«Θωρακίζονται» τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 21:00

Θωρακίζονται τα φαρμακεία του νομού Λάρισας απέναντι στο κορονοϊό. Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών ), χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης , αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν οι φαρμακοποιοί για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης επισημαίνει στην «Ε» πως ο κλάδος είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή για το πώς θα πρέπει να κινηθεί και για τα επιπλέον μέτρα που θα πρέπει να λάβουν και μετά τον χαρακτηρισμό του ΠΟΥ ως πανδημία. «Ως σύλλογος έχουμε φροντίσει να ενημερώσουμε τα μέλη μας με όλους τους τρόπους τηλεφωνικά, email σχετικά με το ποια είναι τα μέτρα που θα πρέπει να τηρήσουν. Τα φαρμακεία δεν πρόκειται να κλείσουν καθώς βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, όμως θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ήδη χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έστειλε ανακοίνωση αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε μέσα στα φαρμακεία. Ο σύλλογος σύντομα θα διανέμει και έντυπο ενημερωτικό υλικό, ώστε οι ασθενείς να ενημερώνονται για το πώς θα πρέπει να κινούνται στο εξής. Όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνουμε εμείς επικεντρώνονται στον συχνό αερισμό, την εξυπηρέτηση με μάσκα και γάντια, την τοποθέτηση ειδικού πλεξιγκλάς, την αποφυγή συνωστισμού μέσα στο χώρο του φαρμακείου, επιτρέποντας κάθε φορά την είσοδο σε 1 ή δυο ασθενείς που θα κρατούν απόσταση μεταξύ τους, απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι ) και περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών. Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Σύλλογος έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα , σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών ασφαλείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουτσούκης αναφέρει ότι είναι χρέος όλων να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και οι φαρμακοποιοί είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους απέναντι στους πολίτες με υπευθυνότητα και προσθέτει «Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να τη διαχειριστούμε με σοβαρότητα. Θα είμαστε στο πλευρό των ασθενών και θα τους παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη και ενημέρωση για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να αποτρέψουμε τη διασπορά της νόσου».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass