Ελεγχόμενη η είσοδος στο δημαρχείο της Λάρισας

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ *ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 20:01

Δημοτικοί αστυνόμοι θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τις δημοτικές υπηρεσίες της Λάρισας, προκειμένου να ελέγχουν την είσοδο των πολιτών σε αυτές και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ανάφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, χθες σε δηλώσεις του για τα νέα μέτρα πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, που λαμβάνει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες καφετεριών και καταστημάτων εστίασης του πεζοδρομημένου κέντρου της Λάρισας «να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συγχρωτισμού» τονίζοντας ότι: «ο συνωστισμός που παρατηρείται στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, στις καφετέριες είναι απαράδεκτος. Είναι πολύ σημαντικό θέμα για την πόλη και αναγκάζομαι να το θέσω, καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα, να δίνουμε λύσεις και στο κέντρο της πόλης να γίνεται ό,τι γινόταν το προηγούμενο διάστημα.

Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει αυτή η εικόνα στο κέντρο της πόλης για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία, που αφορά όλους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα με το καρναβάλι, κινδυνεύει να συμβεί και στη Λάρισα, αν συνεχίσει αυτή η εικόνα…».

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο μέτρο της διαχείρισης της εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημοτικές υπηρεσίες, παρουσία δημοτικών αστυνόμων, ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολίτης που δεν είναι ενημερωμένος για την επικινδυνότητα της κατάστασης και τη νέα φάση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η γενική εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς και τον ΕΟΔΥ, καθώς και η πληροφόρηση που έχουμε, είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δυσκολίες, από την ίδια την εξέλιξη της νόσου και η προσπάθεια ανακοπής της μετάδοσής της πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Λαρισαίων έχει πάρει σημαντικά μέτρα.

Έκλεισαν όλες οι δομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και βεβαίως προχωράμε και σε άλλα μέτρα, που αφορούν σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών στον Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε τα εξής: η διαχείριση της εισόδου των πολιτών που θα προσφεύγουν σε υπηρεσίες όπως το γραφείο εσόδων, το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, υπηρεσίες της κοινωνικής πολιτικής που βρίσκονται στο κτίριο της οδού Ρούσβελτ και τις δομές που υπάρχουν εκεί, να γίνεται με δημοτικό αστυνόμο.

Ο δημοτικός αστυνόμος θα βρίσκεται στην είσοδο των υπηρεσιών αυτών και θα ρυθμίζει, σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους τους, τον αριθμό των ατόμων που θα μπαίνουν για να εξυπηρετηθούν στα γραφεία, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν απόλυτη ανάγκη να εξυπηρετηθούν, να μην προσφεύγουν στις υπηρεσίες. Πιθανόν το επόμενο διάστημα να χρειαστεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα, καθώς όπως πληροφορούμαστε η κατάσταση μπαίνει σε μια πολύ σοβαρή διάσταση».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ

Όσο αφορά στον συνωστισμό που παρατηρείται στις καφετέριες στο κέντρο της Λάρισας ο κ. Καλογιάννης δήλωσε: «Ως δήμαρχος της πόλης, κάνω έκκληση… Ο συνωστισμός που παρατηρείται στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, στις καφετέριες είναι απαράδεκτος. Υπάρχει ένα τμήμα της κοινωνίας μας που στην κυριολεξία κοιμάται ακόμη και πρέπει να ξυπνήσει.

Αν θέλουν σε λίγο καιρό, σε 15 μέρες, σε ένα μήνα, να δουν εικόνες Ιταλίας, όπου όλα τα καταστήματα θα κλείσουν, ας συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο! Εδώ μπαίνει και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης του καθενός και βεβαίως και των ίδιων των καταστηματαρχών που πρέπει να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μη συγχρωτισμού.

Είναι πολύ σημαντικό θέμα για την πόλη και αναγκάζομαι να το θέσω, καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι οι φορείς να παίρνουν μέτρα, να δίνουμε λύσεις και στο κέντρο της πόλης να γίνεται ό,τι γινόταν το προηγούμενο διάστημα.

Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αλλάξει αυτή η εικόνα στο κέντρο της πόλης για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία, που αφορά όλους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα με το καρναβάλι, κινδυνεύει να συμβεί και στη Λάρισα, αν συνεχίσει αυτή η εικόνα…

Ας μην τρέχουμε εκ των υστέρων να βρούμε δικαιολογίες.

Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass