Στο στόχαστρο Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Πολάκης

* ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 28 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 1 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 15:30

Μέτωπο κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τον οποίο συνδέουν με επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα φαίνεται να συγκροτούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με διαδοχικές ομαδικές ερωτήσεις σε διάστημα μόλις τριών ημερών προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για μεροληπτική στάση υπέρ της «Γενικής Κλινικής Euromedica Θεοτόκος» με στόχο την επαναλειτουργία της αλλά και την έκβαση της υπόθεσης του «Ιπποκράτειου Θεραπευτηρίου», που ελέγχεται για εικονικά νοσήλια και παράνομες συνταγογραφήσεις.

Χθες με ερώτησή τους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάνουν λόγο για πακτωλό χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε αμφισβητούμενες κλινικές στη Λάρισα υποστηρίζοντας ότι η επιμονή του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξει την ιδιωτική κλινική «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος» προκαλεί πολλά ερωτήματα και κινεί υποψίες. Ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα 15 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων δύο πρώην υπουργοί Υγείας, οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Ανδρέας Λοβέρδος μιλούν για «εκλεκτικές σχέσεις» με επιχειρηματικά συμφέροντα στο Υπουργείο Υγείας.

Και στις δύο ερωτήσεις -τις οποίες πάντως δεν συνυπογράφουν οι Λαρισαίοι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας της Ν.Δ. και Κώστας Μπαργιώτας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντίθετα με τον Γ. Κατσιαντώνη που την υπογράφει-, γίνεται αναλυτική αναφορά στην «EUROMEDICA ΘΕΟΤΟΚΟΣ Α.Ε.» και νυν «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ Α.Ε. ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» αλλά και στα αποτελέσματα του ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Επικρίνεται ο κ. Πολάκης ότι όχι μόνο δεν έλεγξε την υπόθεση ως όφειλε αλλά τον Φεβρουάριο του 2018 «διαπίστωσε» ότι η κλινική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της ενώ από στις αρχές του καλοκαιριού ενεργοποίησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του υπουργείου Υγείας, η οποία και συνεδρίασε στο τέλος Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης που είχε υποβληθεί από την κλινική «Θεοτόκο» για την επαναλειτουργία της.

Στην ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. μάλιστα αποκαλύπτεται και η «πρωτοφανής» όπως χαρακτηρίζεται παρέμβαση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό με την οποία ζήτησε να μάθει για ποιους λόγους δεν έχει χορηγήσει τη σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία της κλινικής.

Παράλληλα στις δύο ερωτήσεις γίνεται αναφορά στην ιδίων συμφερόντων ψυχιατρική κλινική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε.», υπόθεση της οποίας, για παρανομίες και ύποπτες χρεώσεις διερευνάται από τη δικαιοσύνη ενώ σημειώνεται ότι η νυν διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όχι μόνο δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και δεν διερεύνησε τις νέες χρεώσεις, αλλά δια του αντιπροέδρου της κ. Γεωργακόπουλου με χειρόγραφή του σημείωση επάνω στην εισήγηση της υπηρεσίας, διέταξε την παράταση της σύμβασης, με αποτέλεσμα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να έχει σύμβαση με κλινική που δεν έχει βεβαίωση καλής λειτουργίας!

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον υπουργό Υγείας για ποιο λόγο εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε τρόπο τη συγκεκριμένη κλινική αγνοώντας επιδεικτικά τα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για αυτήν καθώς και για ποιο λόγο αντί να καταγγελθεί η σύμβαση και να προωθηθεί ο έλεγχος της ψυχιατρικής κλινικής, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κωλυσιεργεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου να πληροφορηθούν ποιοι λόγοι επιβάλλουν να προχωρήσει στην αδειοδότηση της ιδιωτικής κλινικής «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΑΕ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ», ενάντια στα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. και γιατί συγκρότησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας με αποκλειστικό και μόνο θέμα την εξέταση της ένστασης της ανωτέρω κλινικής και ποια ήταν η εισήγηση της Έκθεσης Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για την ανάκληση ή μη της άδειάς της;

Παράλληλα ρωτούν ποιοι είναι οι λόγοι που δεν συμμορφώνεται με τα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. αναφορικά με την ιδιωτική ψυχιατρική κλινική καθώς και γιατί ενώ η συγκεκριμένη ψυχιατρική κλινική δεν έχει βεβαίωση καλής λειτουργίας, παρανόμως, συνεχίζει να έχει σύμβαση με τον. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και βάσει ποιας διάταξης νόμου ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Γεωργακόπουλος άλλαξε την εισήγηση της Υπηρεσίας και έδωσε παράταση σε κλινική που δεν έχει βεβαίωση καλής λειτουργίας. Ενώ ζητά από τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή το Πόρισμα του Ο.Γ.Α. για τις ψυχιατρικές κλινικές, την Έκθεση Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για την κλινική «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΑΕ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» και την Έκθεση Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για την ψυχιατρική κλινική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass