ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δώρο ζωής με 105 φιάλες αίματος

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 11:05

Μεγάλη και αυτή τη φορά η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών , νέων και παλιών στις εθελοντικές αιμοδοσίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Μετά τις αιμοδοσίες στα Δελέρια και τη Ροδιά ακολούθησε η αιμοδοσία στον Αμπελώνα. Πάνω από 80 κάτοικοι της περιοχής άφησαν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και παρά τις αρνητικές θερμοκρασίες, πήραν τον δρόμο που οδηγεί στο ιατρείο, όπου διεξαγόταν η 74η εθελοντική αιμοδοσία, από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, που με μια γιατρό, δύο νοσηλεύτριες και έναν οδηγό έφτασε στην ώρα της και περίμενε τους αιμοδότες.

Τελικά και ύστερα από τη συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου και τον απαιτούμενο έλεγχο από τη γιατρό της αιμοδοσίας, έδωσαν αίμα 65 αιμοδότες, που μαζί με τους 25 των Δελερίων και τους 15 από τη Ροδιά πρόσφεραν 105 φιάλες αίματος, αριθμό παραπάνω από ικανοποιητικό για τέτοια εποχή, που θα καλύψει πολλές από τις ανάγκες, που στις γιορτές των Χριστουγέννων παρουσιάζονται στα νοσοκομεία.

Κάποιες στιγμές στη διάρκεια της αιμοληψίας η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που η αναμονή ξεπερνούσε τη μισή και ίσως τα 3/4 της ώρας και μερικοί από τους αιμοδότες, που δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή τους, αποχώρησαν από τον χώρο της αιμοδοσίας με την υπόσχεση να πάνε κάποια μέρα μόνοι τους στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και να δώσουν εκεί αίμα.

Με την αιμοδοσία αυτή ο σύλλογος «Η Ελπίδα» ολοκλήρωσε τις αιμοληψίες του για το 2016 και ήδη προγραμματίζει τις επόμενες για το 2017 και καλεί από τώρα τους αιμοδότες της περιοχής να είναι και πάλι όλοι παρόντες, έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους και να δώσουν με την πράξη τους αυτή ελπίδα και ζωή στον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass