«Οχι νέα μέτρα με πρόσχημα τον κορονοϊό»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2020 16:22

«Να μην επιχειρηθούν αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία με πρόσχημα τον νέο κορονοϊό», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επισημαίνοντας: «Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την ανάπτυξη στο 2,8% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 και την έριξε στο 1% το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η ΝΔ προσπάθησε να αποδώσει αυτήν την πτώση στην ύπαρξη της επιδημίας του κορονοϊού. Όμως, το επιχείρημά της δεν έχει καμία βάση, γιατί η ιστορία με την επιδημία του κορονοϊού ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Με πιο απλά λόγια, το 2019 δεν είχαμε επιδημία. Πρέπει, ακόμα, να υπενθυμίσουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για ανάπτυξη 4%, που όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν, αλλά η οικονομική του πολιτική απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε ύφεση.

Τώρα, βεβαίως, με τα πραγματικά προβλήματα που θα επιφέρει η επιδημία του κορoνοϊού στην οικονομία (πλήγμα στον τουρισμό, στην εστίαση, στο θέαμα κ.λπ.) φοβάμαι πολύ ότι η παρούσα κυβέρνηση, με πρόσχημα αυτήν την κρίση, θα επιβάλει καινούρια αντιλαϊκά μέτρα. Ας μην πληρώσουν την ύφεση και την καινούρια κρίση τα συνήθη θύματα, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και οικονομικά ασθενέστεροι. Η κυβέρνηση πρέπει από τώρα να πάρει μέτρα για τη στήριξής τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass