ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

«Γίνε κρίκος στην αλυσίδα της ζωής!»

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 19:36

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ. Ν Λάρισας και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία με ανακοίνωσή τους «ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές που έγιναν κρίκοι στην αλυσίδα της ζωής στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στο θέμα της δωρεάς αίματος, μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος.

Ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας θέλοντας να συνεχίσει τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αιμοποιητικών κυττάρων και ομφάλιου αίματος σε Δημόσια Τράπεζα, θα πραγματοποιεί ενημέρωση για τη δωρεά Μυελού των Οστών στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πηνειού στο περίπτερό του.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης δείγματος επιχρίσματος σιέλου για όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών και να καταγραφούν στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών, πρόθυμοι να προσφέρουν αιμοποιητικό μόσχευμα, σε όποιον συνάνθρωπο το χρειάζεται.

Η Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών ή Αιμοποιητικών Κυττάρων όπως ονομάζεται σήμερα, είναι μία πρωτοποριακή και σύνθετη θεραπεία, που αποσκοπεί στην ίαση πολλών αιματολογικών νοσημάτων. Η εφαρμογή της στοχεύει στην αντικατάσταση του παθολογικού μυελού των οστών με υγιή κύτταρα, που λαμβάνονται από έναν εθελοντή υγιή δότη ηλικίας 18-45 ετών. Η ανεύρεση λοιπόν του κατάλληλου μοσχεύματος και η μεταμόσχευση αποτελεί κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας», για ασθένειες όπως η Απλαστική Αναιμία, η Μεσογειακή Αναιμία, η Λευχαιμία, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες θεραπείες.

Ο εθελοντής δότης δηλώνει εγγράφως την επιθυμία του και με ελάχιστο δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), που λαμβάνεται για εξετάσεις ιστοσυμβατότητας, καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου και παραμένει μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του και εφόσον εξακολουθεί να το επιθυμεί.

Ο αριθμός των Ελλήνων Εθελοντών είναι ιδιαίτερα μικρός, περίπου 33.000. Ο μικρός αριθμός των εθελοντών στη χώρα μας, δεν οφείλεται σε αδιαφορία και σε έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας αλλά σε έλλειψη ενημέρωσης. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός των δοτών αυξήθηκε κατά 50%, χάρη κυρίως στην εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιείται στη χώρα μας από διάφορους φορείς. Έλα να ενημερωθείς και να πάρεις μέρος στην αλυσίδα της Ζωής στο Φεστιβάλ Πηνειού! Χάρισε ζωή, γίνε εθελοντής δότης!» καταλήγει η πρόσκληση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass