Αιτήσεις και δικαιολογητικά με mail στην Περιφέρεια!

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ- ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ -ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 21:05

«Ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός» είναι το μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, αλλά και τη συνάντηση ενημέρωσης που συγκάλεσε η Περιφέρεια και η ΠΕΔ με τη συμμετοχή των δημάρχων της Θεσσαλίας, του καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χρ. Χατζηχριστοδούλου και των προέδρων των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κ.κ. Ντ. Γιαννακόπουλου (Λάρισας), Γ. Πέτρου (Τρικάλων), Αρ. Σπάνια (Καρδίτσας), Ευθ. Τσάμη (Μαγνησίας) ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη Θεσσαλία.

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημαρχείο Κιλελέρ στη Νίκαια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ήταν η ενημέρωση όλων για τον κορονοϊό και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει συντεταγμένα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ πολύτιμη αποδείχτηκε η παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος είναι και ο συντονιστής προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαμόρφωση οδηγιών στις πύλες εισόδου των χωρών της Ε.Ε. αναφορικά με τον συγκεκριμένο ιό.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τον κορονοϊό, τονίζοντας πως «είναι ένας καινούριος ιός, ο οποίος μας ανησυχεί, καθώς θέλουμε να αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας. Ο ιός μεταδίδεται με διάφορους τρόπους, όπως από τις επιφάνειες, αλλά και αερογενώς. Θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν τα προσωπικά μέτρα υγιεινής και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Από την πλευρά τους οι παριστάμενοι δήμαρχοι επανέλαβαν την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη προσέλευσή τους στις υπηρεσίες τους, όταν δύνανται να εξυπηρετηθούν με άλλον τρόπο, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και πλατφόρμες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για ορισμένες διαδικασίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, οι οποίοι εστίασαν τις παρεμβάσεις τους «στην αναγκαιότητα να περιοριστεί δραστικά, κάθε είδους δράση που αφορά στον συνωστισμό πολιτών, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για να διακοπεί η λειτουργία των χώρων που πιθανώς να συνωστίζονται οι νέοι, ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να μην πηγαίνουν σε χώρους που επικρατεί συγχρωτισμός, όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ και οι καφετέριες. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη που μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας».

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο κ. Αγοραστός προχώρησε στην ανακοίνωση μέτρων σε τρεις άξονες και δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανδημία με ανυπολόγιστες συνέπειες και δυσκολίες. Οι στιγμές είναι δύσκολες. Χρειάζεται πειθαρχία και ψυχραιμία. Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πάνω απ’ όλα σημασία έχει αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια θα ενισχύσει με αναπνευστήρες τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει λάβει σειρά μέτρων, χωρίς να παραβλέψουμε την επόμενη μέρα. Όταν η πανδημία περάσει θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι στη Θεσσαλία να το αντιμετωπίσουμε με σχεδιασμό και στρατηγική. Σήμερα αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η προσωπική ευθύνη του καθενός ανάγεται σε συλλογική ευθύνη».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κινούνται σε τρεις άξονες:

Α. Μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

1. Αναστολή των διά ζώσης συνεδριάσεων όλων των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου από 16/03/2020, των Επιτροπών Περιβάλλοντος, Πολιτισμού – Τουρισμού και της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα διά περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

2. Έχουν ανασταλεί και εξακολουθούν να αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3. Έχουν ανασταλεί οι συμμετοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις τουριστικές και επιχειρηματικές εκθέσεις και τις διοργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Β. Μέτρα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών:

1. Ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. Η Περιφέρεια θα κάνει αποδεκτή την υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μην χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.

3. Αναστέλλεται από 16/03/2020 έως 20/03/2020 η διενέργεια όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Μετά τις 20/03/2020 το μέτρο θα επανεξεταστεί με τα νέα δεδομένα.

4. Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια της Περιφέρειας.

Γ. Απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της Περιφέρειας:

Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass