ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2019 22:04

Το ΚΕΣΥΠΕ, η φύλαξη του ΠΓΝΛ και οι εκλογές των φαρμακοποιών

Συγκροτείται με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.).

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και οι διοικητές των 7 Υγειονομικών Υπηρεσιών μεταξύ των οποίων ο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης με αναπληρωτή τον υποδιοικητή Δημήτρη Δημητριάδη.

* * *

*Σήμερα στις 11:00 π.μ. στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αγιασμού του Δ.Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας».

* * *

*Παρατείνεται η σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και της εταιρείας Δημήτριος Παν. Νάνης με δ.τ. «ΝΑΝΙS SECURITY» για τη φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η παράταση έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2019 και μέχρι τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση νέου συνοπτικού διαγωνισμού ή αντίστοιχου τακτικού διαγωνισμού ή την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

* * *

*Τάσεις σταθεροποίησης αν και σε υψηλά επίπεδα ακολουθεί η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στον νομό Λάρισας. Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του χρόνου έφθασε τα 213 εκ των οποίων τα 42 (ποσοστό 19,7%) στον νομό Λάρισας.

Από αυτά τα 15 εμφανίζονται σε περιοχές του δήμου Λαρισαίων, τα 7 στον Δήμο Τυρνάβου, τα 6 στον Δήμο Κιλελέρ, από τρία στους Δήμους Τεμπών, Αγιάς και Φαρσάλων και 5 στον Δήμο Ελασσόνας.

Όπως αναφέρεται στην επιδημιολογική έκθεση, την περίοδο 2019, μέχρι τις 26/09/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

* Επίσημο πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τραύματος Χεριού και Συγκολλήσεων αποτελεί το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, μετά την απόκτηση της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης FESSH (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού).

Η χορήγηση της Ευρωπαϊκής διαπίστευσης, πραγματοποιήθηκε μετά από αξιολόγηση του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια που έθεσε σε ισχύ η FESSH από την έναρξη του 2019, με κυριότερα τα εξής:

* Η ύπαρξη εξειδικευμένων στη Χειρουργική χεριού και στη Μικροχειρουργική, Ορθοπαιδικών Χειρουργών, οι οποίοι διαθέτουν πλούσια κλινική και χειρουργική εμπειρία στην αντιμετώπιση του τραύματος του χεριού και του άνω άκρου.

* Ο αριθμός των επεμβάσεων που έχουν διενεργηθεί στο Νοσοκομείο και αφορούν όλο το φάσμα της χειρουργικής χεριού και άνω άκρου, συμπεριλαμβανομένων πολλών επεμβάσεων συγκολλήσεων μετά από ακρωτηριασμούς.

* Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός που είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

* Η λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης

Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου, στην οποία στηρίχθηκε η νέα μεγάλη διάκριση που απέσπασε το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τον καθηγητή Ορθοπαιδικής και πρωτοπόρο στη Χειρουργική Χεριού και Μικροχειρουργική κ. Αλέξανδρο Μπερή, την εξειδικευμένη Χειρουργό Χεριού / Μικροχειρουργό και κάτοχο του Ευρωπαϊκού διπλώματος Χειρουργικής χεριού κ. Ελλάδα Παπαδογεώργου και τον συνεργάτη τους Ορθοπαιδικό Χειρουργό κ. Νικόλαο Δανιηλίδη.

* * *

*Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών του

Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, που διεξάγονται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

Οι υποψηφιότητες πάντως μπορούν να κατατεθούν στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2019.

* * *

* Έμφαση στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αντικαπνιστικών ελέγχων δίνει το νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Υγείας, που δόθηκε για διαβούλευση.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: η καθιέρωση του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ μεταξύ των αρχών επιβολής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, καθώς και η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων κατά κύριο λόγο, η καθιέρωση κατά την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία τακτής προθεσμίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού μάσησης.

* * *

* Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η 5η ΥΠΕ το σχέδιο των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό πληροφορικής λογισμικά πακέτα κ.λπ..

Από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχόλια και παρατηρήσεις, στη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, για τη διασφάλιση της επίτευξης των στόχων που έχει θέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Το σχέδιο των τεχνικών προδιαγραφών έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της 5ης ΥΠΕ. (www.dypethessaly.gr / PORTAL 5ΗΣ ΥΠΕ / Προγραμματισμός Προμηθειών 2019 / Φορέας: 5η Υγειονομική Περιφέρεια...)

Η υποβολή παρατηρήσεων επί των τεχνικών προδιαγραφών και προτύπων θα γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή στο email: procurement@dypethessaly.gr

* * *

Στα Φάρσαλα οι «Γιατροί του Κόσμου»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ

2

Στα Φάρσαλα βρίσκεται από προχθές Κυριακή κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου», προκειμένου από χθες μέχρι αύριο Τετάρτη, να προχωρήσουν σε εξετάσεις μαθητών.

Οι εξετάσεις γίνονται στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων με ραντεβού και αφορούν μαθητές των Α’ και Δ’ τάξεων του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου και Λυκείου, των σχολείων της επαρχίας.

Οι μαθητές θα εξεταστούν από παιδίατρο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο και οδοντίατρο, με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε να δοθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας του κάθε μαθητή που απαιτείται.

Με την αποστολή στην οποία συμμετέχουν δύο παιδίατροι, ένας οφθαλμίατρος, ένας καρδιολόγος κι ένας οδοντίατρος, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τις αντιδημάρχους κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δέσποινα Συροπούλου. Προχθές Κυριακή εξάλλου, στα Φάρσαλα εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων, τους γιατρούς υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κώστας Μπαλατσός και ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Κουκουλιός.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Φαρσάλων συνδράμει στο έργο των «Γιατρών του Κόσμου» καλύπτοντας τα έξοδα της διαμονής τους στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass