Ενστάσεις για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2024 14:21

«Πιστεύω ότι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα για τις δομές ψυχικής υγείας, στην Ολομέλεια υπάρχει χρόνος για διευκρινίσεις, διασαφηνίσεις και, όπου κρίνεται σκόπιμο, διορθώσεις», δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, κ. Γιώργο Σακελλαρίου, και τον εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Θοδωρή Καραγιάννη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επισημάνσεις και οι ενστάσεις τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Απέδωσαν σχετικό υπόμνημα στον Θεσσαλό πολιτικό και ανέφεραν ότι το κυριότερο θέμα για το οποίο επιθυμούν να υπάρξουν διευκρινίσεις και τροποποιήσεις στο εν λόγω σχέδιο νόμου είναι οι διατάξεις του άρθρου 21, οι οποίες αφορούν την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Η πρόβλεψη ότι θα καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς και τον ΕΟΠΠΥ -ενώ μέχρι σήμερα καλύπτονται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό- χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες ένταξης στο νέο καθεστώς, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο κοστολόγησης, εγείρει ανησυχίες και προβληματισμό για το μέλλον των μονάδων, αλλά και την εργασιακή ασφάλεια των εργαζόμενων.
Τέλος, υπογράμμισαν τη θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων για την αποφυγή καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις από τον ΕΟΠΠΥ ή τους ασφαλιστικούς φορείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass