ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η σύγχρονη προσέγγιση αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2017 10:30

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς ήταν το αντικείμενο επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της «Βιόπολις» η Αγγειοχειρουργική Κλινική του τμήματος Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση γιατρών και νοσηλευτών για τις αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς που βρίσκονται σε χρόνια αιμοκάθαρση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισήγηση του διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Αθανάσιου Γιαννούκα για την αγγειακή προσπέλαση στον νεφροπαθή, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για τις ενδείξεις για αγγειακή προσπέλαση, σε ποιον ασθενή και ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος για να πραγματοποιηθεί, τις εναλλακτικές επιλογές, τον αλγόριθμο δημιουργίας αγγειακών προσπελάσεων, τα είδη αγγειακών προσπελάσεων, τον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό υπερηχογραφικό έλεγχο.

Αναφορές έγιναν επίσης στα προβλήματα και την φροντίδα αγγειακών προσπελάσεων, στις επιπλοκές αγγειακών προσπελάσεων, τη νοσηλευτική τους φροντίδα, την προεγχειρητική και μετεγχειρητική συνεργασία αγγειοχειρουργού και νεφρολόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass