ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2023 17:37
* ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ δάσκαλοι, ο Δημ. Παπαποστόλου κι ο Θ. Δαούλας, συνδικαλιστές αμφότεροι, αντίθετοι κομματικά, συνέπεσαν αυτή τη φορά, καθώς δεν θα βρίσκονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζ. * ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ δάσκαλοι, ο Δημ. Παπαποστόλου κι ο Θ. Δαούλας, συνδικαλιστές αμφότεροι, αντίθετοι κομματικά, συνέπεσαν αυτή τη φορά, καθώς δεν θα βρίσκονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζ.

Υπό το μηδέν;
* - ΠΕΦΤΕΙ…
- Η τιμή στο λάδι;
- Η θερμοκρασία, μην ξεθαρρεύεις…

***
* ΚΙ όλο στο περίμενε οι Λαρισαίοι για την κακοκαιρία που θα έρθει, αλλά δεν έρχεται. Ετοιμάζεται να χιονίσει λέει, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Βορειότερα όμως. Για τον κάμπο επιφυλάσσεται απλώς ξεροπαγιά για αύριο, το Σαββατόβραδο. Κάτι είναι κι αυτό, στα μέσα Δεκεμβρίου…
Ζ.

Άλλα 99
* ΣΗΜΕΡΑ, του Αγίου Ελευθερίου, ονομαστική γιορτή και γενέθλια της εφημερίδας, η οποία κλείνει τα 101 της χρόνια. Άντε πάλι «Να τα εκατοστήσει», δεύτερη φορά, που το έχει σκοπό δηλαδή, εξελισσόμενη και αλλάζοντας κατά τακτά διαστήματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών. Αναδεικνύοντας «μέσα από την πληθύ το ένα», με νηφαλιότητα, εγκυρότητα και πολυφωνία.
Σήμερα από το πρωί, κλασικά στον πεζόδρομο της Παπασταύρου, για ευχές και λουκουμάδες. Θα είναι κι ο καιρός καλός…
Ζ.

Διπλασιάστηκε
* ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ η τιμή της στήλης στο τζόκερ από 0,5 σε 1 ευρώ.
- Ένα λαχείο είναι η ζωή, κοστίζει άρα…
- Ο Πούτιν θα φταίει για την αύξηση, ποιος άλλος…
***
* ΨΥΧΡΑΙΜΗ η Λαρισαία στον γκισέ του προποτζίδικου.
- Εγώ 3 ευρώ έπαιζα, 3 θα παίζω και τώρα. Δεν με πειράζει, δεν βλέπω ακρίβεια. Σάμπως απ’ τις πολλές στήλες είναι που κερδίζεις; Αν είναι να σου κάτσει…
Ζ.

Παρομοίως
* ΓΙΑ την πολυδιάσπαση του χώρου της αντιπολίτευσης μιλούσε ο παλιός Λαρισαίος Α. Σδ.
- Η κατάσταση θυμίζει τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Τότε που κυβερνούσε διαρκώς ένα κόμμα…
Ζ.

Εντός τριμήνου
* ΜΙΚΡΗ θα είναι η παράταση που έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος στην παραμονή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ αρχικά επρόκειτο να παραιτηθεί πριν ακόμη ορκιστεί, εντός του Δεκεμβρίου, ο Απ. Καλογιάννης δήλωσε ότι θα παραμείνει κάποιο διάστημα, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με τη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά πανελλαδικά όργανα των διοικήσεων της ΕΔΕΥΑ και της ΚΕΔΕ. Ενώ φυσικά πρέπει να εγγυηθεί και την ομαλή διαδοχή στην παράταξή του, με τη διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής.
***
* ΑΥΤΗ η παράταση, λοιπόν, φαίνεται να προσδιορίζεται στα επίπεδα τριμήνου, μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. Πριν την παρέλαση της 25ης, εκεί στην εξέδρα θα βρίσκεται ο νέος αρχηγός της «Συμπαράταξης». Της οποίας η συνέλευση μελών έχει συγκληθεί για αύριο Σάββατο, το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο», όπου και είχε ιδρυθεί προ δεκαετίας. Συνέλευση ανασυγκρότησης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προφανώς.
Ζ.
Όχι ένα
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ λύση και στα αδιέξοδά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με ένα μπουκάλι τσίπουρο. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο.
***
* - ΔΕΚΑ χρόνια τώρα ακολουθώ το ίδιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Και βελτίωση δεν είδα…
- Ποιο πρόγραμμα;
- Το «Δεν πηγαίνω».
***
* - ΠΑΜΕ για ένα ποτό;
- Για ένα δεν έρχομαι, βρες άλλον.
***
* - ΕΧΩ βρει ένα τσίπουρο εξαιρετικό, παιδιά. Βάζω και πίνω, κάθομαι και χαζεύω τα λαμπάκια στο δέντρο. Εν τω μεταξύ, εγώ δεν έχω στολίσει δέντρο…
Ζ.

Κεντροεπίτροποι
* ΗΤΑΝ 31 οι Θεσσαλοί υποψήφιοι για 12 θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι στις εσωκομματικές. Έτσι, μετά τις παραιτήσεις των Λαρισαίων κυρίως, Ζωγράφος-Ακριβούλη-Μαγαλιού-Σδράλη, υπήρχαν άφθονοι επιλαχόντες να τους αντικαταστήσουν. Από Λάρισα, βέβαια, μόνο η Ελένη Σταγιάννη. Στην τελευταία συνεδρίαση, στην Αθήνα, κλήθηκαν να μετάσχουν:
- Ο Τρικαλινός γιατρός Δημ. Παρθένης, πρώην διοικητής στο Νοσοκομείο Τρικάλων, έμπειρο στέλεχος του κόμματος, γνωστός τοπικά για τον εκρηκτικό του «πολακικό» χαρακτήρα. Προεκλογικά είχε μιλήσει για «ψωράλογα» και «τενεκέδες», διαφωνώντας με την επιλογή κάποιων υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα
- Η Καρδιτσιώτισσα πρώην βουλευτής Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, υποψήφια βουλευτής και στις πρόσφατες εκλογές.
- Η επίσης Καρδιτσιώτισσα πρώην βουλευτής Παναγιώτα Βράτζα, κτηνίατρος, η οποία είχε διαφωνήσει και τον περασμένο Μάρτιο, αποσύροντας την εκ νέου υποψηφιότητά της.
Ζ.

Περί των σχολείων
* «ΤΑ εγκαίνια του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου», το δημοσίευμα της «Ε» από τον Δεκέμβριο του 1932, που ανέσυρε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Αύριον Κυριακήν και περί ώραν 3 μ.μ. τελούνται τα εγκαίνια του Γ’ Δημοτικού Σχολείου της πόλεώς μας του ανεγερθέντος παρά τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν. Καλούνται όθεν όπως παραστώσιν εις αυτά οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.
Ο Διευθυντής του Σχολείου Δ. Ματαραγκιώτης.
***
* ΚΙ ένα ακόμα σχολικό, από την εφημερίδα «Σάλπιγξ», επίσης Δεκέμβριος, του 1900 όμως: Κι επειδή ο λόγος περί του κ. Επιθεωρητού των Δημοτικών Σχολείων, αναγκαιότατον θεωρούμεν να τω συστήσωμεν όπως διατάξη να μεταβληθή η διά του προγράμματος ορισθείσα ώρα της διδασκαλίας, καθόσον η 8 1/2 π.μ. είνε όλως ακατάλληλος διά την Λάρισαν, εν ή και το ψύχος κατά την ώραν ταύτην είνε δριμύ και η υγρασία αφόρητος. Νομίζομεν ότι η 9 π.μ. θα ήτο καταλληλοτέρα. (Ας το έχουν υπόψη και οι τωρινοί, για όταν σφίγγουν τα κρύα).
Ζ.
Οταν σφουγγαρίζει
* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ θεματάκια Λαρισαίων.
- Όταν παίρνουμε τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, πρώτα τα βλέπει η μάνα μου για να τα εκτιμήσει και μετά ο γιατρός.
***
* - ΜΑΘΑΙΝΩ στον γιο μου πρόσθεση και αφαίρεση με φουντούνια. Έχω φάει 4 σακούλες. Πρέπει να τα μάθει καλά.
***
* - ΠΟΣΑ μελομακάρονα έφαγες, Γιώργο;
- Εεε… Θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.
***
* - ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΕ η μάνα μου και έστειλε ομαδικό μήνυμα να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
***
* - ΠΩΣ τη λένε την πεθερά σου;
- Χάρυ…
- Από πού βγαίνει;
- Από το Χάρυβδη.
Ζ.

Για την αϋπνία
* «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τον ΕΟΦ η χρήση ομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη για όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία», αποκαλύπτει το «Βατράχι»: Την επίσημη έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων πήραν οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της χρόνιας αϋπνίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η χρήση των ομιλιών, αλλά και των τηλεοπτικών εμφανίσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συστήνεται για όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία και ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στα παραδοσιακά υπνωτικά του εμπορίου. Ωστόσο, ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου δεν θα πρέπει να παρακολουθούν ανεξέλεγκτα ομιλίες και συνεντεύξεις του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ακόμη και σε μικρές ποσότητες έχουν ισχυρή κατασταλτική δράση, συνεπώς θα πρέπει να λαμβάνονται από τα φαρμακεία σε στικάκι και αποκλειστικά με ιατρική συνταγή.
Ζ.

Πανίσχυρος
* ΤΟ έλεγε νεοδημοκράτης χθες στη Λάρισα.
- Αν ο Μητσοτάκης νιώθει ακλόνητος κυβερνώντας με το 41%, τότε τι να πει κι ο Μαμάκος που θα διοικήσει με το ανυπέρβλητο 51%. (Κι απ’ τον πρώτο γύρο, ε; Θύμιζε).
Ζ.

Είχε νεύρα
* ΤΡΙΑ από τα ξωτικά που δούλευαν για τον Άγιο Βασίλη αρρωσταίνουν, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να μην παράγονται με τους απαιτούμενους γρήγορους ρυθμούς. Κι ο Άγιος Βασίλης είχε τσαντιστεί κάπως. Έπειτα, η κυρία Αγιοβασίλαινα λέει στον Άγιο Βασίλη πως η μητέρα της επρόκειτο να τους επισκεφθεί για τις γιορτές, πράγμα που εκνεύρισε τον Άγιο Βασίλη έτι περαιτέρω. Κι όταν ο Άγιος Βασίλης πήγε να ζέψει τα ελάφια, ανακάλυψε πως δύο από αυτά το είχαν σκάσει και δεν ήταν στα πόστα τους. Αργότερα, καθώς άρχισε να φορτώνει το έλκηθρο, μία από τις σανίδες υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο σάκος με τα δώρα να πέσει κάτω και όλα τα παιχνίδια να σκορπιστούν παντού.
***
* ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κουδούνι, κι ένας πολύ νευριασμένος Άγιος Βασίλης τράβηξε προς την πόρτα, την άνοιξε διάπλατα και είδε να στέκεται μπροστά του ένα αγγελάκι με ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το αγγελάκι είπε πολύ χαρούμενα: «Καλά Χριστούγεννα, Άγιε Βασίλη! Τι ωραία μέρα που είναι σήμερα! Έχω ένα πανέμορφο δέντρο για ‘σένα. Πού να το βάλω;».
Και κάπως έτσι, ξεκίνησε το έθιμο με το αγγελάκι να βρίσκεται στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Ζ.

Αμύγδαλο
* ΓΙΑ περίεργα πράγματα κάνει λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας Όλγα Μακρυγιάννη, τα οποία ανέφερε με αφορμή τις κινητοποιήσεις.
«Στο άκουσμα των εξαγγελιών των κινητοποιήσεων των αμυγδαλοπαραγωγών, λόγω της μη καταβολής των αποζημιώσεων, η Κυβέρνηση έκανε εξαγγελία προκαταβολής, το ύψος της οποίας δεν γνωρίζουν ακόμη ούτε οι ίδιοι»...
Κ.Γ.

Καντίνες
* ΟΠΟΥ κινητοποίηση και οι καντίνες από κοντά. Ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι πως είναι πολύτιμη η παρουσία τους σε κάθε τέτοια περίπτωση. Και οι αγρότες το γνωρίζουν, ειδικά οι παλιοί, και η σχέση τους κρατάει χρόνια. Σουβλάκι, λουκάνικο σε σάντουιτς, ό,τι καλύτερο αυτές τις κρύες ημέρες.
Κ.Γ.

Μαζί
* Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης ήρθε στη γιορτή μαζί με τον φίλο του δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, γνωστό για τις μεταδόσεις μπάσκετ, Βαγγέλη Ιωάννου.
Σ.Κ.

Στην Καρδίτσα
* ΣΤΗΝ Καρδίτσα διεξάγεται αύριο και μεθαύριο το All Star Game του ΕΣΑΚΕ μετά από ενέργειες του προέδρου του Α.Σ. Καρδίτσας, Γιάννη Μπουρούση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης που δεν αποκλείεται να κάνει και κάποια επίσκεψη στη… Λάρισα.
Σ.Κ.

Γυναικεία υπόθεση
* ΤΑ θέματα των ζωόφιλων έχουν γίνει γυναικεία υπόθεση. Ο απερχόμενος δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης είχε εμπιστευτεί τη Ρίτα Απρίλη, ενώ ο νεοκλεγείς Θανάσης Μαμάκος την Ευρυδίκη Γούλα, που την όρισε εντεταλμένη σύμβουλο Φροντίδας αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Σ.Κ.

 

***

 SYMVOULOI.jpg

* Ε, δεν θα γίνονταν κι όλοι αντιδήμαρχοι…
Ζ.

 

SAVVAS_GIANN_SPYROP.jpg

*- ΝΑ, εδώ με τους συντρόφους, την κομματική ηγεσία στη Λάρισα, θα μπορούσε να λέει ο Α. Σπυρόπουλος, με Κ. Σάββα και Βαγγ. Γιαννούλα.
Ζ.

 

SXOLIO_MPAZA.jpg

* ΔΥΟ μήνες βρίσκονται στο ίδιο σημείο τα ογκώδη αντικείμενα στην οδό Τυχερού, δίπλα σε σούπερ μάρκετ, κοντά στη ΔΕΥΑΛ, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής  που περιμένουν ακόμη…

 

ASFALTOS.jpg

* ΤΗΝ Ελλάδα που αντιστέκεται, ανακάλυψε λέει ο Τ.Ζ., την Ελλάδα που πρωτοπορεί.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass