλεστώ ότι έχουμε κι εμείς αγροτικές διαδηλώσεις...» Τώρα θα έχει και βίντεο με τρακτέρ έξω από τη Βουλή, καλέ. Η κυβέρνηση δείχνει να αγαπάει το φολκλόρ...
* * *
* ΕΠΙ της ουσίας πάντως, στην ίδια συνέντευξη, ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπεριφέρθηκε εντελώς ελληνικά. Είπε, απευθυνόμενος σε όλους τους υπόλοιπους τηλεθεατές, πως αυτά που έδωσε «Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγροτών». Οπότε κι εκείνοι δικαιούνται να λένε πως δεν έχει καταλάβει τίποτα...
Ζ.

Η διαπραγμάτευση
* - ΚΙ αφού ο πρωθυπουργός θα πάει να διαπραγματευτεί, εξηγούσε η Λαρισαία, ας πληροφορηθεί και τούτο, επειδή οι δικοί του στο Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα του τα λένε: Παίρναμε πάνω από 1200 ευρώ επιδότηση, μετά 1000 και τώρα ξαφνικά φέτος μόνο 400. Α, είναι που δηλώνετε κάτω από 20 στρέμματα, μας είπαν και γι’ αυτό έχετε περικοπές. Μα από τους μικρούς κόβουν, βρε; Τι διαπραγματεύτηκαν οι φωστήρες...
Ζ.

Εκ παραδρομής
ΕΔΡΑΣΕ ο «δαίμων» χθες...και φυσικά αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος και όχι ο συνονόματός του και αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλόγηρος όπως γράφτηκε εκ παραδρομής. Συμβαίνουν καμιά φορά...
Ν.Π.

(Τους) Δουλεύει
* ΤΟ τελικό συμπέρασμα της Λαρισαίας για το σήριαλ με τους υποτίθεται ‘’παλαιοχριστιανούς»: Ζούμε στη χώρα όπου υπάλληλος της Καθαριότητας του Δήμου ζει σε σπηλιά και δουλεύει με τηλεργασία. Μακάρι το διεθνές αυτό πείραμα να επιτύχει, για το καλό της ανθρωπότητας.
Ζ.

Για όλους
* ΟΥΤΕ Λαϊκή χθες στη Λάρισα, δεν λειτούργησε της Τρίτης στον Σταθμό και στα ΚΤΕΛ. Οι παραγωγοί συντονίστηκαν με τους συναδέλφους τους που κατέβηκαν στην Αθήνα για την αγροτική διαδήλωση. Κι οι καταναλωτές δεν διαμαρτυρήθηκαν, ίσα-ίσα, καταλαβαίνοντας ότι ο αγώνας γίνεται και για τους ίδιους, για να συνεχίσουν να έχουν τα τρόφιμα που θέλουν. Αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι ότι ισχύει το No Farmers No Food. Και υποστηρίζουν την αγροτιά.
Ζ.

Τα μπαλουνάκια
* Η καραγκούνα η Artιστα Α. Κ. τον προφύλαξε τον δικό της: Τι έπαθις Χαρίλαγι; Δε σιγλιέπου καλά... Τι αυγουλουιόσι έτσ’ι; Ήθιλις να πααίντς σν Αθήνα μι του τρακτέρ’ι; Κι άμα ξιφουσκώσν τα μπαλουνάκια τα καρδγιάς Χαρίλαγι, τι θα καντς; Θα λα έρτ’ει Άδουνις μι τον Κυργιάκου να στα ξαναφουσκώσν; Έτσ’ι θαρρείς; Αμ, θα σιαπαρατήσν ούδ’ι κει στουν Άγνουστου Στρατιώτ’η κι θα πααίντς άκλαφτους. Κατς ιδώια, καλά είσι, άκσι κι κοίτα τα απ’ ν’τηλιόρασ’η. Κατς στ’ αυγά σ’ κι μη κρεντς ντιπ. Δε α μας βάλτς σιμπιλιάδγια, να σιτρέχουμιτς γιατροί. Όντας ήσαν καλά, πάινις, τώρα κατς ιδώια σα, αλλιώς ξισπουργιάσ’ σύρι στου καφινείου να συχάσου...
Ζ.

Ως τα γεράματα
* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας οι Λαρισαίες, είχαν καταλήξει σε συμπεράσματα.
- Ένας καλός τρόπος για να φτάσετε με τον άλλο αγαπημένοι ως τα βαθιά γεράματα, είναι να τον γνωρίσεις στα 60 με 70 σου.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου θέλω να γεράσουμε μαζί...
- Εσύ να γεράσεις. Εγώ θα κάνω μπότοξ.
* * *
* - ΕΜΕΙΣ οι δυο είμαστε πλασμένοι ο ένας για κάποιον άλλον.
Ζ.

Γιατί;
* «ΠΟΣΟ δίκιο είχα... Άσχετος πολιτικά, τον έφεραν να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή να προβάλει τα προσωπικά του;» Ο Βασ. Ζωγράφος, που ήταν από τους πρώτους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τον Στ. Κασσελάκη και τις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Οι Παππάς, Πολάκης, κλπ προτίμησαν τη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν έναν άσχετο, στημένο, κομπλεξικό, από την επί χρόνια συντρόφισσα Αχτσιόγλου. Μαζί της στο κόμμα, μαζί στην κυβέρνηση, φάγανε μαζί, ήπιανε μαζί. Τι σόι Αριστεροί είναι αυτοί και για ποια Αριστερά μιλάνε; Δεν είχαν ούτε πολιτικό ήθος, ούτε αριστερή ιδεολογία. Λειτούργησαν εκδικητικά ανώριμα, ολίγιστοι πολιτικά...»
* * *
* ΚΑΙ συμπληρώνει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, με πόνο ψυχής: «Δεν αναφέρομαι στη Λάρισα, είναι να τρελαίνεσαι με πολλούς που είχαν χρόνια στο ΚΚΕ, στα κινήματα, στην Αριστερά. Εξαιρώ τον βουλευτή, ο άνθρωπος δεν είχε και δεν έχει κανέναν πόνο για την Αριστερά.»
Ζ.

Όλοι μαζί
* ΕΝΑ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, 3 πρώην πρυτάνεις ΑΕΙ, 20 καθηγητές Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, 14 πρώην βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι 4 πρώην υπουργοί, 11 πρώην δήμαρχοι, 5 πρώην νομάρχες, 7 διανοούμενοι συγγραφείς ερευνητές, 5 πρώην πρόεδροι Επιμελητηρίων. Σε μια εντυπωσιακή συσπείρωση δεκάδων διακεκριμένων πολιτών από όλη τη χώρα, που καλύπτουν ταυτόχρονα όλα τα γνωστά πολιτικά ρεύματα της Ελληνικής κοινωνίας. Και όλοι αυτοί ζητούν το αυτονόητο, να συζητηθεί δηλαδή στη Βουλή και να ληφθεί μια οριστική απόφαση για το τι θα γίνει τελικά με τα εγκαταλειμμένα έργα Αχελώου. (Ας αποφασίσουν επιτέλους οι πολιτικοί τι θέλουν να αποφασίσουν...)
* * *
* Η πρωτοβουλία φυσικά και θα ενέπνεε τον εκ των ‘’Υδρονομέων της Θεσσαλίας, τον ’’ Λαρισαίο Γ. Γκ. «Τι ζητούν; Αυτό δηλαδή που επί χρόνια αποφεύγουν να κάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να παραμυθιάζουν τους Θεσσαλούς με ιστορίες για δράκους, για Φαραώ, για τρομοκράτες κατά της φύσης και άλλα τέτοια. Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν; Να πουν επιτέλους τι θα κάνουν με τα έργα; Και εάν δεν τα θέλουν γιατί κρατάνε την υπόθεση «ανοικτή», ταΐζοντας τον κόσμο με ανοησίες και ακαταλαβίστικες δηλώσεις, λες και είναι βγαλμένες από το μαντείο των Δελφών;» (Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μεταξύ όσων νιώθουν την ίδια αγανάκτηση απέναντι σε παιχνίδια ισορροπιών και εξυπηρέτησης συμφερόντων, που συντηρούν τη σιωπή και την στασιμότητα στα έργα.)
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: Εδώ που τα λέμε, καιρός δεν είναι, εκτός από τους ‘’πρώην’’, να μπουν μπροστά και οι ‘’νυν’’ και να απαιτήσουν από τις ηγεσίες τους τελεσίδικες αποφάσεις; Ένα είναι βέβαιο: Η Θεσσαλία δικαιούται να γνωρίζει ποια θα είναι τα αποθέματα νερού που θα διαθέτει στο μέλλον ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες μέρες της ξηρασίας που πάντα θα την απειλεί. Και τέτοια αποθέματα μόνο ο Αχελώος μπορεί να της εξασφαλίσει. Μπορούν άραγε αυτή την απλή αλήθεια να την αντιληφθούν τα κόμματα που μας κυβερνούν; (Αν πιεστούν, δεν αποκλείεται...)
Ζ.
Ορεξάτοι
* ΕΙΧΑΝ όρεξη και για λογοπαίγνια τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Έτσι μου ‘ρχεται να πάω σ’ ένα ζαχαροπλαστείο, να κλειστώ να ηρεμήσω.
* * *
* -ΕΓΩ πάλι, θα πάω να κλειστώ σε ζαχαροπλαστήρι.
* * *
* - ΔΕΝ μου λέτε; Οι κανίβαλοι πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη μπουκιά;
* * *
* - ΕΙΜΑΙ βετζετέριαν λέω στον συνάδελφο. Εγώ είμαι καφετέριαν μου απαντάει.
Ζ.

Θέμα επιλογών
* ΜΕΧΡΙ και 2.000 ευρώ θα στοιχίζει στον ασθενή το απογευματινό χειρουργείο στο δημόσιο νοσοκομείο. Το είπε ο υπουργός, οπότε ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο θα είναι τελικά το πραγματικό κόστος, αν μη τι άλλο είναι και τα γνωστά ‘’εξτραδάκια’’. Είχε επιχείρημα όμως ο υπουργός, εμ δεν θα είχε κοτζάμ Άδωνις; «Θα στοιχίζει φθηνότερα απ’ ότι σε ιδιωτική κλινική», είπε. Ναι; Και ποιος είπε ότι θέλει ο άλλος να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό κέντρο... Εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί η Δημόσια Υγεία, με τις παθογένειες και τις ατέλειές της πάντα, άλλο που με το πες-πες και κυρίως κάνε και μην κάνε των κυβερνώντων η επιλογή του ιδιωτικού τομέα θεωρείται πλέον φυσιολογική και κάποιες φορές επιβεβλημένη. Είναι μια πρόοδος αυτό, για τους κλινικάρχες κ.λπ. μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου, πρόοδος προς τα πίσω για τον απλό κόσμο. (Είναι φανερός ο πραγματικός στόχος των εμπνευστών των απογευματινών.)
* * *
* ΑΚΟΥΣ εκεί θα είναι φθηνότερα από το ιδιωτικό, το απογευματινό στο κρατικό, ενώ το πρωινό είναι δωρεάν... Και γιατί δεν συμπληρώνουν τα μεγάλα κενά των νοσοκομείων σε προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής στα χειρουργεία; Επιλέγουν όμως να πληρώνουν επιπλέον, τα Ταμεία, το κράτος αλλά και οι ασθενείς, το ίδιο προσωπικό για να δουλεύει και ‘’δεύτερο οκτάωρο’’... Κι όσο αντέξουν οι υγειονομικοί. (Όταν ήδη υφίσταται το λεγόμενο σύνδρομο ‘’burnout’’ των επαγγελματιών Υγείας, που τόσα πολλά φορτώνονται στη δουλειά τους στα νοσοκομεία...)
* * *
* ΚΙ είπε χθες ο Λαρισαίος, αυτό που σκέφτονται όλοι.
- Μας κρατάνε κάθε μήνα από τον μισθό για περίθαλψη κι όταν τελικά την χρειαστούμε, θα πληρώνουμε δύο χιλιάρικα; Μεγάλη επιτυχία, να τους ξαναπροτιμήσουμε...
Ζ.

Για τον χάρακα
* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ιστορίες στη Λάρισα.
-Γιατί έφαγες αποβολή παιδάκι μου;
-Να βρε πατέρα, με σημάδεψε με τον χάρακα ο καθηγητής και είπε ‘’Στην άκρη του χάρακα υπάρχει ένας βλάκας’’. Ε, κι εγώ ρώτησα ‘’Σε ποια από τις δύο, κύριε;’’
Ζ.

 

KOMHTSAS.jpg

*ΕΙΧΑΝ και δικό τους παπά στην πίτα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, μια χαρά, ευκολίες για το κόμμα. Παρών ο άλλοτε σύντροφος Ρίζος επελήφθη και τους ευλόγησε.
Ζ.

 

 

 

EFHMERIDA.jpg

* ΓΙΑ την ιστορία: Το 1987 χιλιάδες στρέμματα στον νομό Λάρισας μετατράπηκαν σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, μετά από βροχοπτώσεις, ενώ άμεσο κίνδυνο διέτρεξαν κατοικίες Λαρισαίων στην παραπήνεια περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στις συνοικίες Ιπποκράτη, Αγίου Θωμά και Αμπελοκήπων.
Η φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» την Τετάρτη 15 Μαρτίου το 1987.

 

 

 

AGROTES_SXOLIO.jpg

* ΟΙ Λαρισαίοι Γιάννης Κουκούτσης, Δημήτρης Δεληγιάννης  και Κώστας Μητροδήμος στα διόδια Αφιδνών λίγο πριν αναχωρήσουν για το Σύνταγμα

 

 

 

PERIFRAXH.jpg

*ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ το πεζοδρόμιο επί της 1ης Μεραρχίας στη Νεάπολη. Ο Στ. Ρ. όμως εντοπίζει πως μπροστά στο 6ο Λύκειο η περίφραξη του χώρου πρασίνου είναι σπασμένη και σκουριασμένη. Άρα επικίνδυνη για τους περαστικούς και ιδίως τους μαθητές.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass