ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΝ. ΝΑΝΟ

Χώρος Πολιτισμού για ασθενείς του Πανεπιστημιακού

*Προσφορά 300 βιβλίων από τη Νίκαια για τη Βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2017 12:40

Τη δημιουργία χώρου πολιτισμού για τους περιπατητικούς ασθενείς και τους συνοδούς τους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου θα υπάρχει βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, υπολογιστές με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εκθεσιακός χώρος κ.λπ. εξήγγειλε χθες ο διοικητής Παν. Νάνος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε την εξαγγελία με την ευκαιρία της παραλαβής 300 βιβλίων, προσφορά από τη Νίκαια, που θα εμπλουτίσουν τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής Κλινικής. Τονίζοντας ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία με εθελοντές, φορείς και συλλόγους έτσι ώστε εκτός από τη θεματική βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής να δημιουργηθεί και ο προαναφερθείς χώρος στο Πανεπιστημιακό.

Η προσφορά των 300 βιβλίων προέκυψε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με την Α’/βάθμια και Β’/βάθμια Σχολική Επιτροπή και τη Δημοτική Κοινότητα της Νίκαιας. Στόχος είναι τα βιβλία να εμπλουτίσουν τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής Κλινικής, έτσι ώστε τα παιδιά που είναι άρρωστα και νοσηλεύονται εκεί, διαβάζοντάς τα να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά.

Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν από προσφορές των μαθητών του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου, του γυμνασίου και του λυκείου της Νίκαιας αλλά και αναγνωστών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παραδόθηκαν δε στο Πανεπιστημιακό από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αχιλλέα Χατζούλη, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Κιλελέρ Στέλιο Καραφέρια και εθελόντριες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας.

Ο κ. Χατζούλης διαβεβαίωσε ότι «ο Δήμος Κιλελέρ θα είναι πάντοτε κοντά στις ανάγκες των ασθενών δεδομένου ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ο καθένας μπορεί από την πλευρά του να συνεισφέρει ό,τι μπορεί» και ότι «η συνεργασία των Βιβλιοθηκών Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα είναι διαρκής και εποικοδομητική».

Από την πλευρά του, ο κ. Νάνος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και ανέφερε ότι «πέραν της αξίας των βιβλίων για τα παιδιά, η προσφορά κρύβει έναν βαθύτερο συμβολισμό γιατί αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά αγάπης για τον Άνθρωπο». Διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά που νοσηλεύονται να περνούν πιο ευχάριστα το χρόνο τους και προχώρησε στην προεκτεθείσα εξαγγελία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass