Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2021 17:00

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα δέχεται αιτήσεις το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων».


Το Πρόγραμμα έχει στόχο τη διεύρυνση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και την παροχή υψηλής ποιότητας: α) θεωρητικών γνώσεων και κλινικής εμπειρίας που αφορούν τη σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων με εστίαση στην πρόληψη, αλλά και νοσημάτων που χρειάζονται εξειδικευμένη γνώση και αφορούν παιδιατρικές εξειδικεύσεις καθώς και β) θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης στην έρευνα. Απευθύνεται σε αποφοίτους Ιατρικών και άλλων Σχολών Υγείας, αλλά και σε παιδιάτρους, γενικούς ιατρούς, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές που ασχολούνται με την υγεία των παιδιών με σκοπό την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μετά τη διεξοδική και βασισμένη στα πλέον σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα εκπαίδευσή τους, οι απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.
Το Π.Μ.Σ. «Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων» διαρθρώνεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα, τα οποία περιλαμβάνουν μαθήματα, πρακτική άσκηση και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών φοίτησης (Δ.Μ.Σ.) είναι εκατόν είκοσι (120) ECTS.
Τα τέλη φοίτησης/διδάκτρων ανέρχονται σε 800 ευρώ ανά εξάμηνο με συνολικό κόστος τις 3.200 ευρώ. Τα δίδακτρα καταβάλλονται τμηματικά σε τέσσερις δόσεις των 800 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου. Τα μαθήματα του ΠΜΣ «Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων», προγραμματίζονται να γίνονται κυρίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή προς διευκόλυνση των εργαζόμενων φοιτητών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της διδασκαλίας των θεωρητικών μαθημάτων με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ποσοστό 35% σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις. Αναλυτικό πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου.
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιείται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είτε σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ασχολείται με τον τομέα της Παιδιατρικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με e-mail να εκδηλώσουν το αρχικό τους ενδιαφέρον και να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση msc.pediatrics@uth.gr Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων», Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δ/νση αποστολής:
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Γραμματεία Παιδιατρικής Κλινικής
Α΄κτίριο, ισόγειο, Μεζούρλο, 41110 ΛΑΡΙΣΑ
Υπόψη: κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου και κ. Κωνσταντίνα Μαργαρίτη
Τηλέφωνο: 2413-501.113, 2413-501.250, Fax: 2413-501.113.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass