Προγράμματα αγωγής υγείας

* Σε μαθητικό πληθυσμό της Λάρισας * Από την 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 15:10 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:23

Προγράμματα αγωγής υγείας υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2024, σε μαθητικό πληθυσμό από την 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου, Λάρισας, της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Αφορούσαν τους εξής θεματικούς άξονες:
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: «Ανασαίνω ελεύθερα – Ζω ελεύθερα». Σκοπός της παρέμβασης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σε θέματα αναφορικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση προϊόντων καπνού και η εξάρτηση από αυτήν, με στόχο την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που αποτρέπουν τη χρήση προϊόντων καπνού στους μαθητές/-τριες και στο σχολικό περιβάλλον.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ: «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο».
Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών, αλλά και η συνεισφορά τους στην επισήμανση των παραγόντων κινδύνου κατά τη μετάβαση από το σχολείο στο σπίτι και αντίστροφα.
Διατροφική Αγωγή: «Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά». Σκοπός του προγράμματος ήταν η προαγωγή της ψυχικής και σωµατικής υγείας των μαθητών/-τριών µε την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ: «Αλκοόλ και νέοι». Σκοπός ήταν η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ και τις βλαβερές επιπτώσεις αυτού στην ατομική υγεία και στην ευρύτερη κοινωνία.
«Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και τον έλεγχο του στρες»:
Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών στις διαδικασίες και στους μηχανισμούς πρόληψης και διαχείρισης τους στρες με υγιείς τρόπους και με εστίαση σε τρεις βασικές τεχνικές χαλάρωσης: διαφραγματική αναπνοή, προοδευτική νευρομυϊκή χαλάρωση και νοερή απεικόνιση.
«Βιώνω τα συναισθήματά μου»: Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα, την ικανότητα να τα κατανοούν και να τα εκφράζουν, καθώς επίσης να μάθουν τις αντιδράσεις του σώματος στις συναισθηματικές καταστάσεις, ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους, την προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής ευεξίας τους, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ: «Εθισμός και διαδίκτυο- Παρέμβαση».
Σκοπός του θεματικού άξονα/παρεμβάσεων είναι η έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των εφήβων μαθητών/-τριών για σημαντικά ζητήματα της εφηβείας που απασχολούν όλους τους/τις εφήβους σε αυτήν την ηλικία, μέσα από την ενεργητική συμμετοχή και την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής.
Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – Διώνη, για τον παιδικό – μαθητικό πληθυσμό, για το σχολικό έτος 2023-2024.
Σκοπός του προγράμματος «Διώνη» είναι η έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων.
Τα μέλη της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας ευχαρίστησαν τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και τα νήπια των 8ου, 31ου, 42ου Νηπιαγωγείων Λάρισας, μαθητές και μαθήτριες των 16ου, 24ου, 32ου και 39ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, των 3ου, 7ου Γυμνασίων και του 12ου Λυκείου Λάρισας για τη συνεργασία και ένθερμη συμμετοχή τους στις δράσεις - παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Λάρισας.
Τα μέλη της 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου είναι τα ακόλουθα:  Αλμπανίδου Σοφία, γεν. ιατρός - συντονίστρια, Χατζηκυπριανού Αθηνά, παιδίατρος, Καρυώτη Αγγελική, διοικητικός, Λόλα Ζωή, κοινωνική λειτουργός, Καραρρήγα Μαρίνα Ελευθερία, επισκέπτρια Υγείας, Φάκα Μαρία, επισκέπτρια Υγείας και Ναβροζίδου Μαρίνα, νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Λάρισας.
Oι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass