ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

ΚΚΕ και Γ. Λαμπρούλης στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 15:32

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, περιόδευσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στα πλυντήρια.

Επισκέφθηκαν την παθούσα, της παρέδωσαν την επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του κόμματος. Εν συνεχεία επισκέφθηκαν χώρους του νοσοκομείου, αλλά και τον χώρο των πλυντηρίων όπου συνέβηκε το ατύχημα και είχαν συζήτηση με τους εργαζόμενους, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου. Επισημάνθηκε ότι «το ατύχημα και το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων είναι πρωτίστως πολιτικό, έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».

Σε σχετική ανακοίνωση της Τ. Ε. Λάρισας του ΚΚΕ αναφέρεται: «Έτσι, μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων, αφού αποτελούν κόστος, αναιρούνται και θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού για δημόσια δωρεάν υγεία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι και μετά το ατύχημα συνεχίζουν οι εργαζόμενες να μην έχουν ατομικά μέσα προστασίας.

Επισημάνθηκε ότι για τα απαρχαιωμένα μηχανήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, την εντατικοποίηση της εργασίας, την παντελή έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, ευθύνη έχουν οι διοικήσεις του νοσοκομείου, η 5η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».

Στη συνάντηση με τον διοικητή «αναδείχθηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε προσωπικό, όπως και η λήψη όλων των απαραίτητων αναγκαίων μέτρων από την πλευρά της διοίκησης που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας στο νοσοκομείο, αλλά και όλων των αναγκαίων απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει κανένας συμβιβασμός, ανοχή και αναμονή. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανώσουν την πάλη. Και επειδή αυτό που επικρατεί στα νοσοκομεία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα, σε συμμαχία να δρομολογήσουν γενικότερες αλλαγές για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, για υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass