«Προβάλετε προσλήψεις, έργα και συμβάσεις»!

ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η 5η ΥΠΕ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ * ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 900 ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΙ 90 ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ * ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2019 22:40

Σε προεκλογική τροχιά θα κινηθούν τις επόμενες εβδομάδες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Ελλάδας καθώς η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ έδωσε χθες σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις στους διοικητές και τους αναπληρωτές τους, αφενός να επισπεύσουν τις διαδικασίες των προσλήψεων αφετέρου να προβάλουν τις δραστηριότητές τους με ιδιαίτερη έμφαση τις προσλήψεις, τα έργα και τις συμβάσεις.

Η συνάντηση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ με τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των τακτικών τους συναντήσεων έγινε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με το θέμα των προμηθειών φαρμάκου να κυριαρχεί.

Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους διοικητές για τις νέες διαδικασίες προμήθειας φαρμάκων στα νοσοκομεία μέσα από κεντρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας διευκρινίσεις για την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ των νοσοκομείων και των φαρμακευτικών εταιρειών και βιομηχανιών που έχουν προκύψει μέσω των κεντρικών διαγωνισμών, προκειμένου να συνεχιστεί η προμήθεια των φαρμάκων.

Σε άλλο σημείο της συνάντησης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου ανακοίνωσε την πρόσληψη 90 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της περιφέρειάς του από τις 900 συνολικά προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, που θα προκηρύξει σύντομα το Υπουργείο Υγείας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι 110 από τις 1.500 προσλήψεις λοιπού προσωπικού καθώς και άλλες 59 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Αντωνίου ζήτησε από τους διοικητές να επισπεύσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των προσλήψεων όπου είναι εφικτό, ενώ παράλληλα τους συνέστησε να προβάλουν το έργο τους και τις δραστηριότητες των νοσοκομείων τους στα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας έμφαση εκτός των προσλήψεων σε έργα που βρίσκονται σε όλα τα στάδια από την προετοιμασία και την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι την υλοποίηση και την παράδοσή τους. Πρόκειται για κεντρική κατεύθυνση καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι το πλούσιο έργο που παράγεται σε όλες τις βαθμίδες της υγείας δεν εμφανίζεται ή υποβαθμίζεται, ενώ αναδεικνύονται θέματα που δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση στον χώρο της υγείας παρά τα υπάρχοντα προβλήματα.

Όσον αφορά στα οικονομικά, στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα του ορίου πληρωμών στους προϋπολογισμούς, με τη διοίκηση της ΥΠΕ να ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν οι πρώτες επιχορηγήσεις του πρώτου τριμήνου του νέου χρόνου.

*Σημειώνεται ότι από τη συνάντηση απουσίαζε ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας Παν. Νάνος, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις 10 Απριλίου και παραμένει αμφίβολο αν θα επιστρέψει στα καθήκοντά του καθώς το τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να δηλώσει και τυπικά την παραίτησή του προκειμένου να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου της λίμνης Πλαστήρα.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass