ΓΝΛ: Διεκδικεί επιστροφή της ΩΡΛ Κλινικής

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ *ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟ 2014

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2021 21:55

Την επαναλειτουργία της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής διεκδικεί με αξιώσεις το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια σε μια προσπάθεια να παράσχει υπηρεσίες καλύπτοντας τις ανάγκες των εφημεριών. Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στη διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. και

εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πριν ληφθεί απόφαση για την αποδοχή ή την απόρριψή της.
Η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης Κλινικής ή για την ακρίβεια η επιστροφή της, συζητήθηκε μεσούντος του καλοκαιριού από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου που αποφάσισε χωρίς περιστροφές να διεκδικήσει τη λειτουργία ενός ακόμα τμήματος, ζητώντας την επιστροφή όλων των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. αλλά και των ειδικευόμενων ιατρών από τα νοσοκομεία που υπηρετούν. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της διοίκησης για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που είχε αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια με διαδοχικές αποφάσεις για αναστολές τμημάτων και μετακινήσεις προσωπικού, κυρίως ιατρικού, προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Το πρόβλημα της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2014, όταν με δύο διαδοχικές αποφάσεις της κοινής διοίκησης των δύο νοσοκομείων αποφασίστηκε αρχικά η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Κλινικής και ακολούθως η μεταφορά των ειδικευομένων γιατρών της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο λόγω της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της. Η τελευταία απόφαση πρόβλεπε ότι όλοι οι γιατροί της ενιαίας πλέον Ω.Ρ.Λ. Κλινικής των δύο νοσοκομείων θα δραστηριοποιούνται υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του διευθυντή καθηγητή Ιωάννη Γ. Μπιζάκη και ως εκ τούτου να παρευρίσκονται σε καθημερινή βάση στο Π.Γ.Ν. Λάρισας
Σύμφωνα με την απόφαση επαναλειτουργίας της Κλινικής στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. Ω.Ρ.Λ. και υπηρετούν σε οργανική θέση τρεις ιατροί -μία συντονίστρια διευθύντρια μετακινημένη στο Γ.Ν. Λαμίας, ένας διευθυντής στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένας επιμελητής Α’, μετακινημένος στο Γ.Ν. Βόλου-, ενώ υπάρχει και μία οργανική θέση δεσμευμένη για προκήρυξη. Επίσης προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις ειδικευομένων ιατρών και υπηρετούν τέσσερις ειδικευόμενοι ιατροί, μετακινημένοι στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου και με δεδομένο τον διαχωρισμό των δύο νοσοκομείων αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση του διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη, ο οποίος χαρακτήρισε, μετά από συναντήσεις με την Ιατρική Υπηρεσία, αυταπόδεικτα αναγκαία την επαναλειτουργία της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου και να αποφευχθούν, κυρίως σε ημέρες Γενικής Εφημερίας, προβλήματα που έχουν σχέση με την κάλυψη των ασθενών. Υπέβαλε μάλιστα εγγράφως το αίτημα στη διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. ζητώντας να γίνει αποδεκτό με την επιστροφή τόσο των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. όσο και των ειδικευόμενων ιατρών.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. χαρακτήριζαν λογικό το αίτημα της επαναλειτουργίας της Κλινικής για την κάλυψη των περιστατικών στις εφημερίες και σημείωναν ότι εξετάζονται όλες οι παράμετροι του θέματος, αν και σημείωναν ότι η αποδοχή και η ικανοποίησή του ενέχει αρκετές δυσκολίες, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η -συναινετική- μετακίνηση προσωπικού. Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. παρέπεμψε το Γενικό Νοσοκομείο στον διοικητή του Πανεπιστημιακού, Δημήτρη Κατσικονούρη, προκειμένου να αναζητηθούν πιθανές λύσεις κοινά αποδεκτές, καθώς μετακίνηση των γιατρών από το Πανεπιστημιακό στο Γενικό Νοσοκομείο θα αποδυνάμωνε την υφιστάμενη Πανεπιστημιακή Ω.Ρ.Λ. Κλινική.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass