Η μετάβαση από το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. στον Ε.Ο.Δ.Υ.

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 22:07

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μεταβατικών διατάξεων του ν. 4600/2019 με τον οποίο καταργείται το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. και ιδρύεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), δίνει το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο μέχρι τη συγκρότηση του Δ.Σ του Ε.Ο.Δ.Υ οι αρμοδιότητές του ασκούνται από το Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ ενώ εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ.

Το προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ), μεταφέρεται αυτοδίκαια με την ίδια έννομη σχέση στον Ε.Ο.Δ.Υ. Μετά την έκδοση του οργανισμού το προσωπικό αυτό κατατάσσεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας, σε αντίστοιχες κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα οργανικές θέσεις, που προβλέπονται από τον οργανισμό και αν δεν υπάρχουν, σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση κατάταξης, σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα.

Οι υπάλληλοι που υπηρετούν ως ιατροί ΠΕ στον Ε.Ο.ΔΥ, ύστερα από αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται μέχρι και 9-9-2021, και κρίση του Συμβουλίου Επιλογής Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. εντάσσονται σε αντίστοιχη κενή οργανική θέση του κλάδου Ιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., που προβλέπεται στον οργανισμό του Ε.Ο.Δ.Υ.

Υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που έχουν διατεθεί με οποιοδήποτε καθεστώς σε άλλους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, μπορούν να μεταταγούν στους φορείς που έχουν διατεθεί και υπηρετούν, ύστερα από αίτησή τους, που υποβάλλεται στους φορείς αυτούς εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως και 9/5/2019.

Στην περίπτωση των γιατρών που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, η αίτηση υποβάλλεται έως και 9/5/2019 και η μετάταξη διενεργείται το αργότερο εντός 3 ετών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως και 9-3-2022, σε κενή ή προσωποπαγή θέση του κλάδου ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.

Οι ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. που έχουν διατεθεί σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, εφόσον μεταταχθούν στους οικείους φορείς, δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα ή θέση, πλην των ανωτέρω μονάδων εντός του φορέα που μετατάσσονται.

Οι υπάλληλοι που δεν θα υποβάλουν αίτηση για μετάταξη, είτε η αίτησή τους απορριφθεί, κατατάσσονται σε κενή ή προσωποπαγή θέση του Ε.Ο.Δ.Υ.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι ιατροί Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., όσο και οι ειδικευμένοι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

2 9 4 2019

Και χωματερή για αποσυρόμενο ιατρικό εξοπλισμό ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Δίπλα από τη ράμπα που οδηγεί στο αμφιθέατρο και στα εξωτερικά ιατρεία. Αν μη τι άλλο η διοίκηση οφείλει να φροντίσει για την απομάκρυνσή του άχρηστου υλικού…

 

 

 

Εξατομικευμένη η φροντίδα ασθενών με Alzheimer

3ALZHEIMER 9 4 2019

Για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τη νόσο Alzheimer κλήθηκε να μιλήσει στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ο ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Στη διάλεξή του μίλησε για το ιατρο-κοινωνικό θέμα της αύξησης των κρουσμάτων ανοϊκών συνδρόμων, ως συνέπεια της παράτασης του μέσου χρόνου ζωής του παγκόσμιου πληθυσμού, με τεράστιες συνέπειες τόσο στην ποιότητα ζωής των πασχόντων και των συγγενών τους, όσο και στα εθνικά συστήματα υγείας.

Συνδυαστικά με τη θεραπευτική αγωγή, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε και κάποιες σημαντικές αρχές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την αντιμετώπιση και φροντίδα των ασθενών με νόσο Alzheimer, με κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Όπως είπε, ο κάθε ασθενής έχει τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά της οποίας πρέπει να καθορίζουν τις ανάγκες του και να επιφέρουν εξατομικευμένη αντιμετώπιση της φροντίδας του, χωρίς να υπάρχουν γενικοί κανόνες. Οι φροντιστές πρέπει να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία προοδευτική νόσο, με διαφορετικές ανάγκες του ασθενή κατά την εξέλιξή της. Ιδιαίτερη υποστήριξη και συμβουλευτική θα πρέπει να λαμβάνουν όμως και οι φροντιστές, ο δύσκολος ρόλος των οποίων τους αναγκάζει να απομονωθούν κοινωνικά και οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι δικές τους πιθανότητες να νοσήσουν!

Τέλος, απαντώντας στους προβληματισμούς του οικογενειακού περίγυρου των ασθενών με Alzheimer, υπογράμμισε ότι ακόμα και σε τελικά στάδια, στα οποία ο ασθενής φέρεται να μην αναγνωρίζει τους οικείους του, η συναισθηματική κατάσταση των ασθενών δεν διαταράσσεται και τους παρότρυνε να αφιερώνουν χρόνο μαζί τους.

 

 

Ογκολογικό Συνέδριο Κ. Ελλάδας στη Λάρισα

Η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει για 1η χρονιά το «Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος» από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» στην Λάρισα.

Διακεκριμένοι Έλληνες Ιατροί και Βιολόγοι από όλη την Ελλάδα θα απαρτίζουν το ιατρικό συνέδριο σε μια αλληλουχία ομιλιών, διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των ιατρών για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του καρκίνου, η συμβολή στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης (πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου), η παρουσίαση των τελευταίων επιτευγμάτων της έρευνας, καθώς και η ευαισθητοποίηση των αρχών των επιστημονικών φορέων για το μέγεθος του προβλήματος των κακοηθών νεοπλασματικών νοσημάτων.

Η έναρξη σου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECredits) για τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass