«Οχι σε διοικητή ανδρείκελο στο ΓΝΛ»

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 16:08

"Να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Χαρ. Μπαλή και να κριθεί το έργο του αποκλειστικά με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά του" απαιτεί από την κυβέρνηση η συνδικαλιστική παράταξη Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και με ανακοίνωσή της θεωρεί "αδήριτη ανάγκη την ύπαρξη ενός διοικητή ο οποίος δεν αποτελεί κομματικό ανδρείκελο αλλά απρόσκοπτο λειτουργό στον πολύπαθο τομέα της υγείας".

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη "Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο ΔΣ του Σωματείου μας, αδυνατούμε να μείνουμε αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη δήλωση παραίτησης του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το τελευταίο διάστημα αναπαράγεται στον τοπικό Τύπο μία σειρά δημοσιευμάτων που περιγράφει ως κύρια αιτία της παραίτησης του Διοικητή την προώθηση κομματικών πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα φημολογείται πως μέλη της ΔΑΚΕ με έξωθεν παρέμβαση υπέδειξαν την κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού του ΓΝΛ.

Ως Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση θεωρούμε πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις απηχούν παλιότερες εποχές και αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΛ. Παράλληλα, ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό ήθος που ευαγγελιζόταν προεκλογικά η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Αναμένουμε, λοιπόν, από τη ΔΑΚΕ την τοποθέτηση της περί των προαναφερθέντων δημοσιευμάτων.

Όπως στο πρόσφατο παρελθόν η Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση αγωνίστηκε ανιδιοτελώς και μαζί με τη ΔΑΚΕ απέναντι στα κοινά προβλήματα έτσι και τώρα δε θα διστάσει να ψέξει και να στηλιτεύσει πρακτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων. Κάνουμε έκκληση στους κυβερνώντες να αποδείξουν έμπρακτα τη θέλησή τους για μία χώρα μακριά από τα πάθη του παρελθόντος και τις διαχωριστικές γραμμές. Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Μπαλή και να κριθεί το έργο του αποκλειστικά με γνώμονα την ουσιαστική προσφορά του. Εξάλλου θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την ύπαρξη ενός διοικητή ο οποίος δεν αποτελεί κομματικό ανδρείκελο αλλά απρόσκοπτο λειτουργό στον πολύπαθο τομέα της υγείας.

ΥΓ: Δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου και ούτε καν συζήτηση για όσα γράφτηκαν" καταλήγει η ανακοίνωση της Ανανεωτικής Ενωτικής Κίνησης".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass