Αντίθετη στον σκληρό κομματικό μηχανισμό…

Η ΕΙΝΚΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 16:18

Αποφασισμένη να βρεθεί απέναντι σε κάθε επικείμενη απόπειρα «να καταργηθούν και τα στοιχειώδη ίχνη αξιοκρατίας και να εγκατασταθεί ένας σκληρός κομματικός μηχανισμός στο νοσοκομείο» δηλώνει η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας με αφορμή δημοσιεύματα για τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου, Χαράλαμπο Μπαλή, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ για την παραίτηση του διοικητή «Οργή και αναστάτωση προκαλούν στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο για τους λόγους και τις διαδικασίες που οδήγησαν στην παραίτηση του νέου Διοικητή του νοσοκομείου. Οι τοπικοί παράγοντες της κυβέρνησης που εκλέχθηκε με σημαία την αξιοκρατία και την «αριστεία» στήριξαν του εκπροσώπους του κυβερνητικού/εργοδοτικού συνδικαλισμού στην απαίτησή τους να συνδιοικούν το νοσοκομείο και να ορίσουν με αυστηρά κομματικά κριτήρια όλους τους προϊσταμένους. Αυτή η απαίτηση και η προφανής άρνηση του νεοδιορισμένου Διοικητή να αναλάβει τέτοιες ανήθικες δεσμεύσεις οδήγησαν στο να μείνει και πάλι αδιοίκητο το πολύπαθο Νοσοκομείο μας.

Σε μια περίοδο που οι ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό έχουν πιάσει κόκκινο και τίποτα δεν προχωράει λόγω της μη ύπαρξης ΔΣ στο Νοσοκομείο που λίγο πριν την κυβερνητική αλλαγή αυτονομήθηκε μετά από πολυετείς αγώνες μας. Σε μια περίοδο που εκκρεμούν σοβαρές διοικητικές διαδικασίες, όπως η κατάρτιση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, η εγκατάσταση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και άλλα σοβαρά ζητήματα κάποια κομματικά στελέχη, που καταχρηστικά χρησιμοποιούν την ιδιότητα του συνδικαλιστή για να παραγοντίζουν, βυθίζουν με τη στήριξη των κυβερνητικών στελεχών το Νοσοκομείο μας σε μια νέα περίοδο διοικητικής απραξίας.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι οι τοπικές διοικήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις ούτως ή άλλως καταστροφικές για τη Δημόσια Υγεία πολιτικές, προειδοποιούμε τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι σε όλες τις επικείμενες απόπειρες να καταργηθούν και τα στοιχειώδη ίχνη αξιοκρατίας και να εγκατασταθεί ένας σκληρός κομματικός μηχανισμός στο νοσοκομείο μας θα μας βρουν απέναντι» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΙΝΚΥΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass