Αντίθετοι με τις ΣΔΙΤ στον χώρο της υγείας

ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 16:36

Την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε σκέψη σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας, που προωθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εκφράζουν οι συλλογικοί φορείς των νοσοκομειακών γιατρών της Λάρισας και με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τις επιχειρήσεις καταστολής των κινητοποιήσεων των γιατρών στην Αίγλη Ζαππείου με αφορμή τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης.

Αναλυτικά ο σύλλογος ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σύνθημα «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους γιατρούς των νοσοκομείων και όχι μόνο (βλέπε φοιτητές, εργαζομένους και τα λοιπά) τείνει να γίνει η συνήθης κυβερνητική στρατηγική» για να σημειώσει:

1. Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και των νοσοκομείων, έχοντας αφιερώσει σε αυτόν τον τομέα τη ζωή μας.

2. Οι Έλληνες νοσοκομειακοί ιατροί παρότι είναι οι πιο χαμηλόμισθοι της Ευρώπης συνεχίζουν να υπηρετούν αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και υλικών προάγοντας την υγεία στη χώρα.

3. Πάγια και αμετακίνητη θέση του συλλόγου μας είναι ότι το ΕΣΥ θα πρέπει να διατηρήσει αδιαπραγμάτευτα αποκλειστικά τον Δημόσιο Χαρακτήρα του καθώς δημιουργήθηκε με χρήματα και το υστέρημα του φορολογούμενου Έλληνα . Η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο δεν αποτελεί λύση αλλά καταλήστευση των πολιτών την οποία και καταγγέλλουμε.

Από την πλευρά της η ΕΙΝΚΥΛ αφού περιγράφει τα προχθεσινά γεγονότα της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ με τη δικής της ανακοίνωση σημειώνει:

«Η απάντηση για μια ακόμα φορά του αστικού κράτους εναντίον της ελεύθερης φωνής των λειτουργών της υγείας ήταν τα ΜΑΤ, η απρόκλητη βία και τα χημικά.

Είναι γελασμένοι στην κυβέρνηση και τον ΠΙΣ, αν πιστεύουν ότι με προστατευμένες με βία και καταστολή φιέστες θα εκχωρήσουν τη δημόσια υγεία, παρακάμπτοντας τα λαϊκά συμφέροντα και την αγωνιστική θέση και θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών. Καταγγέλλουμε την κρατική βία και την καταστολή, την επίθεση με ΜΑΤ με χρήση χημικών, εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών και λοιπών εργαζομένων στην Υγεία.Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν μπορούν να ανακόψουν τον αγώνα μας εναντίον της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass