ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ

Ένεση ρευστότητας στο Πανεπιστημιακό

*Επιτυχία για τον εκτελούντα χρέη διοικητή Ι. Φεζουλίδη, σε μια υπόθεση που εκκρεμούσε από τριετίας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 21:47

Μποναμάς 275.000 ευρώ προέκυψε χθες για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, δίνοντας βαθιά ανάσα στα χειμαζόμενα οικονομικά του. Πρόκειται για χρήματα του νοσοκομείου τα οποία όμως ήταν δεσμευμένα στην τράπεζα από τριετίας, κατόπιν δικαστικής προσφυγής ιδιωτικής εταιρίας και για τα οποία εκκρεμούσε η διαδικασία άρσης της κατάσχεσης, παρότι η εταιρία είχε δώσει τη συναίνεσή της επ΄ αυτού. Και τα οποία αποτελούν στις παρούσες συνθήκες αναζωογονητική ένεση ρευστότητας.

Άλλη μια υπόθεση αναμέτρησης με το τέρας της γραφειοκρατίας, το οποίο αντιμετωπίζεται ακόμη πιο δύσκολα όταν ενδιαφερόμενος είναι το απρόσωπο και δυσκίνητο Δημόσιο, εν προκειμένω το νοσοκομείο. Εν τούτοις και παρότι το Πανεπιστημιακό παραμένει διοικητικά ακέφαλο, βρέθηκε τρόπος και χθες το προαναφερθέν ποσόν απελευθερώθηκε και θα αξιοποιηθεί καλύπτοντας πιεστικές λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου. Προσφυγές, κατασχέσεις, εξώδικα, γραμμάτια παρακαταθήκης, κατασχετήρια, εκθέσεις επίδοσης, νομιμοποιητικά έγγραφα, ειδικά πληρεξούσια, ακριβή αντίγραφα. Ένα κυκεώνας τεχνικών διαδικασιών, νομικών και λογιστικών ολοκληρώθηκε από τη νομική σύμβουλο του Πανεπιστημιακού, η οποία ενήργησε κατόπιν εντολών του καθηγητή Γιάννη Φεζουλίδη, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, ο οποίος μετά τις γνωστές παραιτήσεις εκτελεί αυτή την περίοδο καθήκοντα διοικητή.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για υπόθεση του 2012. Χθες ο κ. Φεζουλίδης ενημερώθηκε από τη νομική σύμβουλο ότι «…αναφορικά με την υπόθεση της κατάσχεσης από την εταιρία " ………. & Σια ΟΕ" εις χείρας της "Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ", έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες της άρσης και οι σχετικές ενέργειες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας, η οποία χθες έλαβε το ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο και προέβη σήμερα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί το Νοσοκομείο στην Τράπεζα. Με ενημέρωσαν ότι πριν από λίγο κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό 274.350,67 ευρώ».

Και ο εκτελών χρέη διοικητή απάντησε λακωνικά: «Ευχαριστούμε για τις στοχευμένες σας ενέργειες και για το θετικό αποτέλεσμα. Το Νοσοκομείο χρειαζόταν τα εν λόγω κονδύλια επειγόντως».

                                                                                                                                    Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass