ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «Ε»

Έρχονται φάρμακα κατά του μελιταίου

* Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από εκπροσώπους της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης *Διαβεβαίωση Κ. Καραμπάτσα ότι «κανένας δεν θα βρεθεί αποκλεισμένος από τις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας»

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2015 8:12

 

Τη διαβεβαίωση που έλαβε αρμοδίως ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει εξομαλυνθεί το πρόβλημα έλλειψης ριφαμπικίνης, του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού, έδωσε χθες ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Κώστας Καραμπάτσας, στους εκπροσώπους τοπικών φορέων που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.

Επρόκειτο για παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Λάρισας, ήτοι εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ των αγροτών, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ που μετέβησαν στα γραφεία του κ. Καραμπάτσα και εν συνεχεία του διοικητή της ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, λαμβάνοντας αφορμή από τα δημοσιεύματα της «Ε» για την έλλειψη του συγκεκριμένου φαρμάκου. Στο υπόμνημα που παρέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Φθάσαμε στην απαράδεκτη κατάσταση στο όνομα των κερδών των φαρμακοβιομήχανων να υπάρχει σοβαρή έλλειψη στην αγορά και στα δημόσια νοσοκομεία του φαρμάκου για το μελιταίο πυρετό, ένα φάρμακο που στοιχίζει 2 ευρώ, που όμως η έλλειψη για τον ασθενή μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές μέχρι και θάνατο. Την ίδια ώρα οι φαρμακοβιομήχανοι με τις πλάτες της συγκυβέρνησης παράγουν φάρμακα που έχουν μεγαλύτερα κέρδη και όχι με βάση τις ανάγκες του λαού.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί συνέπεια της εξάρτησης των νοσοκομείων από τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα επέκταση του οικονομικού στραγγαλισμού τους, με την κατακόρυφη μείωση των λειτουργικών δαπανών απ' την προηγούμενη συγκυβέρνηση, που συντηρεί και η σημερινή.

Απαιτούμε να υπάρχει άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση, τους διοικητές νοσοκομείων, την ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας για την άμεση διάθεση του φαρμάκου έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς ασθενής». Και συνεχίζουν παραθέτοντας τη σειρά των κλασικών αιτημάτων των φορέων για θέματα Υγείας.

Ο Κ. Καραμπάτσας, παρούσης και της Βίκυς Σουλτσιώτου προϊσταμένης του φαρμακείου του νοσοκομείου, ενημέρωσε ότι κατόπιν επαφών με τους αρμοδίους στον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ αλλά και της εταιρίας που παράγει το φάρμακο παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα τροφοδοτηθούν τα ελληνικά νοσοκομεία με ποσότητες που θα μεταφερθούν από άλλες χώρες ενώ στη Λάρισα θα φτάσουν περισσεύματα που διαθέτουν άλλες περιοχές της χώρας. «Σήμερα διαθέτουμε μερική επάρκεια, δεν υπάρχει παντελής έλλειψη ριφαμπικίνης» εξήγησε ο Κ. Καραμπάτσας ενημερώνοντας ότι «κάθε πρωί εξελίσσονται συσκέψεις και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας ώστε να αντιμετωπίζονται αμέσως τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν κάποιοι προμηθευτές στις παρούσες δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες».

Αναγνωρίζοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση λειτούργησε το καμπανάκι που ακούστηκε από τον Τύπο καθώς και τον ρόλο των φορέων που διαμαρτύρονται, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού κάλεσε τους εκπροσώπους που τον επισκέφθηκαν να ενημερώσουν και εκείνοι ανθρώπους με προβλήματα, άνεργους, ανασφάλιστους, ότι οι «πόρτες είναι ανοιχτές, κανείς να μην νιώσει ακάλυπτος όταν χρειαστεί ιατρική συνδρομή, κανένας δεν θα βρεθεί αποκλεισμένος από τις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass