Ανοίγουν τα 8 κρεβάτια της ΜΕΘ ΠΓΝΛ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΣΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 19:30

Εντός των προσεχών ημερών θα ανοίξουν στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα 8 από τα 20 κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης στη διάρκεια συνάντησής του με τον Λαρισαίο βουλευτή κ. Χρήστο Κέλλα.

Μέσα σε κλίμα έντονων προβληματισμών, αλλά και αιτημάτων για την ανάπτυξη όλων των κρεβατιών στις ΜΕΘ της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες αυξημένης ζήτησης λόγω πιθανής αντίστοιχης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, θέμα που έθεσε προχθές με δημόσια δήλωσή του και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Λαρισαίο βουλευτή για το άνοιγμα όλων των κλειστών κρεβατιών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αντί των τριών, που είχε αποφασιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η λειτουργία των 8 κρεβατιών θα καταστεί δυνατή με την ενίσχυση της κλινικής με 24 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική αναφορά έγινε και στη δυνατότητα μετατροπής της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε πλήρη ανάπτυξη χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί εάν και πότε θα υπογραφεί η διυπουργική απόφαση για την ένταξη της ΜΑΦ στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, ώστε να είναι δυνατή η ενίσχυσή της με προσωπικό.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Λαρισαίος βουλευτής έθεσε και το θέμα της λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Λάρισα, που συζητείται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, ζητώντας από τον υφυπουργό να διερευνήσει τη δυνατότητα επαναφοράς της παλαιάς δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, η οποία δεν έγινε το 2011 αποδεκτή εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας του υπουργείου να χρηματοδοτήσει την πλήρη λειτουργία της μονάδας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι η υπόθεση της δωρεάς, που δεν έγινε αποδεκτή, έκλεισε οριστικά και δεν υπάρχει καμία περίπτωση επαναφοράς της από την πλευρά του ιδρύματος Νιάρχου, ενώ έκρινε ενδιαφέρουσα και προφανώς αναγκαία τη λειτουργία Εντατικής Μονάδας Παίδων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της 5ης ΥΠΕ, που καλύπτονται σήμερα από νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αίτημα που δεσμεύτηκε να εξετάσει μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass