Δύο νέα κρούσματα, πέντε οι διασωληνωμένοι

ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 15:00

Δύο νέα κρούσματα της νόσου COVID 19 από την περιοχή της Λάρισας ανιχνεύτηκαν χθες από το Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 25, εκ των οποίων τα 22 στη Λάρισα, δύο στον Βόλο και ένα στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για 62χρονο Λαρισαίο, ο οποίος εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης και βρέθηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου χωρίς προβλήματα στην κλινική του εικόνα, όπου επιβεβαιώθηκε η ανίχνευση του ιού με νέο δείγμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα της νόσου έχουν τόσο η σύζυγος όσο και η μητέρα της, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν εξετάστηκαν από το ιδιωτικό εργαστήριο, όπως συνέβη με τον ίδιο.

Παράλληλα από τις εργαστηριακές εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανιχνεύτηκε η νόσος και σε 33χρονο Λαρισαίο, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, η περίπτωση του 33χρονου προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους για πιθανή διασπορά του ιού στην κοινότητα με την ιχνηλάτηση των επαφών του να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Με την εισαγωγή των δύο νέων κρουσμάτων στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων νοσηλεύονται 6 ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις γιατροί, ο λοιμωξιολόγος της Μονάδας, ένα πνευμονολόγος και ο Τυρναβίτης, που βρέθηκε θετικός στον ιό τις τελευταίες ημέρες. Για τους δύο πρώτους γιατρούς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας τους είναι ιδιαίτερα καλή με τα πρώτα δείγματα να δείχνουν αρνητικά, γεγονός που εγείρει αισιοδοξία για έξοδό τους ακόμα και τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου χθες διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας μια ακόμα ασθενής, η σύζυγος του Λαρισαίου 70χρονου που παραμένει επίσης διασωληνωμένος στον ίδιο χώρο όπου βρίσκεται και ο 67χρονος Γερμανός τουρίστας από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Διασωληνωμένοι βρίσκονται στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου δύο ακόμα ασθενείς με τον συνολικό αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται σε πέντε και στα δύο νοσοκομεία, και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass