«Θα "παραχωρήσετε" το 404 ΣΓΝ στην 5η ΥΠΕ;»

ΡΩΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 16:19

Για το ενδεχόμενο προσωρινής παραχώρησης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας στην ΥΠΕ Θεσσαλίας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού ρωτά τους υπουργούς Υγείας Βασ. Κικίλια και Εθνικής Άμυνας, Νίκ. Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας Κυρ. Βελόπουλος.

 Αναλυτικότερα, ο κ. Βελόπουλος στην ερώτησή του σημειώνει πως «εργαζόμενοι από το "Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας", καπότιν επικοινωνίας τους μαζί μας, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον μικρό αριθμό κρεβατιών "ΜΕΘ" στη Λάρισα και στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, γενικότερα. Όπως μας πληροφόρησαν οι ως άνω, σήμερα, στη Λάρισα, υπάρχουν περί τα 16 κρεβάτια "ΜΕΘ" στο πανεπιστημιακό και άλλα 12, (μαζί με τη "ΜΑΦ"), στο "Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας".

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ως άνω εργαζόμενοι, κατόπιν δωρεών από ιδιώτες, υπάρχουν άλλα 19 διαθέσιμα κρεβάτια "ΜΕΘ", που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν υπάρχουν κτιριακά κατάλληλοι χώροι για την ανάπτυξή τους.

Τονίζουν, δε, οι ανωτέρω ότι, η ανάπτυξη κρεβατιών "ΜΕΘ" απαιτεί πολλά τετραγωνικά και σύγχρονες κτιριακές υποδομές, με ξεχωριστό εξαερισμό, αλλά και άλλες έξτρα εσωτερικές υποδομές, όπως η παροχή ιατρικών αερίων ή ορισμένες ηλεκτρομηχανολογικές κινητές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Εξαιτίας του ότι, αποδεδειγμένα, υπάρχει έλλειψη κατάλληλων νοσηλευτικών χώρων στην πόλη της Λάρισας, αλλά εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων που βιώνει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προτείνουν, τέλος, οι εργαζόμενοι του "Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας", να εξοπλιστεί κατάλληλα και να χρησιμοποιηθεί επί τούτου το "404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" της Λάρισας για την κάλυψη των ως άνω τρεχουσών έκτακτων αναγκών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί: Προτίθεσθε να παραχωρήσετε προσωρινά το "404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" της Λάρισας, στην τοπική "ΥΠΕ", της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω για την κάλυψη των τρεχουσών, ως άνω, έκτακτων τοπικών αναγκών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού; Προτίθεσθε γενικότερα να παραχωρήσετε άμεσα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας στη διάθεση του "ΕΣΥ", ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες νοσηλείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass