ΑΠΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το 18ο ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2018 15:40

Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στις 30 - 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου το 18ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας στο ξενοδοχείο «Grecotel Larissa Imperial» στη Λάρισα.

Το Συμπόσιο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι φροντίζουν την υγεία του παιδιού και του εφήβου, τους παιδίατρους, τους γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές. Κάθε χρόνο περισσότερα από 500 άτομα από τη Θεσσαλία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συγκεντρώνονται στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου. Στο φετινό Συμπόσιο θα αναπτυχθούν θέματα επίκαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Συμπόσιο αρχίζει την Παρασκευή 30 Μαρτίου με Κλινικό Φροντιστήριο, το οποίο αφορά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ. θα γίνει το κομμάτι της αναζωογόνησης στα βρέφη και παιδιά, από την κ. Ι. Τάσσιου, παιδοεντατικολόγο και τον κ. Ε. Αλεξόπουλο, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής και Παιδοπνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από τις 2 μ.μ. – 5 μ.μ. το κομμάτι της αναζωογόνησης στα νεογνά, από τις κ. Α. Γαϊτανά, Μ. Γουδεσίδου, Ε. Παπαδημητρίου, διευθύντριες ΕΣΥ και την κ. Α. Καλαϊτζή, Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ της Νεογνολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για τη συμμετοχή στα Κλινικά Φροντιστήρια απαιτείται προεγγραφή (δωρεάν) στη γραμματεία της Παιδιατρικής Κλινικής (τηλ. 2413-501113).

Το Σάββατο 31 Μαρτίου το Συμπόσιο θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. με διαδραστική συζήτηση περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική και στη Νεογνολογική Κλινική – ΜΕΝΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα οποία θα συζητηθούν με το ακροατήριο. Τα νεογνολογικά περιστατικά θα παρουσιαστούν από τις κ.κ. Α. Καραδόντα και Α. Καφφέ, επιμελήτριες Α΄ΕΣΥ της Νεογνολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα παιδιατρικά περιστατικά από τις κ.κ. Α. Τσαντούλη, συμβασιούχο παιδίατρο μέσω ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ και την κ. Ε. Παπαδημητρίου, διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει στις 11:30 π.μ. και θα ακολουθήσει στις 12 μ. ομιλία του Γ. Συρογιαννόπουλου, καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα της διάγνωσης και αντιμετώπισης της λοίμωξης από κυτταρομεγαλοϊό στην κύηση και στο νεογνό.

Από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. θα αναπτυχθούν επίκαιρα θέματα Νεογνολογίας: «Προωρότητα, μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακή νόσος: υπάρχει σχέση;» από την κ. Σ. Σιαχανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Νεογνολογίας ΕΚΠΑ, «Προσέγγιση νεογνού με παράγοντες κινδύνου για πρώιμη σηψαιμία» από την κ. I. Γριβέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Νευροαναπτυξιακή έκβαση πρόωρων νεογνών: τι έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία» από τον κ. Α. Γούναρη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα όπου θα αναπτυχθούν επίκαιρα παιδιατρικά θέματα: «Φαινότυποι βρογχιολίτιδας: γιατρέ, θα κάνει άσθμα;» από τον κ. Μ. Ανθρακόπουλο, καθηγητή Παιδιατρικής - Παιδοπνευμολογίας, «Αντιμετώπιση της βρογχιολίτιδας βασιζόμενη στα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα» από τον Ε. Αλεξόπουλο, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής και Παιδοπνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Αλλεργιογόνα στο μητρικό γάλα» από την κ. Μ. Τρίγκα, παιδοαλλεργιολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα όπου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τα εμβόλια. Συγκεκριμένα, η κ. Β. Συριοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ θα αναπτύξει το θέμα «Οφέλη από τη χρήση πολυδύναμων εμβολίων στην παιδική και εφηβική ηλικία» και η Ι. Γριβέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναπτύξει το θέμα «Πέντε χρόνια εμπειρίας με το τετραδύναμο εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β». Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με την κ. Μ. Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ με θέμα: «Φυματίωση: σύγχρονη διάγνωση και θεραπεία».

Την Κυριακή 1 Απριλίου το Συμπόσιο θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. με Στρογγυλή Τράπεζα που θα αναπτυχθούν Παιδονευρολογικά θέματα: «Αδέξιο παιδί» από την κ. Β. Κουτέ, παιδονευρολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Συν-νοσηρότητα σε αναπτυξιακές διαταραχές» από κ. Ν. Σκεντέρη, αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής – Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Παροξυσμικές κινητικές διαταραχές σε βρέφη και παιδιά: φτάνοντας στη διάγνωση» από τον κ. Γ. Βάρτζελη, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής Νευρολογίας ΕΚΠΑ.

Στις 11:30 π.μ. ο. Ε. Γαλανάκης, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναπτύξει το θέμα «Χημειοπροφύλαξη 2018» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Ι. Παυλοπούλου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ με θέμα «Men-fHBp: ένα εμβόλιο για την αντιμετώπιση του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β»

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με επίκαιρα παιδιατρικά θέματα από τις 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ. όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Αξιολόγηση χαμηλού αναστήματος» από τον κ. Σ. Διαμαντόπουλο, παιδοενδοκρινολόγο, πανεπιστημιακό υπότροφο Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Οξύ κοιλιακό άλγος: προσέγγιση από τον παιδίατρο» από την κ. Α. Μιχούλα, επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Η αξιολόγηση των δεικτών φλεγμονής από τον παιδίατρο» από την κ. Ι. Τάσσιου, Παιδοεντατικολόγο, Επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εγγραφή και παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και στο τέλος θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass