ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 17:11
* ΤΙ να του δείχνει άραγε ο Σωκρ. Φάμελλος του Θαν. Μαμάκου; Το πώς δεν λύνουν τα προβλήματά τους στον ΣΥΡΙΖΑ; * ΤΙ να του δείχνει άραγε ο Σωκρ. Φάμελλος του Θαν. Μαμάκου; Το πώς δεν λύνουν τα προβλήματά τους στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος χειμώνας...
* ΜΕΣΑ Φλεβάρη, στις πεντέμισι το απόγευμα, διηγείται η Ε.Μπ. από τα Τέμπη: Να γυρίζεις μούσκεμα στον ιδρώτα από λίγο κλαδεματάκι στις ελιές και να κάνεις ντους με όλα τα παράθυρα ορθάνοιχτα στο σπίτι. Ε, δεν το λες και κανονικό... Πού πήγε ο χειμώνας, παιδιά;

Ζ.
Στόχος επετεύχθη
* ΑΠΟ χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, ξεκούραση κι οχύρωση κι από κει σήμερα η έφοδος. Απ’ το Κάστρο. Η είσοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα θα είναι πολύ θεαματική για τους Αθηναίους, άλλη εικόνα και ήχος από την καθημερινότητα, είναι και οι ρίζες τους στο χωριό, θα είναι και συγκινητικό. Και; Μα αυτό που θέλουν να αναδείξουν οι αγρότες στον κόσμο, τα αιτήματά τους, θα έχει επιτευχθεί. Τα κανάλια θα έχουν εντυπωσιακό θέαμα. Κι η κυβέρνηση; Θα μείνει στο φολκλόρ μόνο; Λύσεις θα δώσει;
***
* ΚΑΙ μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα; Μετά δεν έχει άλλο, μια χαρά το μεθόδευσαν, άριστα. Θα περιμένουν στην Αθήνα για λίγο. Και τέλος ύστερα, υπάρχουν και δουλειές στα χωράφια. Η δίμηνη διαδήλωση θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει ακουστεί ως τις Βρυξέλλες. («Τα κορμιά και τα τρακτέρια», νέο άσμα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, διασκευή απ’ τον Σπ. K. , τον Φαρσαλινό.)
Ζ.
Ξύνουν
* ΔΕΝ υπάρχουν άλλα περιθώρια, λέει η κυβέρνηση. Μετά απ’ αυτά που (δεν) έδωσε στους αγρότες. Κι όμως, χθες η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη έδωσε επίδομα στις μητέρες αγρότισσες, με ένα και δυο παιδιά, ανάλογο των τριτέκνων και πολυτέκνων. Μόνη της έδρασε, ανεξέλεγκτα έξυνε τον πάτο του βαρελιού;
Ζ.
«Η»...
* - ΠΟΣΟ μπροστά είμαστε οι Θεσσαλοί...
Εμπλούτιζαν τη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών οι Λαρισαίοι.
- Από κείνα τα χρόνια ακόμα λέγαμε «Η γαμπρός».
***
* ΚΙ ο Ν. Κ. προσθέτει.
- Πόσο μπροστά βλέπαμε πριν από 50 χρόνια, όταν ως μαθητές η Γιωργία, η Βάσου, η Γιάνς, η Τακς, η Βαγγέλτς παίζαμε μαζί.
Ζ.
Για ανανέωση
* ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από δημοτικός σύμβουλος ο Μιχ. Αναστασίου. Και το θέμα που ανακύπτει είναι που θα τον αφήσει μόνο του τον δίδυμό του, τον Μάκη Γιαννακόπουλο. Άλλο ζήτημα δεν υφίσταται, δεν υπάρχει παρασκήνιο στην παραίτηση. Απλώς είπε να φύγει τώρα που είναι στο peak της πολιτικής του καριέρας, 5ος εκλέχθηκε στον συνδυασμό, μπροστά από πολλούς ισχυρούς υποψηφίους. Λογικά δεν θα ξαναβάλει στις άλλες εκλογές. Είπε να δώσει τόπο στα νιάτα και να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του και τα τέσσερα εγγόνια του.
***
* ΜΕΤΑ την παραίτηση Πάνου Σάπκα, που είχε προηγηθεί, είχε μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώτος επιλαχών, ο Γ. Ζαούτσος. Τώρα τη θέση του Μ. Αναστασίου καταλαμβάνει η Νικολέττα Μπασδέκη. Κι όταν σε λίγο καιρό παραιτηθεί και ο Απ. Καλογιάννης, όπως έχει προαναγγείλει, θα γίνει δημοτική σύμβουλος και η Ιωάννα Καραβάνα. Και μετά πρώτος επιλαχών της «Συμπαράταξης» θα είναι ο Θαν. Γκουγκλιάνας. (Αλλάζει και η σύνθεση που θα επιλέξει τον νέο επικεφαλής.)
Ζ.
Χρόνος σχετικός
* ΣΤΗ Θεωρία της Σχετικότητας εντρυφούσαν οι Λαρισαίες μιας κάποιας ηλικίας.
- Υπάρχουν άνθρωποι στην ηλικία μου πολύ μεγαλύτεροι από μένα...
***
* - ΜΙΑ καλή μου φίλη είναι δίδυμη. Όμως η ίδια είναι 36 και η αδελφή της 37 χρονών. Εν τω μεταξύ και οι δύο είναι 42.
***
* - Είμαι σε ηλικία που δεν προσπαθώ να θυμηθώ τι ξέχασα αλλά να ξεχάσω ότι θυμάμαι.
- Εγώ πάλι είμαι στην ηλικία που επιτρέπεται να πέσεις, ενδέχεται όμως να μη σηκωθείς.
Ζ.
Τέρμα οι διαδόσεις
* «Για τα έργα της Κυβέρνησης, ομιλεί η Κυβέρνηση, οι άλλοι καλώς κάνουν και σχολιάζουν», είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, στην κοπή πίτας της Τοπικής Οργάνωση ΝΔ Φαρσάλων.
Διαβεβαιώνοντας ότι «το φράγμα της Σκοπιάς συνεχίζει να προχωράει κανονικά». Κι έβαλε έτσι τέλος στη φημολογία ότι ναυάγησε επειδή δεν μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα τέτοια. Φήμες που ενισχύθηκαν από την επίσημη διαμαρτυρία του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα, ο οποίος έβαλε το έργο απέναντι στο «Mall» Βουλιαγμένης. (Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων Δημ. Γιακοβής μπορεί να είναι πολύ ευχαριστημένος από το αντίκρισμα της εκδήλωσης.)
***
* ΠΗΡΕ τη σκυτάλη ο Φαρσαλινός βουλευτής Χρ. Καπετάνος, για το φράγμα της Σκοπιάς αλλά και τα άλλα δύο μικρότερα σε Δίλοφο και Ναρθάκι: «Ο Μητσοτάκης όταν κάτι το λέει, δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω». Από την πλευρά του, ο Μ. Χαρακόπουλος το ξέκοψε επίσης για την παραφιλολογία σχετικά με το φράγμα της Σκοπιάς και τη δήθεν απένταξή του: «Είναι μια συζήτηση άνευ αντικειμένου, καθώς πρόκειται για ένα έργο ΣΔΙΤ, το οποίο συνεχίζεται κανονικά και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της δημοπράτησής του.» (Λήξις συναγερμού.)
Ζ.
Αιχμές αλλά...
* Ο οποίος Μ. Χαρακόπουλος επιφύλαξε αιχμές για πολλούς και διάφορους. Μεταξύ άλλων: «Δηλαδή, να χρειάζεται ο πρωθυπουργός να παρέμβει για να υπάρχει ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα που εξαγγείλαμε όταν έγιναν ζημιές; Θα πρέπει με εντολή του πρωθυπουργού να γίνεται η τροπολογία;
Χρειάζεται να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά όλοι...» (Δεν του φτάνει ο τραχανάς που έχει απλωμένο ο Λευτ. Αυγενάκης, είναι και τα εξ οικείων βέλη.)
***
* Ο Λαρισαίος βουλευτής μίλησε επίσης και για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που ο ίδιος καταψήφισε: «Πίκρανε πολλούς στη βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν πρέπει να τους επηρεάσει στις δύσκολες και κρίσιμες ευρωεκλογές που έρχονται.» (Στο τέλος της ημέρας «όλοι ΝΔ είμαστε».)
Ζ.
Συριζοσύνεδροι
* ΤΕΛΙΚΑ δεν έγιναν εκλογές την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας. Από τα κεντρικά είχαν αναβληθεί οι εσωκομματικές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής, αλλά η κάλπη δεν στήθηκε ούτε για συνέδρους. Καθότι οι υποψηφιότητες ήταν λιγότερες από όσους θα εκλέγονταν, έτσι πάνε όλοι τους στο συνέδριο δίχως εκλογική διαδικασία. Λογικά θα πάνε κι άλλοι, όσοι δείξουν ενδιαφέρον, που δεν είναι δα και ζωηρό. Ποιος θέλει να τρέχει τρεις μέρες στην Αθήνα, να ξοδέψει και κάνα χιλιάρικο για πηγαινέλα, ξενοδοχεία, φαγητό κ.λπ. ωστόσο θα δρομολογηθούν από την οργάνωση λεωφορεία για να μετακινηθούν οι καμιά εκατοστή, όπως υπολογίζεται, σύνεδροι. (Εν τω μεταξύ έχουν να λύσουν κι άλλα πάλι αυτές τις μέρες οι συριζαίοι. Τους κόμπους που οι ίδιοι δένουν μόνοι τους.)
***
* ΜΟΝΑΧΑ στην Ελασσόνα στήθηκαν συριζαϊκές κάλπες, εκεί η οργάνωση είναι πιο ζωηρή, έχει σφυγμό. Οι υποψηφιότητες αρκετές κι έτσι πήγε ο κόσμος και ψήφισε. Προσήλθαν λέει 160 μέλη, το 40% των εγγεγραμμένων, εκλέγοντας 10 συνέδρους.
Ζ.
Μπερδέματα
* ΕΧΕΙ τους κανόνες της η γλώσσα, έχει και τα μπερδέματά της.
- Και τι ώρα λες να βγούμε;
- 9 με 9 και τέταρτο.
- Άστο φίλε... Εγώ για ένα τέταρτο μόνο δεν βγαίνω.
***
* - Μερικούς, όταν τους ρωτάνε πού μένεις, η σωστή απάντηση είναι στα λόγια.
***
* - ΜΠΟΡΕΙΤΕ να μου πείτε τι ώρα είναι;
- Τι ώρα είναι; Θέλετε κάτι άλλο;
***
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ Μαρία, τηλεφώνησε κανένας βλάκας σήμερα;
- Όχι κύριε διευθυντά, είστε ο πρώτος που παίρνετε.
Ζ.
Άπιαστος
* ΤΗ μια από το Λονδίνο επιστολή καταπέλτης, χθες, την άλλη οι διαγραφές από Ν. Υόρκη.
Κι άντε να τον πιάσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Στ. Κασσελάκη. Που θα τον βρει όμως κι ο κόσμος, να τους ψηφίσει...
Ζ.
Για ευρωβουλευτές
* ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ κλίμα λίγες μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαπιστώνει και το Κουλούρι. Το «φιτίλι» άναψε ένας ακόμη αιφνιδιασμός του Στέφανου Κασσελάκη που απροειδοποίητα δρομολόγησε ένα άτυπο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα στο εσωτερικό του κόμματος και προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος πλην του πολύ στενού «προεδρικού πυρήνα». Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εκτός από τις επίμαχες ερωτήσεις, το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει επίσης και ένα personality quiz «Είσαι Τάιλερ ή Φάρλι», όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις για να δουν με ποιο αγαπημένο πλάσμα του κ. Κασσαλέκη συνδέονται. Επίσης και ένα παιχνίδι «Βρείτε τις διαφορές» σε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Τάιλερ και τη Φάρλι. Μάλιστα, όποιος σημειώσει το καλύτερο σκορ, θα τεθεί αυτόματα υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Ευρωβουλή, ενώ όσοι σημειώσουν τα τρία χαμηλότερα, αναμένεται να διαγραφούν.
***
* ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ όμως και ένα γενικότερο ζήτημα καθώς στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού, τα κόμματα καταστρώνουν σιγά σιγά τις λίστες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους. Μετά την πληθώρα σκανδάλων που αφορούν τους Έλληνες ευρωβουλευτές, η Ιντερπόλ βρίσκεται σε εγρήγορση, αφού όσοι βρεθούν στα ψηφοδέλτια, θα δουν αμέσως να σχηματίζεται φάκελος για κείνους και αυτόματα θα ξεκινά έρευνα σε βάρος τους. «Πρώτα θα τους συλλαμβάνουμε και μετά θα ψάχνουμε το γιατί», σχολίασε χαρακτηριστικά κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, διαψεύδοντας πάντως τις φήμες πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένες φυλακές κατά την παραμονή τους σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες.
Ζ.
Έχει διαφορά
* ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα ο Λαρισαίος Κ. Μ. είδε στην εφημερίδα ανακοίνωση κυβερνητικού βουλευτή: «Το καλοκαίρι του 2024 η νέα γέφυρα Παλαιόπυργου -Ομολίου», που είχε καταρρεύσει από την πλημμύρα. Δημιουργούσε προφανώς την εντύπωση ότι θα είναι έτοιμη η νέα γέφυρα το καλοκαίρι του 2024. Άλλο όμως ο πανηγυρικός τίτλος καθώς στο περιεχόμενο, οι δηλώσεις αναφέρουν πως «...οι σχετικές εργασίες θα δρομολογηθούν με διαδικασίες fast track το καλοκαίρι του 2024.» Υπάρχει μία διαφορά... (Κάτσε και περίμενε, τουλάχιστον δυο τρία χρονάκια.)
Ζ.
Ήταν μικρό
* ΠΟΛΥ περίεργη αυτή η νεαρή Λαρισαία.
- Δηλαδή, δεν μεγαλώνει άλλο;
- Όχι.
- Άμα το χαϊδέψω;
- Κοπέλα μου, τσιουάουα είναι δεν μεγαλώνει άλλο...
Ζ.

 

Χειρουργεία

* ΠΕΡΑΣΕ στα ψιλά αλλά δεν μπορεί να παραμείνει απαρατήρητο: Η Κεντρική Ελλάδα έχει τη μικρότερη λίστα χειρουργείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με αυτά το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν σε όλη τη χώρα περισσότερο από 4 και λιγότερο από 12 μήνες, είναι 31.954, από τους οποίους οι 639 στην Κεντρική Ελλάδα, δηλαδή το 2%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Αττική ανέρχεται σε 35%, στη Βόρεια Ελλάδα σε 44% και στην Κρήτη σε 11%.
Αντίστοιχα, το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν περισσότερο από 12 μήνες, είναι 26.221 εκ των οποίων οι 262 στην Κεντρική Ελλάδα, δηλαδή το 1%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Αττική ανέρχεται σε 25%, στη Βόρεια Ελλάδα σε 53% και στην Κρήτη σε 17%.
Η Κεντρική Ελλάδα συνεπώς εξυπηρετεί καλύτερα από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας τους ασθενείς. Αποδεδειγμένα καθώς οι αριθμοί ως γνωστόν δεν λένε ψέματα...
Δ.Κ.

 

-------------

 

DENTRA1.jpg* ΟΠΩΣ και να ‘χει και τα δέντρα θέλουν το... κουρεματάκι τους. Ανέλαβαν δράση τα συνεργεία του Δήμου αυτές τις ημέρες και σειρά πήραν τα δέντρα της Κεντρικής πλατείας, η οποία με το κλάδεμα αλλάζει όψη στη μία της πλευρά.

 

 

PARKING-CIU.jpg* «ΕΧΩ και Πόρσε, πάμε μια βόλτα...» Διότι έτσι είναι και εύκολο το παρκάρισμα στη Λάρισα, λέει ο Θ.Τ. Το αφήνεις ακόμα και πάνω στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Ζ.

 

MPIFTEKI.jpg* ΜΠΙΦΤΕΚΙ κοτόπουλο με πουρέ το φαγητό στο Δημοτικό Σχολείο πριν λίγες μέρες. Και στο μπιφτέκι της Λαρισαίας μαθήτριας εντοπίστηκε και ένα κομμάτι από φτερό με πούπουλα. Για επιβεβαίωση πως επρόκειτο για κοτόπουλο; Αν είναι δυνατόν...
Ζ.

 

AERODROMIOY-CIU.jpg* ΜΠΑΛΩΘΗΚΕ μετά τις πλημμύρες και έκτοτε παραμένει έτσι. «Μισή» δουλειά, εκεί στη συμβολή Αεροδρομίου, Σωκράτους και Πλάτωνος της Ν. Σμύρνης, όπως επισημαίνει επαγγελματίας της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass