Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΓΝΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΝΚΥΛ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 15:00

Διεκδικώντας περισσότερα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις δημόσιες δομές υγείας της ΟΕΝΓΕ, διοργανώνοντας συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΚΥΛ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι "Οι μη τεκμηριωμένες επιστημονικά οδηγίες του ΕΟΔΥ, που δυστυχώς έχει αναλάβει να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως η «χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε περίπτωση ελλείψεων και η μείωση του χρόνου καραντίνας στους υγειονομικούς στις 7 ημέρες σε σχέση με τις 14 στον γενικό πληθυσμό» αποδυναμώνουν την ασπίδα προστασίας των υγειονομικών και αποτελούν έμμεση παραδοχή της ανεπάρκειας προσωπικού" για να προσθέσει: "Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Ελλάδα, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό είναι τραγικές. Το νοσοκομείο μας παραμένει το πιο υποστελεχωμένο της περιοχής και το αποδεικνύουν οι περικοπές στον οργανισμό που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Οι προσλήψεις συμβασιούχων για δύο χρόνια και μετά απόλυση, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αποτελούν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς. Σε κάποιους κρίσιμους τομείς δεν ήρθε κανείς για συμβάσεις 2-3 ετών".

Με την ανακοίνωσή της η ΕΙΝΚΥΛ καλεί τους υγειονομικούς και τον λαό να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, με την οποία διεκδικεί:

* Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων σε ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, γυαλιά, αντισηπτικά).

* Να στελεχωθεί άμεσα τα νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα τα ΤΕΠ, τη ΜΕΘ και τις κλινικές που έχουν διαμορφωθεί για την νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και οι δομές ΠΦΥ-ΚΥ.

* Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ να προστεθούν και νέες αφού η χώρα μας έχει ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ.

* Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν γιατί χρειάζονται όσο ποτέ.

* Να υπάρχει επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεση τεστ για τον ιό σε όλους τους υγειονομικούς με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ.

* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του

* ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το test για τον κορονοϊό θα διενεργείται

* απολύτως δωρεάν και μόνο αν υπάρχει ένδειξη.

* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το test για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο αν υπάρχει ένδειξη.

* Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το τεστ για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο με επιστημονικά κριτήρια.

* Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί (επικουρικοί, εξειδικευόμενοι, παρατασιακοί ειδικευόμενοι με τίτλο ειδικότητας, συμβάσεις ΟΑΕΔ, καθαριστές κτλ) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

* Να προσληφθούν γιατροί εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

* Να ενταχθούν άμεσα στα ΒΑΕ οι υγειονομικοί.

* Να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

* Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

* Επίταξη των μονάδων που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικού υλικού.

* Να ενταχθούν οι χιλιάδες έμπειροι συνάδελφοί μας ιδιώτες γιατροί στον σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

* Να ληφθούν μέτρα προστασίας και ελέγχου για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγους, τοξικοεξαρτημένους και ρομά).

* Ανακοινώσεις συμπαράστασης στη σημερινή κινητοποίηση της ΕΙΝΚΥΛ εξέδωσαν το σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων Λάρισας και οι αγροτικοί σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου Λυγαριάς.

Η ΕΟΑΣΝΛ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η ΕΟΑΣΝΛ στηρίζει τη δράση τους στις 7 Απρίλη και καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, του νομού μας (παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης) σε συμβολικές κινητοποιήσεις.

Για αυτό μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΝΛ θα συμμετέχουν στις συμβολικές κινητοποιήσεις των φορέων που θα γίνουν στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στην Λάρισα, και στα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι διαχρονικές για την ως τώρα υποστελέχωση και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μπροστά, λοιπόν, στην κρίσιμη μάχη της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και να μην διεκδικούμε, άμεσα τώρα να ξεπεραστούν οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις.

Σε μια μάχη όπως λέτε δεν φτάνει μόνο η ατομική ευθύνη που την έχουμε πάρει μένοντας σπίτι. Ήρθε η ώρα όμως να πάρετε ως κυβέρνηση την ευθύνη σας και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας του λαού».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της (ΕΕΔΥΕ), εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού και στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ, την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα απαιτώντας εδώ και τώρα: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass