Προσλήψεις προσωπικού και μέσα προστασίας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ * ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 17:00

Ζητώντας προσλήψεις προσωπικού αλλά και μέσα προστασίας, γιατροί - μέλη της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) αλλά και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησαν χθες, συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της ημέρας δράσης, μεταξύ άλλων οργανώσεων εργαζομένων, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητώντας επίσης μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Γιατροί της ΕΙΝΚΥΛ, εργαζόμενοι στο ΓΝΛ, μέλη σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων, της Ένωσης Γυναικών και της «Κατάληψης Ντουγρού» συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το ΓΝΛ, διαμαρτυρία που αποτέλεσε συνέχεια της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απριλίου.

Η ΕΙΝΚΥΛ, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της, Νίκος Νταφούλης μεταξύ άλλων διεκδικεί προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών όπως και, μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στο ΓΝΛ, με βάση και απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι γιατροί διεκδικούν την τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝΛ «ως προς το μέγιστο, με γενναία αύξηση των θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού» με δεδομένο ότι οι 90 υπηρετούντες σήμερα γιατροί, από τις 120 θέσεις που προβλέπει ο παλιός Οργανισμός, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του νομού.

 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της ημέρας δράσης και της κινητοποίησης που διοργάνωσαν χθες, Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σωματεία, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, «απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας, οι οποίες είναι εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού». 

ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ

Σε δήλωσή της για τη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Λιακούλη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η πανδημία του COVID-19 ανέδειξε με δραματικό τρόπο ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ειδικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, όχι μόνο στον τομέα της υγείας, αλλά και όλων αυτών των εργαζομένων που διακινδυνεύουν την ατομική τους υγεία καθημερινά, στην «πρώτη γραμμή».

 Είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στα αμαξοστάσια της Αυτοδιοίκησης, οι καθαρίστριες όλων των δημόσιων χώρων και των επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στα ντελίβερι, στην ιδιωτική ασφάλεια, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι φυλακών και δομών προσφύγων, οι αποθηκάριοι, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων που παρέμειναν ανοιχτά, οι υπάλληλοι των logistics και πολλοί ακόμα αθέατοι μαχητές.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για την απαραίτητη πλέον χρήση μάσκας και αντισηπτικού, για να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα.

Όμως, οι εργαζόμενοι της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Λάρισας αγοράζουν οι ίδιοι τα μέσα προστασίας –μάσκες, γάντια, στολές.

Οι εργαζόμενοι δημόσιων φορέων και οργανισμών, αγοράζουν οι ίδιοι τα μέσα προστασίας τους.

Οι πολίτες αγωνιούν, διότι η έλλειψη των αντισηπτικών και των μασκών είναι πασιφανής, αλλά προβληματίζει εξίσου η καταλληλότητα των μέσων προστασίας, όπου –εκτός φαρμακείων- αυτά διατίθενται.

Οφείλει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, με τη δωρεάν διάθεση όλων των προστατευτικών μέσων, σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε πολίτη.

Καλά είναι τα ευχολόγια και οι συστάσεις, αλλά στο στάδιο αυτό, απαιτείται πολιτική διαχείρισης της κρίσης, κατ’ αρχήν με προμήθεια υλικών προστασίας.

Σε όλους και παντού.

Είναι στοιχειώδης ευθύνη ενός Κράτους πρόνοιας, στοιχειώδης υποχρέωση μιας σοβαρής και υπεύθυνης Πολιτείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass