Στο «κυνήγι» των αντισηπτικών

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 19:14

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε αντισηπτικά σκευάσματα οδήγησαν πολλούς φαρμακοποιούς στην παρασκευή χειροποίητων αντισηπτικών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου.

Με δεδομένο ότι το αντισηπτικό είναι το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό και ότι η αγορά έχει στεγνώσει, αφού τα φαρμακεία προμηθεύονται με το σταγονόμετρο και μόλις παραλάβουν, μέσα σε 10 λεπτά έχουν ξεπουλήσει, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγίες και συνταγή ώστε οι φαρμακοποιοί να φτιάχνουν τα δικά τους αντισηπτικά. Μάλιστα, στη Λάρισα εδώ και καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά και κάποιοι διατείνονται ότι είναι και καλύτερα αφού και τις προδιαγραφές αναφορικά με τη δραστικότητα τηρούν και κάποιοι το έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας κάποια συστατικά όπως μαστίχα που έχουν καλλυντικές ιδιότητες για τα χέρια, που η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν θέματα ξηρότητας από τη συχνή χρήση των αντισηπτικών.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης επισημαίνει στην «Ε» ότι αυτή τη στιγμή η ζήτηση για αντισηπτικά είναι μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητά τους. « Όλα τα φαρμακεία μόλις παραλάβουμε κάποια κομμάτια εξαφανίζονται σε χρόνο dt. Η παραγωγή αντισηπτικού είναι μια εναλλακτική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε απεριόριστα. Το κάνουμε για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο και μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όχι απλώς προβλέπει την παραγωγή αντισηπτικού από τους φαρμακοποιούς αλλά τους προτρέπει να το κάνουν κιόλας με βάση μια συνταγή που έχει εκδώσει για την παραγωγή γαληνικού σκευάσματος αντισηπτικού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για την τιμή, αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας και ο κόσμος που τα προμηθεύεται θα πρέπει να γνωρίζει ότι στην ετικέτα πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία: Στοιχεία φαρμακείου που παρασκεύασε το διάλυμα, Τίτλος «Αντισηπτικό διάλυμα χεριών κατά τις οδηγίες του Π.Ο.Υ», «Χρήση εξωτερική», «Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια», «Αποθηκεύστε το σκεύασμα μακριά από παιδιά», Ημερομηνία παρασκευής και Αριθμός παρτίδας.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass