ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Επιμένουν οι δήμαρχοι για τα ιατρεία στα παράλια

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2016 11:20

Κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτούργησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με 24ωρες εφημερίες, τα περιφερειακά ιατρεία στη Σωτηρίτσα και τα Μεσάγγαλα, στο πλαίσιο της απόφασης της 5ης ΥΠΕ για την φετινή θερινή περίοδο.

Επρόκειτο για το πρώτο από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα της περιόδου αιχμής, μέχρι και τις 15 Αυγούστου, κατά τα οποία αποφασίστηκε να λειτουργούν σε 24ωρη βάση μόνο τα περιφερειακά ιατρεία Σωτηρίτσας και Μεσαγγάλων, ενώ θα παραμένει κλειστό το ιατρείο του Στομίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ, και τα τρία ιατρεία στα παράλια της Λάρισας θα συνεχίσουν να λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μόνο την πρωινή βάρδια από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, Αντώνη Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτου, οι οποίοι με κοινή τους επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου να μην αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των τριών ιατρείων που ίσχυσε όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια στα παράλια του νομού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα έθεσε ο κ. Κολλάτος κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της ΥΠΕ δεν είχε απαντήσει μέχρι χθες στην επιστολή των δύο δημάρχων.

Η ίδια απόφαση έχει εν τω μεταξύ προκαλέσει τις αντιδράσεις και άλλων φορέων της περιοχής καθώς και κατοίκων και παραθεριστών στα παράλια της Λάρισας, ιδίως σχετικά με την τύχη του ιατρείου Στομίου, που βρίσκεται πολύ κοντά σε δύο παιδικές κατασκηνώσεις - η μία φιλοξενεί παιδιά ΑμεΑ – και σε κάμπινγκ με περισσότερους από 800 παραθεριστές στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Εκείνο που οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών επιβεβαιώνουν είναι ότι θα επιμείνουν στο θέμα των περιφερειακών ιατρείων και θα ζητήσουν από τον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass