ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

«Οταν δεν έχετε κάτι να πείτε να μην μιλάτε καθόλου»!

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 10:13

Αιχμηρές επισημάνσεις περιλαμβάνει η απάντηση της υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Αγγέλας Βαγενά, σε όσα της καταλογίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας νομού Λάρισας, Γιώργος Μπρισίμης.

Ουσιαστικά, η κ. Βαγενά τονίζει το γεγονός ότι ο κ. Μπρισίμης δεν απαντά στην καταγγελία πως συνδικαλιστής του συλλόγου επεδίωξε και πέτυχε τη μετάταξή του από οδηγός ασθενοφόρου σε διοικητική θέση, παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος – ορθά – επισημαίνει τις ελλείψεις προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικά, η νέα απάντηση της κ. Βαγενά στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, έχει ως εξής:

«Επειδή λοιπόν κάποιοι δεν γνωρίζουν τους στοιχειώδεις κανόνες ενός διαλόγου, θα επιχειρήσουμε για άλλη μια φορά να επαναφέρουμε τα πράγματα στην τάξη σε όποιον τους παραβαίνει.

Η συζήτηση που ανοίγετε εκ νέου, φαίνεται πως ξεφεύγει από το θέμα, όπως αρχικά το θέσατε εσείς, αντί ν’ αρπάξετε την ευκαιρία να δείξετε ότι αρχίσατε κιόλας να γίνετε θετικό άτομο, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτά που ευαγγελίζεστε περί συλλογικότητας, δημοκρατικού ύφους και ήθους, μπλέκετε σε ατέλειωτες αναλύσεις, προφανώς απολογούμενος, διότι διακρίνει κανείς ατέλειωτες δικαιολογίες και μεμψιμοιρίες, χωρίς ν’ αγγίζετε καν την αλλοτρίωση των συνδικαλιστικών σας μελών που κάτω από το βάρος ίσως των προσωπικών τους αναγκών επεδίωξαν την ατομική λύση σε βάρος της πολύ σοβαρής υπόθεσης της ΠΦΥ. Να λοιπόν ποιοι μας κάνουν υποδείξεις!

Η ανίχνευση των κινήτρων και των αισθημάτων σας με τη συμμετοχή σας στο Σύλλογο Εργαζομένων διόλου δεν αμφισβητήθηκε από τη μεριά μας. Είναι ένα εσωτερικό στοιχείο βεβαίως, το οποίο αφορά εσάς, ψάχνοντας να βρείτε τι κρύβεται πίσω από την προσωπική επίθεση που μου κάνετε στην απάντησή σας, τη στιγμή μάλιστα που απάντησα με κάθε λεπτομέρεια σε όσα μας επισημάνατε.

Αν απ’ όλα αυτά, εσείς αντιληφθήκατε, ότι το μόνο όφελος, ήταν η αλλαγή τζαμιού, τότε λοιπόν, είναι πράγματι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι ότι σε μερικούς ανθρώπους είναι ανώφελο όχι μόνο να εξηγείς αλλά και να ασχολείσαι μαζί τους.

Για την ώρα είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι η ειρωνική συμπεριφορά από μέρους σας δεν φέρνει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα- διότι η έλλειψη ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και ευθύτητας από μέρους σας, προσβάλλει εσάς τον ίδιο.

Σας συμπαρίσταμαι κι εγώ λοιπόν μαζί με τους εργαζόμενους, διότι η βοήθεια των άλλων είναι πολύτιμη για ν’ αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μάθετε να ενεργείτε θετικά, διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τα προσωπικά σας συναισθήματα.

Στην προηγούμενη απάντησή μου δεν έκανα καμία υπόδειξη, απαντήσεις και ερωτήματα σας έθεσα. Σήμερα όμως θα κάνω: Εκτός από το να γράφετε σε ένα χαρτί τα προβλήματα, φροντίστε να μιλάτε μπροστά στον καθρέφτη και να ακούτε προσεκτικά αυτά που λέτε. Σταματήστε να κάνετε σχόλια και παρατηρήσεις που σας μειώνουν. Κι αυτό το λέω γιατί ακριβώς έχω τη διοικητική και πολιτική εμπειρία αλλά και την επιστημονική επάρκεια για να σχηματίσω μια ιδέα για την ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου αλλά και των προβλημάτων του χώρου με τον οποίο ασχολούμαι, χωρίς να χρειάζομαι ιδιαίτερο χρόνο ή προσπάθεια.

Και βεβαίως τα μνημόνια μας θυμώνουν, θα μου επιτρέψετε όμως να σας υπενθυμίσω ότι στον χώρο εργασίας μου το βίωσα πρώτη απ’ όλους πριν καλά-καλά εφαρμοσθεί ευρύτερα, συνεπώς σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Και πραγματικά αυτή είναι η πρόκληση για μας σήμερα, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε να κάνουμε μαζί ένα βήμα αφενός για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα συνεργασίας μας, αφετέρου να ανασυγκροτήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σχεδιάζοντας τις αναγκαίες προσαρμογές με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.

Για μας, η συγκεκριμένη απάντησή σας δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία κι οπωσδήποτε καθόλου σχέση δεν έχει με το θέμα της συζήτησης.

Γι’ αυτό λοιπόν, όταν δεν έχετε κάτι να πείτε, νομίζω ότι είναι προτιμότερο να μην μιλάτε καθόλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass