Γενικότερη η έλλειψη του φαρμάκου για τον μελιταίο

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 18:23

 

Σε γενικότερη έλλειψη του φαρμάκου και μάλιστα πανελληνίως τόσο σε νοσοκομεία όσο και στην ιδιωτική αγορά αποδίδουν την μη κάλυψη των ασθενών του Πανεπιστημιακού που πάσχουν από μελιταίο πυρετό με ριφαμπικίνη, ο διοικητής Κώστας Καραμπάτσας και η Βάια Σουλτσιώτου προϊσταμένη του φαρμακείου του νοσοκομείου, που σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση, απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας:

«Σχετικά με την έλλειψη φαρμάκου, σας επισημαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, πράγματι παρατηρείται μερική κάλυψη των αναγκών του Π.Γ.Ν. Λάρισας με τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ριφαμπικίνης (RIFADIN vial & tb) από τις προμηθεύτριες εταιρίες.

Αυτό οφείλεται πρωτίστως στις ίδιες τις εταιρίες και στην αδυναμία επαρκούς παροχής του φαρμάκου και σε καμία περίπτωση σε οικονομική δυσπραγία του Νοσοκομείου.

Άλλωστε, η έλλειψη του φαρμάκου αυτή διαπιστώνεται σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, αλλά και στην ιδιωτική αγορά. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από εξωτερικούς ασθενείς του Νομού που λαμβάνουν το σκεύασμα RIFADIN tb, σχετικά με την αδυναμία εύρεσης του φαρμάκου ακόμη στα ιδιωτικά φαρμακεία της πόλης, κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης κ. Γ. Μακρυγιάννης, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία.

Το Π.Γ.Ν. Λάρισας, μέσω του φαρμακείου του, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των υπευθύνων σχετικά με την προαναφερθείσα έλλειψη, ζητώντας να μεριμνήσουν για την αποκατάστασή της. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο έχει απευθυνθεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΕΟΦ & τις προμηθεύτριες εταιρίες.

Ευελπιστούμε σε άμεση επίλυση του θέματος, που αφορά τεχνικά ζητήματα της αγοράς και όχι οικονομική δυσκολία του Νοσοκομείου μας και μεριμνούμε άοκνα με κάθε δυνατό τρόπο για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass